rafalrk Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam,mam pilne pytanieczy na okres zimowy a dokładniej zbliżające się mrozy sięgające - 16st Celsjusza muszę zadbać o ciecz w chłodnicy i silniku? Motocykl spowadzony z Włoch więc nie sądze aby miał płyn zimowy. Jak zabezpieczyć ciecz przez zamarznięciem i rozsadzeniem bloku. Trzeba cos dolać czy w ogóle spuścic cały płyn z silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam,mam pilne pytanieczy na okres zimowy a dokładniej zbliżające się mrozy sięgające - 16st Celsjusza muszę zadbać o ciecz w chłodnicy i silniku? Motocykl spowadzony z Włoch więc nie sądze aby miał płyn zimowy. Jak zabezpieczyć ciecz przez zamarznięciem i rozsadzeniem bloku. Trzeba cos dolać czy w ogóle spuścic cały płyn z silnika? wez sobie płyn do strzykawki i podjedz na stacje diagnostyczną i koles ci sprawdzi do ilu stopni jest. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Najpierw to sprawdź co masz.Ja to na wszelki wypadek bym spuścił to co jest i zalał, czymś co niezamarznie. Jest tego troszke na rynku. Bedziesz miał problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Kulerem zalej. 1 L koncentratu, rozrabiasz 50:50 i jest na zalanie układu jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 no ale po co??????? Niech najpierw sprawdzi co ma w ogóle. W jUKeju tez nie ma zimy,a płyn miałem do -25. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 No właśnie najpierw sie dowiedz co to jest, ale ja na Twoim miejscu zlał bym ten płyn niewiadomego producenta i pochodzenia i zalał bym układ płynem kupionym w sklepie motoryzacyjnym, miałbys juz na nowy sezon. PS. Tak to jest jak sie ma nieogrzewany garaż :flesje: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Układ na 90% jest zalany płynem a nie wodą. Pytanie tylko do ilu stopni. Płyn w butelkę i do najbliższego serwisu samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie zaszkodzi wymiana płynu na nowy, przeznaczony do kontaktu z aluminium.Koszt niewielki, zaś poczucie dobrze wykonanej roboty bezcenne :buttrock: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalrk Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Byłem na stacji sprawdzić płyn.Obawy minęły, -36 st.Dzięki za rade i życzę szerokości w przyszłym sezonie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Chcesz dorbych wieści? W tym roku zimę odwołali..... i to fakt :notworthy: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Byłem na stacji sprawdzić płyn.Obawy minęły, -36 st.Dzięki za rade i życzę szerokości w przyszłym sezonie :biggrin: no i juz po fakcie. Słuchaj Tatusia :D pzdr Chcesz dorbych wieści? W tym roku zimę odwołali..... i to fakt :notworthy: nawet nie za bardzo było co odwoływąc , ale tez słyszałem ze NIE MA ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Jejjjju a już sie wystraszyłem gdzie to ma być -16 stopni !! chociaż w nocy bywa na południu kolo -8:) dziś zrobiłem 50km a 10km gdzieś w śnieżycy:D Edytowane 14 Lutego 2008 przez pack84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 W przypadku uzywanego sprzetu swierzy plyn nigdy nie zaszkodzi,-36 C to przegiecie,za malo wody. Tak rozrobiona mixtura bedzie chlodzic gorzej w lecie,nie ma nic za darmo. Plyny sie starzeja,traca wlasciwosci anykorozyjne.Osobiscie bym zalaj swierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalrk Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 W przypadku uzywanego sprzetu swierzy plyn nigdy nie zaszkodzi,-36 C to przegiecie,za malo wody. Tak rozrobiona mixtura bedzie chlodzic gorzej w lecie,nie ma nic za darmo. Plyny sie starzeja,traca wlasciwosci anykorozyjne.Osobiscie bym zalaj swierzy. Na stacji diagnostycznej sprzedawca mówił że nowy płyn jest do -37st. Także bardzo prawdopodobne że motocykl przed sprzedażą miał wymieniane płyny. Kolor intensywny konsystencja w porządku.Użytkowany w lecie przeze mnie, wyciągany na wysokie obroty (ponad 9000r/min) osiągał temperaturę 60-70st. przy skali do 120pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalrk Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jejjjju a już sie wystraszyłem gdzie to ma być -16 stopni !! U mnie dzisiaj rano było -20 stopni :) [bieszczady/okolice] Na szczęście o motocykl byłem spokojny :buttrock: ehh ta zima.. nic gorszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi