ilek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Moje moto jest zalane Mobilem tak mi doradzili w serwisie, chodzi o plyn do chlodnic... :notworthy: Edytowane 2 Stycznia 2008 przez ilek15 Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Niby smieszna pytanie ale mnie kiedys w warsztacie powiedzieli aby nie lac zwyklych plynow tylko brac od nich albo kupic koncentrat na stacji Shell i rozrobic z woda 2:1 Jeżeli naprawdę tak Ci powiedzieli to napisz proszę w którym warsztacie motocyklowym ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Skoro temat o chłodnicy to mam pytanie: jakiego specyfiku użyć do przeczyszczenia układu i jak to najlepiej zrobić.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Niby smieszna pytanie ale mnie kiedys w warsztacie powiedzieli aby nie lac zwyklych plynow tylko brac od nich albo kupic koncentrat na stacji Shell i rozrobic z woda 2:1 Mogę zrobić zdjęcie butelki płnu do chłodnicy do Skody. Oryginalny płyn kupiony w skodzie, na butelce napis wytłuszczony: POD ŻADNYM POZOREM NIE MOZNA WLEWAĆ BEZ ROZCIEŃCZENIA. Na opakowaniu jest tabelka i wyszczegolnione wartość temperatur i podany stosunek ile wlać wody a ile tego koncentratu. Jest on różowy, zalewam według tabeli i jest ok. (oczywiśćie do auta) W motocyklu mam obecnie petrygo oczywiśćie nie rozcieńczane :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Koncentrat to chyba najlepsze wyjscie;) niewiem dlaczego ale wydaje mi sie ze jest pewniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 nufry nie musisz robić fotki bo o ile się nie mylę SKODA nigdy nie robiła motocykli a silnik motocykla to nie silnik samochodu, pamiętaj bo może się przydać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Piotrze wiem, chcialem tylko napisać, że widziałem taki płyn :icon_razz: Nie zaśmiecam już forum, nie jestem taki znawcą. pozdrawiam :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Niby smieszna pytanie ale mnie kiedys w warsztacie powiedzieli aby nie lac zwyklych plynow tylko brac od nich albo kupic koncentrat na stacji Shell i rozrobic z woda 2:1 Jeśli "koncentrat" to glikol etylowy, woda jest odmineralizowana a proporcja 1:1, to rzeczywiście wyjdzie z tego płyn do chłodnic zalecany np. przez Hondę do mojego motocykla. Oczywiście glikol etylowy z dodatkami do układów chłodzenia z elementami aluminiowymi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraba1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Skoro temat o chłodnicy to mam pytanie: jakiego specyfiku użyć do przeczyszczenia układu i jak to najlepiej zrobić. pozdro Odświeżam bo sam jestem ciekaw jak to powinno się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?order...&category=18903 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 moze temat troche starawy ale niewyczerpany. Z płynami sprawa jest prosta. przede wszystkim nie mieszac kolorów bo maja inny skład i moga się zważyć, po drugie temperatury brać min 115stopni i powinno być gitarra. :] Wszystkie inne teorie spiskowe można wsadzić miedzy bajki. mowa byla o olejach ale to juz zupełnie insza inszość. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraba1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Dzięki za podpowiedzi.W Pegaso 650 przerobiłem zarówno mieszanie kolorów jak i koncentrat z wodą destylowaną i nigdy nie było problemu.Problem mam z RMZ 450-często się gotuje.Zanim zainwestuje w powiększone chłodnice chce dobrze przepłukać oryginalne i zalać koncentratem(teoria zasłyszana na torze-ponoć ma wystarczająco wysoką temperaturę wrzenia i powinno być git).A pytałem bo może jest cos co powinienem wiedziec a nie ma tego na etykiecie na butelce. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 chyba chodzi o tor crossowy :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Na torze to się leje wodę, a nie płyn chłodniczy. Destylowaną :wink: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maraba1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Oczywiście chodzi o tor motocrossowy.O ile na torze z dłuższymi prostymi z twardą nawierzchnią nie ma problemu to na kretych lub grząskich gotuje się bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi