Buła Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 witam,chciałbym przejrzec moto na nastepny sezon,chodzi mi głownie o gazniki i zawory,bo tego sobie sam nie zrobie,jak radzicie zrobic to teraz i po tym zabiegu zostaiwc moto na zime czy zrobic to na wiosne,jak bedzie lepiej czy to nie ma znaczenia.jak Wy robicie,zaznacze ze moto przez okres zimowy nie bedzie odpalane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 hmmmmmmmmmm jesli sam tego nie robisz tzn chcesz sie zdac na jakis warsztat - serwis a wiec bym to zrobil teraz bo na wiosne moze byc ciezko z terminami :banghead: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 wszyscy mechanicy radzą rób teraz - oni też muszą za co żyć w listopadzie i grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Ja serwis robie całą zime, gdzieś tak od grudnia. Bo przecież jeśli nie jeżdżę to muszę sie jakoś nacieszyć.Dodatkowym argumentem jest to że im wcześniej zaczniesz tym pewniej wyjedziesz na wiosnę, nie ma ryzyka że czegoś nie zdążysz, że jakieś części nie dojdą na czas.W trakcie serwisu mogą pojawić się dodatkowe nie przewidziane czynności, które na wiosnę mogły by cię zaskoczyć. Pozdrawiam. P.S. Jak będziesz miał problem to wal, w końcu nie mieszkamy daleko od siebie. Aha i jak sie ma sprawa z Muchą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Ja serwis robie całą zime, gdzieś tak od grudnia. Bo przecież jeśli nie jeżdżę to muszę sie jakoś nacieszyć.Dodatkowym argumentem jest to że im wcześniej zaczniesz tym pewniej wyjedziesz na wiosnę, nie ma ryzyka że czegoś nie zdążysz, że jakieś części nie dojdą na czas.W trakcie serwisu mogą pojawić się dodatkowe nie przewidziane czynności, które na wiosnę mogły by cię zaskoczyć. Pozdrawiam. P.S. Jak będziesz miał problem to wal, w końcu nie mieszkamy daleko od siebie. Aha i jak sie ma sprawa z Muchą?witam,wąłsnie niedawno byłem u niego i jak cos to chyba na 100% oddam moto do niego,niech sprawdzi co narobili wczesniej niby mechanicy z innego serwisu,a przez zime napeno nie bede sie nudził bo moja VFR czeka mała zmiana wygladu i pare zmian takze robote na zime mam.pozdrawiam. Edytowane 12 Października 2007 przez Buła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Czyli np. wymiana oleju w przekładni też lepiej teraz niż na wiosnę ?Mam go mało a chcę jeszcze troche przejeździc ... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 jak już planujesz zmianę oleju to zdecydowanie przed zimą, po co cały syf z sezon ma ci siedzieć w motocyklu. Regulacja, jak się nie jeździ to nie ma dużego znaczenai czy po sezonie czy przed sezonem. Takie są moje rady :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 jak już planujesz zmianę oleju to zdecydowanie przed zimą, po co cały syf z sezon ma ci siedzieć w motocyklu. Regulacja, jak się nie jeździ to nie ma dużego znaczenai czy po sezonie czy przed sezonem. Takie są moje rady :D Ale z drugiej strony przez zime olej absorbuje wode, dlatego wymiana po zimnie nie jest złym pomysłem.. Znam takich co robia wymiany dwa razy.. ale i takich co robią jedną na dwa lata i też jeżdzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 witam,i znowu zaczyna sie temat wymiany oleju,ale to juz przerabiałem i raczej zmienie olej przed zima,a jak bede miał kase to i na wiosne :D ,a głownie chodzilo mi o gazniki i zawory,reszte to sobie przez zime zrobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Podobno olej ''sezonuje'' wiec lepiej jest go wymienić na wiosne,ale są różne opinie na ten temat.Ja zawsze cały serwis robie kompleksowo po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Y0m0_ Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Po sezonie bedzie taniej i mniejszy ruch.Ja bym robil na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Ja ten olej wymieniam jednak za parę dni, pewnie trochę jeszcze pojeżdżę a cholera wie kiedy był on wymieniany :evil:No i mało go tam jest, więc u mnie sprawa jasna :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Ale masz Kuba problem! Oleju pewnie wchodzi poniżej litra coś kolo 750 ml litr przekladiowego dobrego to 35 zł! Wymień i daj nam spokój z Tym pytaniem!! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Wydałem już w tym miechu ponad pięć stówek na gówniane wymiany pierdół, nie licząc benzyny :notworthy:Oszczędzam trochę, więc wyloozuj :notworthy: Nie każdemu starzy dają $$$ na wszystko :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 to nie jeździj! jak ja nie mialem kasy na olej to nie jeździłem tylko kminiłem kase! ale skoro Ty wolisz za 30 zł jeżdzić na sucho to Twoj wybór! Nie każdym ma tate w fabryce silnikow :P Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi