mwichan Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Cześć :) Zwracam się do Was z poważną sprawą. Więc kapie z gaźnika, a właściwie to przewodu którego zadaniem jest właśnie odprowadzać paliwo. Kapie, może i za mało powiedziane, bo jak po jeździe zatrzymam się to sika konkretnie. Co jest? Zrobiłem już gaźniczek do czysta, bo myślałem że to może być przyczyną kłopotu. Nie pomogło. Wykręciłem kranik, a właściwie zawór który daje paliwo kiedy gaźnik go sobie zasysa, i powiem Wam że pomogło. Odpalałem w garażu, i wszystko było elegancko. Nie uronił ani kropli. Do czasu! Wczoraj miałem załatwić parę spraw, jak to mówią 'na mieście' i zaczęły się schody, pomijając przygodę na przejściu dla pieszych (co za kretyn wymyślił biało-czerwone pasy których ominąć się nie da?!). Zatrzymałem się w punkcie A, i zorientowałem się że wcześniej wspomniany gaźnik [nie]ładnie sika paliwem! Toż to zbyt cenny płyn żeby na kostkę brukową mógł lecieć ;) Więc do rzeczy, co to może być? Nie mam już sił... Pomyślałem że może śruba która zamyka przepływ paliwa do tego przewodu :icon_mrgreen: Pomóżcie :banghead: :banghead: Rychłego rozpoczęcia sezonu siostry i bracia :crossy: :bigrazz: Amen! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 zaworek sie zacina. Juz 2 razy sie spotkalem z tym w podkreslam w HONDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zaworek iglicowy powiadasz. A co zaradzić na to? Nie powinien skoro gaźnik wyczyszczony... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 zdmontowac i wyczyscic a moze byc jeszcze zly poziom paliwa w komorze plywakowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Może być źle ustawiony albo dziurawy pływak w gaźniku - musisz go sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zaworek iglicowy powiadasz. A co zaradzić na to? Nie powinien skoro gaźnik wyczyszczony... pzdr wyczyścić dokładnie a jak nie pomoże to tylko wymienić (po prostu mógł się zużyć i przepuszcza ) albo dziurawy/zacinający się pływak albo za wysoki poziom paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Pływaczek raczej dziurawy nie jest, jak czyściłem to pływał po powierzchni wody, zanurzałem go i wypływał. A mam pytanie jak w tym cudzie regulować poziom paliwa? Bo nie odkryłem możliwości takiej regulacji. pzdr i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 a odpowietrzenie zbiornika to masz ? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Standardowo ustawia się poziom paliwa blaszką prztwierdzoną do pływaka, która popycha zaworek iglicowy...aby zmniejszyć podginasz w stronę zaworka, a aby zwiększyć odwrotnie :D ostatnio przyszedł do mnie gość z takim problemem w piździku i musiałem kombinować bo zaworka nie było gdzie kupić.Zaworek miał gumowy stożek zamykający, który był wyrobiony. Wymyśliłem coś takiego żeby go założyć na wiertarkę i przeszlifować na wysokich obrotach drobnym papierem ściernym (użyłem 200), w ten sposób wyrównałem wyżłobienia na stożku i zadziałało elegancko - do tej pory nie ma problemów z przelewem :icon_mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 pływag w wodzie może być teoretycznie szczelny,ale w benzynie może być różnie -może nabierać przez jakąś szparkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Dotrzec pasta polerska iglice i ew gniazdo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 12 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Pływak jest plastikowy [albo plastykowy, bo kocham gdy ktoś tak mówi;)], i brak przy nim blaszek. Dobra, to zajmę się zaworkiem. Dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi