Wochu Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witamhttp://www.przelot-team.neostrada.pl/wochu/fel.JPGTo uszkodzenie mojej felgi... Naprawiać to czy nie trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Jeżeli nie jest " zwichrowana" a męczy Cię tylko estetyka to możesz wyrównać to poxipolem lub poxiliną, nawet ma podobny kolor. Upewnij się jednak, czy nie jest to coś bardziej poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 zamalować i wyważyć ale ręka Boska broni pomyśleć o spawaniu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 zamalować i wyważyć ale ręka Boska broni pomyśleć o spawaniu.Czyli poxipolem nie robic? lepeij zostawic i wyważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Widziałem jakieś kleje do aluminium.Można sie pobawić i spróbować odtworzyć rant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garnek Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Na allegro są takie wynalazki:http://www.allegro.pl/item315025656_alumin..._spawanie_.htmlMożesz spróbować tym. Nie jest to spawanie, łatwo to później obrobić i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Prawde mówiąc ja bym to tylko troche obszlifował papierem i prysnął farbą dla kamuflażu. Klejenie raczej odpada a przynajmniej jeśli chodzi o poksyline itp, bo zapewne odpadnie przy wymianie kapcia.Co do spawania to ciężko powiedzieć, są zwolennicy jak i przeciwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Panowie podlacze sie . A co byscie zrobili z lekko skrzywiana felga. Tzn nawet nie cala tylko zant od wyboju jest lekko skrzywiony. Nie powoduje to zadnych wrazen ani doznan na kierownicy czy motocyklu ale troszke przekracza wartosci dopuszczone w serwisowce. Nie ruszac tego czy moze prostowac?? Wiem ze najlepiej byloby nowa fele zakupic ale nic sie nie dzieje poza tym ze widac jak sie zakreci na postokju kolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Panowie podlacze sie . A co byscie zrobili z lekko skrzywiana felga. Tzn nawet nie cala tylko zant od wyboju jest lekko skrzywiony. Nie powoduje to zadnych wrazen ani doznan na kierownicy czy motocyklu ale troszke przekracza wartosci dopuszczone w serwisowce. Nie ruszac tego czy moze prostowac?? Wiem ze najlepiej byloby nowa fele zakupic ale nic sie nie dzieje poza tym ze widac jak sie zakreci na postokju kolem. Witam lekkie skrzywienia mozna prostowac nie ma problemu pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ja bym kupil jakis klej a`la płynny metal. loctite ma w swojej ofercie takie rzeczy. p.s.a dlaczego sie felg nie spawa? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Panowie podlacze sie . A co byscie zrobili z lekko skrzywiana felga. Tzn nawet nie cala tylko zant od wyboju jest lekko skrzywiony. Nie powoduje to zadnych wrazen ani doznan na kierownicy czy motocyklu ale troszke przekracza wartosci dopuszczone w serwisowce. Nie ruszac tego czy moze prostowac?? Wiem ze najlepiej byloby nowa fele zakupic ale nic sie nie dzieje poza tym ze widac jak sie zakreci na postokju kolem. Mi taką wgniotke prostował gość w Brodnicy i nawet mu się udało, 50 zeta taka przyjemność. Napewno nie ma co tego robić na zimno tylko jak już to dać komuś kto się tym zajmuje. Ale generalnie to sprawa do bezproblemowego uratowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Hmmm, na świecie się robi niesamowite rzeczy...http://www.framestraightsystem.com/Alloywheel.htm Ale u nas (znaczy w Polsce) możesz mieć problem. Znaczy widziałem ogłoszenia, ale musiałbym wcześniej zobaczyc dużo pozytywnych opini... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Napewno nie ma co tego robić na zimno tylko jak już to dać komuś kto się tym zajmuje. Ale generalnie to sprawa do bezproblemowego uratowania. Wiadomo ze samemu tego bym nie robil tylko dal komus kto sie tym zajmuje do wywalcowania (chyba tak to sie nazywa?). Tylko tak sie obawiam tego grzania czy przez to felga nie straci swojej wytrzymalosci?? Moze jednak skoro nic nie czyc na kierownicy wogole tego nie ruszac?? Edytowane 3 Marca 2008 przez babyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi