Fiedi Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 WitamZe względu na to ze w tym sezonie już chyba nie pośmigam (mała usterka) postanowiłem poprawić stan wizualny mojej maszyny.Motocykl po sprowadzeniu z za granicy nadawał sie do lakierowania (popękane owiewki) co też wykonałem we własnym zakresie.Po dwóch sezonach śmigania pęknięcia powyłaziły, przynajmniej na tych elementach które są narażone na naprężenia.Kilka elementów najbardziej uszkodzonych w tym czasza postanowiłem wymienić na nowe.No i teraz zasadnicze pytanie,co mam wybrać : laminat czy oryginalne plastiki.Wiadomo oryginał to oryginał,zaś cena dwa razy większa niż w przypadku laminatu.Nie wiem czy jest sens przepłacać skoro podobno są wiernym odzwierciedleniem oryginału.Nie wiem też jak jest z wytrzymałością materiału.Z góry dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 laminat jest bardzo wytrzymały, ale nie miam doświadczenia z tym materiałem w motocyklach. Znam ten materiał od żeglarskiej strony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 bierz laminat ,nawet jak popęka to masz kasę na drugi-przecież jest tańszy od oryginałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 bierz laminat ,nawet jak popęka to masz kasę na drugi-przecież jest tańszy od oryginałki. W zasadzie tak tylko wtedy szykuje sie kolejne lakierowanie :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Z laminatem jest ten problem, że często nie pasuje do reszty owiewek i trzeba się pomęczyć żeby go dopasować.. Ja bym wolał poszukac dobrej używki albo dobrze pospawać obecne plastiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Z laminatem jest ten problem, że często nie pasuje do reszty owiewek i trzeba się pomęczyć żeby go dopasować.. Ja bym wolał poszukac dobrej używki albo dobrze pospawać obecne plastiki. Obecna czasza już sie chyba nie nadaje do pospawania (mnóstwo popękań ,do tego pourywane uchwyty , no i dosztukowany element z innego tworzywa którego po kupnie niestety nie było) Raczej zaryzykuje z laminatem ,chyba ze dostanę używkę w przystępnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 kupuj używke. Laminat prędzej czy później popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Ja czachy z laminatu bym nie kupil. Sezon sie konczy to masz czas na szukanie okazji a laminat mimo iz na pierwszy zut oka jest identyczny to czesto nie pasuje do reszty. Problem jest tez z wszystkimi mocowaniami i z srobkami wtoponymi w plastik bo w laminacie tego nie ma. Pozatym limo iz laminat jest twardy i mocny to latwo peka. I jesli przy glepie orginal sie zarysuje tylko lub peknie w jednym miejscu co jest latwe do pospawania to laminat sie rozsypie w mak i ciezko bewdzie cos z tym zrobic.Ale wybor nalezy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychod Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 nawet gdybys miał oryg czache w 100 kawałkach zawsze lepiej ja zrobic niz kupowac laminat!!stanowczo odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 nawet gdybys miał oryg czache w 100 kawałkach zawsze lepiej ja zrobic niz kupowac laminat!!stanowczo odradzamRacja.Nawet jeżeli masz urwane uchwyty, to można je dorobić używając do tego celu laminatu.Kiedyś koledze podreperowałem popękaną czachę i jeździ do tej pory.Jeżeli nie da się pospawać to można od tyłu chachy na żywicę wkleić cienką warstwę maty szklanej. Po oszlifowaniu i pomalowaniu wygląda bardzo przyzwoicie. Natomiast gadżety dostepne z laminatu są robione na szybko i niedbale. Laminat ma doskonałe właściwości i trwałość, ale musi byś doskonale wykonany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dzisiaj udało mi sie dorwać używkę w przyzwoitej cenie 350 zł :buttrock: Co prawda ma lekkie pękniecie długości około 3 cm ale to już chyba nie problem. Dzięki za rade i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi