Skocz do zawartości

Gaz w motocyklu

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sądzicie, dało by załorzyć gaz w motocyklu?? Pytam oczywiście z czystej ciekawości, śmiesznie by to wyglądało, niektórzy z którymi rozmawiałem mówia że nie da, a mój tata, mówi że da rade... Wypowiedzcie sie:)))

Da radę :icon_mrgreen: W którymś Świecie Motocykli był nawet skuter z instalacją gazową (butla w kufrze). Poszukaj na forum ścigacza, tam wypowiadał się ktoś, kto samodzielnie przerabiał jednoślada na gaz.

Jeżeli ma chłodzenie cieczą to się da.

Widziałem kiedyś w jakiejś gazecie artykuł o skuterze przerobionym na gaz - z butlą w schowku na kask. Jeździł podobno bez zarzutów, więc jak widać można.

Jednak u siebie w fazerze na pewno bym takich wynalazków nie instalował.

Pzdr.

Inku napisał:

Da radę :icon_mrgreen: W którymś Świecie Motocykli był nawet skuter z instalacją gazową (butla w kufrze). Poszukaj na forum ścigacza, tam wypowiadał się ktoś, kto samodzielnie przerabiał jednoślada na gaz.

Widzę że nie tylko ja to czytałem :buttrock:

teslasim napisał:

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=185144&c=0&f=38&19 wpisane w google motocykl LPG :icon_mrgreen: wygląda wcale nie śmiesznie

a w skuterze 125 którymś to fabrycznie montują

Ciekawe, ciekawe....więc jednak nie tylko skutery już na gazie śmigają...

Greedo napisał:

Jakąś obstrukcję masz że tyle tematów zakładasz?

MOżna by tak to ująć:wink:))

Greedo napisał:

Jakąś obstrukcję masz że tyle tematów zakładasz?

MOżna by tak to ująć:flesje:))

A dlaczego w sprzęcie chłodzonym powietrzem nie można? Malucha z gazem widziałem...

Cytat
A dlaczego w sprzęcie chłodzonym powietrzem nie można? Malucha z gazem widziałem...

podczas pracy parownika ochładza się on i trzeba go ogrzewać więc podłącza sie go do układu chłodzenia silnika

w silniku chłodzonym powietrzem trzebaby kombinować z elektrycznym podgrzewaniem albo jakimś małym obiegiem cieczy czy może głupi pomysł oleju :) głównie chodzi o zimę i niskie temperatury

a mógłby ktoś podać zbliżone koszty założenia do skutera 50 ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Witam

Pewnie ze da radę i nawet jest calkiem fajnie :crossy: szczegolnie pod wzgledem kosztów eksploatacji :clap:

Niedawno kolega powiedzial ze tankujac za 20zl nadal mu sie rezerwa swieci w R1 podczas gdy ja za tyle tankuje do pelna gazu i robie na tym przecietnie 200km :banghead:

Edytowane przez rider143

:biggrin: teslasim

masz może jakiegoś linka coś jak wykonać ten mieszalnik ??butle mam reduktor ciśnienia też (jeśli potrzebny jest )

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl