Skocz do zawartości

Walnięta chłodnica

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po dzisiejszej jeździe zauważyłem że z pod chłodnicy lekko kapie mi płyn chłodniczy. Zdiąłem lewą osłonke chłodnicy, a tu niespodzianka....Chłodnica byla klejona jakimś preparatem, i ten preparat zaczął puszczać. Jak myslicie, czym było by najlepiej zakleić???

-Poxipol

-migomat

-jakieś inne pomysły,

aha, jeszcze pytanko do posiadaczy Er 5, czy podczas jazdy załącza wam sie wentylator??? Przy obecnych temp jeszcze mi sie nie załączył, dlatego pytam...

Jeszcze jedno, pod zbiornikiem paliwa jest korek wlewu (najprawdopodobniej płynu chłodniczego)...a wiec gdzie dolewa sie płyn chłodniczy, do zbiorniczka wyrównującego, czy do tego wlewu pod zbiornikiem paliwa???

Jest taki środek firmy K2, który wsypuje się do chłodnicy na zimnym silniku i rozgrzewa przez 10-15 minut. Ojciec kleił kiedyś przeciętą nożem chłodnice w aucie służbowym i ładnie trzymała. Płyn zalewasz do korka przy chłodnicy. W zbiorniczku ma być poziom pomiędzy min, a max.

czytałem w archiwum, ze gostek skleił chłodnice w samochodzie poxipolem i trzyma mu już 3 rok,,,mam akurat pod ręką poxipol to spróbuje, jak to nie wypali, to podskocze do gościa która klei//spawa migomatem. Powinno być git:)))Kiedyś mojemu tacie zaspawywał rure od podnośnika, (a jest tam zajebiste ciśnienie oleju) i tzryma idealnie.

A jak jest z waszymi wentylatorami, przyspokojnej jeździe przy obecnych temperaturach załączają sie wam?

Środek K2 i inne tego typu można stosować przy niewielkich nieszczelnościach,w przeciwnym razie nie zda on egzaminu.Jak ktoś wcześniej wspominał chłodnic aluminiowych sie nie lutuje,także daj ja do fachowca na pospawanie.Odnośnie wentylatora to na moje oko masz za mało płynu chłodniczego w układzie.Przy tych temperaturach wentylator nie powinien sie załączać,tym bardziej podczas jazdy.Jeśli nie masz wlewu na chłodnicy to zalewasz go właśnie w miejscu wlewu pod zbiornikiem.

proponował bym ci oklejanie niemieckim klejem mieszanka kleju to aluminium mielone i klej żywicowy bardzo mocny można go potem nawet szlifować już korzystałem z tych klej kosztuje 22 zł ale jest super

firma kleju nazwa

TEHNICCOL

Są RURZNE DO STALI ,ŻELIWA,PLASTIKU MOIM ZDANIEM BĘDZIE IDEALNY TYLKO WYBIERZ ODPOWIEDNI DO MARERIAU

Dzieki, ale jeżeli bym już korzystał z kleju to POZIPOL, polecam go każdemu bo naprawde sprawdzał mi sie w każdych warunkach, a już dużo nim wykleiłem,,,dowiedziałem sie że mojego taty znajomy bardzo dobrze tlenowo zalewa, to jakby dało rade to bym na tlen sie skusił...tylko nie wiem czy dało by rade..co o tym sądzicie?

POMYŁKA POXIPOL

Kurcze blade, nowa swoje kosztuje, odpowiedzcie mi CZY MOŻNA ZALAC TLENOWO???a co do stopu, to nie jestem tego taki pewien czy moja chłodnica jest aluminiowa...

Ja poleciłbym ci klej loctail jest tez specjalny do polaczen elastycznych w sam raz do chlodnic motocyklowych w prawdzie nie ma tam zbyt duzych pulsacji ale temperatura ptrafi zrobic swoje. Jakbys mogl zalaczyc zdjecie tej chlodnicy byłoby łatwiej udzielić ci jakiejs odpowiedzi. napiz czy dziura jest na zbiorniku i jaki jest zbiornik plastikowy czy aluminiowy.

Pozdrawiam.