jose1990 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam. Chcialbym sie dowiedziec czy krociec ssacy moze miec na to jakis wplyw? Co zrobic zeby mniej pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Oczywiście że ma wpływ. Tak samo wpływ ma dyfuzor, pojemność skrzyni korbowej, kąty otwarcia okien. W dwusuwie idealne zgranie jest bardzo ważne. Najlepiej wróć do oryginalnych ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 żeby mniej palił możesz ustawić iglice niżej, dbać o ciśnienie w oponach, stosować prawidłową mieszankę i dbać o dobrą kompresję w silniku (stan tłoka i pierścieni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Co zrobic zeby mniej pali? masz 49 cm i jeszcze Ci za duzo pali ? ,moze czas zmienic na hulajnoge ? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Mozna jezdzic tak, zeby mniej odkrecac manete :icon_rolleyes: najlepszy sposob. A co do krocca jesli jest wiekszy, to oczywistym jest ze spalanie wzrosnie. Co z dyszami ? Ile pali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 RaY to że ma 49cm o niczym nie świadczy. ja mam 80 i pali mi 8l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 w pierwszej kolejności sprawdź czy nie masz przecieku i czy zaworek iglicowy w gaźniku działa prawidłowo Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 RaY to że ma 49cm o niczym nie świadczy. ja mam 80 i pali mi 8l... Nie jest to naturalne zjawisko :icon_eek: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Najlepszym sposobem na mniejsze zużycie paliwa jest zmiana stylu jazdy na spokojny :buttrock:Nie wkręcanie na wysokie obroty i staranie sie jechać na tym samym biegu przy tych samych obrotach. Dokładnie to nie wiem bo mnie to nie interesowało bo od 2 lat i tak jeżdżę "odkurzaczem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Najlepszym sposobem na mniejsze zużycie paliwa jest zmiana stylu jazdy na spokojny :buttrock:Nie wkręcanie na wysokie obroty i staranie sie jechać na tym samym biegu przy tych samych obrotach. Dokładnie to nie wiem bo mnie to nie interesowało bo od 2 lat i tak jeżdżę "odkurzaczem" SZczerze to zmiana stylu jazdy az tak udzo znie zmieni bo to tylko 50 jest ja jak parzylem to ajdac spokojnie i odkrecajac manetke do konca dojechalem praktycznie na ta samam odleglosc, oczywsiscie na tej samej ilosci paliwa.A co do spalania 50tek to kumpel mial motorynke i mu paliła 6 l dopiero takl jak juz ktos powiedizal pokombinowal z iglica i bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) regulacja gaznika nie gryzie:) sprawdz kolor swiecy. Mi tzr przy spokojnej jezdzie spalilo 5,13l wiec przy mojej jezdzie wychodzilo napewno z 6l. Zobaczymy co to bedzie z rs 160 wydech arrowa:) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 regulacja gaznika nie gryzie:) sprawdz kolor swiecy. Mi tzr przy spokojnej jezdzie spalilo 5,13l wiec przy mojej jezdzie wychodzilo napewno z 6l. Zobaczymy co to bedzie z rs 160 wydech arrowa:) Ten post edytował pikus91 Wczoraj, 21:50 śiesza mnie ludzie pisząc mi pali 5.13l poprostu śmieszne.. pod zadnym wypadkiem nie zubożaj mieszanki w gaźniku, może to spowodować nieoczekiwane przegrzewanie silnika, a w efekcie np. dziura w tłoku.... Wiele nie zdziałasz. 80 niestety nie są robione żeby były ekonomiczne tylko jak najmocniejsze, i nikt nie szczędzi im paliwa. jeśli nie stać cie na utrzymanie takiego cylindra zainwestuj w 50 cm.Nie mówie tu złośliwie. mozesz sobie troche zablokować skok przeppustnicy,lub dogiąć ogranicznik membran, żeby sie mniej otwierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) ale o co ci chodzi? chyba zle mnie zrozumiales. Opisalem tam splanie przy spokojnej jezdzie. Nie jestem glupi zeby sobie zajechac silnik bo mi duzo pali. Na utrzymanie motocykla mnie stac. Nie marudze bo to normalne ze 2T lubia sobie lyknac. Regulacja gaznika nie gryze tzn ze moze miec zle wyregulowany gaznik przez co motocykl slabo jezdzie a wpierdziela duzo paliwa rozumiesz? Edytowane 23 Stycznia 2008 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mi tzr przy spokojnej jezdzie spalilo 5,13l :icon_question: to się nazywa precyzja :icon_question: a jesteś pewnien że nie 5,14l ?pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 To nie do konca tak jest jak piszecie ze trzeba malo odkrecac zeby malo palilo. Mi np. moj KTM pali ogromne ilosci jak jezdzi wolno :D dopiero jak mu odkrecam do jego maxymalnego momentu obrotowego to spalanie ladnie sie zmniejsza :smile: Wiec nie mozna silnik "mulic" tylko trzeba krecic do najwiekszego momrntu obrotowego :biggrin: No a jak Ci sie nie uda to zmien moto na 49 ccm 4T ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi