pit373 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 To czegos tu nie rozumiem kupujac moto w usa w salonie place podatek 15% taki jak tam obowiazuje to dlaczego w kraju (u nas) mam znowu placic drugi raz :icon_question:ano dlatego, że USA nie jest w UE i nie obowiązuje ustawa o podwójnym opodatkowaniu. Ale kiedyś interesowałem się autem z kanady i koleś przez tel najpierw nie mógł zrozumieć po co chcę sprowadzić auto do europy skoro mogę je kupić u siebie, ale później mnie połączona z inną osobą i powiedziano , że export tax free. ale w usa nie ma VAT tylko podatki stanowe... więc najlepiej zapytaj u źródła czyli u delaera - sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Od kiedy crossówki na legalu rejestrujesz w Polsce? Żadnych dowodów crossówki nie posiadają ani w PL ani USA Pozdrawiam wyobraz sobie, ze crossowke ze stanow normalnie rejestrujesz w Polsce bo one maja homologacje w USAjak bym nie wiedzial to bym sie nie odzywal... :( dwoch ziomkow u mnie sprowadzalo yzf i bez najmniejszych problemow je zarejestrowlo... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 wyobraz sobie, ze crossowke ze stanow normalnie rejestrujesz w Polsce bo one maja homologacje w USAjak bym nie wiedzial to bym sie nie odzywal... ;) dwoch ziomkow u mnie sprowadzalo yzf i bez najmniejszych problemow je zarejestrowlo... :flesje:No to sie nie odzywaj :cool: :flesje: . Przeczytaj mojego posta wyzej. Nie jest tak ze wychodza z fabryki z homologacja ale w niektorych stanach jest duzo latwiej zalatwic sobie papier i miec tak zwanego "street lega'a". :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 No to sie nie odzywaj :clap: ;) . Przeczytaj mojego posta wyzej. Nie jest tak ze wychodza z fabryki z homologacja ale w niektorych stanach jest duzo latwiej zalatwic sobie papier i miec tak zwanego "street lega'a". :icon_razz: no bo co masz wiecej postow :lalag: sam sie nie odzywaj...każda salonowa crossówka ma papiery potrzebne do rejestracji czyli homologacje :P i nic nie trzeba sobie "zalatwiac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 no bo co masz wiecej postow :) sam sie nie odzywaj...każda salonowa crossówka ma papiery potrzebne do rejestracji czyli homologacje :D i nic nie trzeba sobie "zalatwiac" Piszesz głupoty! Nawet, jeżeli crossówka dostanie homologacje USA, w co szczerze wątpię. To na pewno ta homologacja nie działa w PL i tutaj tego motoru nie zarejestrujesz. I Tomski ma 100% racji, więc się nie odszczekuj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Piszesz głupoty! Nawet, jeżeli crossówka dostanie homologacje USA, w co szczerze wątpię. To na pewno ta homologacja nie działa w PL i tutaj tego motoru nie zarejestrujesz. I Tomski ma 100% racji, więc się nie odszczekuj. Kalkulując na zimno:jeżeli moto ma homologację i mamy na to papier, to możemy zarejestrować.Problemem może być tzw pierwszy przegląd - bo moto bez np. reflektora nie przejdzie przeglądu, więc albo założycie wymagane lampki i inne pierdoły albo dacie panu "kaziowi" na przeglądzie w łapę i dostaniecie papier. W urzędzie komunikacji przy rejestrowaniu nikt moto nawet nie chce oglądać, tylko papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość senekkorzenna Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 proponuję przeglądnij archiwum tam widziałem bardzodużo informacji o imporcie motocykli\pozdrawiam senekkorzenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Co do rejestracji w polsce motorka juz zarejestrowanego w USA to pisac do uztkownika Filu bo on taka maszyne posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Piszesz głupoty! Nawet, jeżeli crossówka dostanie homologacje USA, w co szczerze wątpię. To na pewno ta homologacja nie działa w PL i tutaj tego motoru nie zarejestrujesz. I Tomski ma 100% racji, więc się nie odszczekuj. Pozdrawiam no chyba jakby znajomi u mnie nie rejestrowali to bym nie puszczal takich plot no nie....zreszta nie tylko oni bo akurat pare gosci u mnie sciagało moto w USA :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 no chyba jakby znajomi u mnie nie rejestrowali to bym nie puszczal takich plot no nie....zreszta nie tylko oni bo akurat pare gosci u mnie sciagało moto w USA :banghead:Juz od dluzszego czasu udzielam sie i czytam forum Thumper Talk i wiem jak jest. U nich cross ktory jest zajerestrowany tez jest rarytasem. CO nie zmienia faktu ze jest im latwiej zlegalizowac crossowke do jazdy po ulicy. Damian radze ci weryfikowac informacje i sprawdzac w innych zrudlach a nie bez sensu stukac to samo. Najprawdopodobniej motorki twoich kolegow juz byly street legalized i dlatego w polsce nie bylo problemow z ich rejestracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Juz od dluzszego czasu udzielam sie i czytam forum Thumper Talk i wiem jak jest. U nich cross ktory jest zajerestrowany tez jest rarytasem. CO nie zmienia faktu ze jest im latwiej zlegalizowac crossowke do jazdy po ulicy. Damian radze ci weryfikowac informacje i sprawdzac w innych zrudlach a nie bez sensu stukac to samo. Najprawdopodobniej motorki twoich kolegow juz byly street legalized i dlatego w polsce nie bylo problemow z ich rejestracja. Wydaje mi się , ze mialem racje, jednak teraz mnie troche zmyliłeś, nie mniej jednak wiem, że moto(crossówke) zarejestrowali bez większych problemow, a przy jego kupnie dostali coś w stylu polskiego dowodu rejestracyjnego(motocykle nie byly zarejestrowane w Stanach). I z tego co wiem motocykle mialy homologacje(ponoć inne też maja)Moze jest tak ze w stanach nie da sie zarejestrowac, a w polsce sie da :icon_mrgreen: Wracając do tematu nie wydaje mi sie zeby byl jakis dodatkowy podatek na crossowke po za cłem. Rozwiązaniem ominiecia podatku moze byc wyslanie moto w częściach, ale to juz jak ktos chce sie bawic:D 1.Czy motocykl sprowadzony z USA będzie bez problemu serwisowany w Polsce icon_question.gif Chodzi mi o części czy są takie same jak na EuropieNie, ktore motocykle mogą mieć np. srubki w calach :lalag: i cieżko bedzie dopasować glupia śrube... Edytowane 8 Grudnia 2007 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Bill of Sale:Określenie oznaczające unrebuildable auta. Samochody posiadające Bill of Sale nie mogą być wysyłane za granice. bill of sale to tylko umowa sprzedazy, która niewiele daje , do tego jest potrzebny TITLE ( akt własności)kupujesz pojazd z bill of sale przeważnie 60% taniej i starasz sie o odzyskanie title ( trwa do 2 miesiecy i koszt ok 300$) :lalag: procedura nieopłacalna do eksportu :icon_mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jezeli piszecie o tzw. vacie, to pozwolcie ze i ja wypowiem sie na ten temat... Kumpel sprowadzil nowiutka yz250f i vatu wcale placic nie musial.W USA rozebral motor i wyslal bodajze w 5 paczkach do Polski, gdzie kazda wyslana byla na inny adres.Wsumie zaoszczedzil pare kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 gad damyt. ludzie ogarnijcie co wy wogole piszecie bo ktos pomysli ze tak jest na prawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 To powiedz jak jest bo sciagasz troche tego z usa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi