KracK Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 mam problem z moją TS-ką jak sie zagrzeje to czasami 1 cylinder przestaje pracowac. co jest?? jestem swiezo upieczonym właścicielem tego pojazdu i proszę o pomoc. :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Swieca? Kondensator? Przerywacz? Pzrewody? Pierscienie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej przyczyna tkwi w układzie zapłonowym (przerywacz, kondensator).To niestety najsłabszy punkt tego silnika.Polecam wymianę na układ elektroniczny (prameti lub vape).To spory wydatek, ale daje dużo komfortu i spokoju.Miałem w swojej jawie zapłon prameti, i spisywał się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Najpierw sprawdź świece i zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 tak jak poprzednicy świece,zapłon przewody wysokiegi cewka przerywacz-młoteczek i kowadełko.rada -przejdź na zapłon elektroniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 mam problem z moją TS-ką jak sie zagrzeje to czasami 1 cylinder przestaje pracowac. co jest?? jestem swiezo upieczonym właścicielem tego pojazdu i proszę o pomoc. :P Mi na początku tez motocykl czasem chodził na jeden gar. Powody. Robienie krótkich tras po 1 km. Czyli brak samooczyszczania świec z syfu.Niemumiejętne robienie mieszanki na oko. Za dużo oliwy syfiło świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 wiec zasyfialo Ci swiece tylko w jednym cylindrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 wiec zasyfialo Ci swiece tylko w jednym cylindrze? Tak. Jak już zasyfiło to na drugim cylindrze wracałem do domu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Witam a który gar chodzi zawsze ??mi się nie zdarzyło żeby na ciepłym silniku któryś gar przerywałzazwyczaj takie czary działy się na zimnym silniku że jeden gar nie chodził, na twoim miejscu sprawdziłbym zapłon i tak po kolei kondensatory, świece itppzdr Edytowane 7 Stycznia 2008 przez WilQ_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 w swojej byłej jawie Ts, tez miałem taki kłopot, u mnie to najczesciej była platynka od zapłonu i swieca, zawsze ustawiałem zapłon na czujnik :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 zamieni miejscami elementy odpowiadające za zapłon przełóż z prawego na lewy cylinder i zobaczysz co będzie sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 witam.Nie chce zakładac nowego tematu więc mam pytanie:słyszałem ze podobno mozna tak zrobic w Jawie że dwa tłoki mogą chodzić na raz,wiem że zmienial gość zapłon ale szczegółów nie znam.Czy to możliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 witam.Nie chce zakładac nowego tematu więc mam pytanie:słyszałem ze podobno mozna tak zrobic w Jawie że dwa tłoki mogą chodzić na raz,wiem że zmienial gość zapłon ale szczegółów nie znam.Czy to możliwe?? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tylko co trzeba zrobić z wałem?? Moc podobno ok 40 ale frajda 100 razy wieksza jak w seryjnej choć seryjną TS fajnie sie smiga.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Fraida może i większa, ale trwałośc silnika zmikoma :D . Wał ma większe drgania, jest nie wyrównoważony. A co do giniecia zapłonu na jednym cylindrze-założyłem kondensatory od Poloneza-(tańsze i lepsze) i nowe świece z odpowiednią "ciepłotą"! :D Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi