el_ninio Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witajcie!Z czasem ( zbieram kasę ) będę przymierzać się do kupna jakiegoś enduro , pojemność to ponad 250ccm. Ważne żeby motor miał kopa ( obecnie mam yz 125 ) , nie ważył dużo oraz był po prostu dobry.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) heh...mocne??kup ktm'a 520 jak chcesz prawdziwego powera dostać;] http://moto.allegro.pl/item381128893_ktm_l...enture_950.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M802640 Oto takie 2 linki;]ten 2 ładniejszy...to nie jest akurat 520 tylko 950 no ale chciales mocne i enduro, a więc znalazłem;]To ma okolo 100 koników także powinno wystarczyć;p Edytowane 16 Czerwca 2008 przez pdg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ninio Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Co ty na pis głosujesz ;/ ? Mocne w sensie yamahy yz 125 , a i kasa tak ok. 8 - 9 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okon Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Co myślicie o Suzuki RM125 ??? http://www.suzuki-moto.pl/page.php?id=salo...motocross_rm125 Edytowane 17 Czerwca 2008 przez okon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Skończyłem z rowerem (dowhhill) więc enduro jest raczej najbardziej do tego sportu podobne i stąd moje pytanie ... co kupić na pierwszy motor ? Sprawdzałem ceny używanych i biorąc pod uwagę ceny z allegro i możliwość wzięcia motoru na firmę to bardziej opłaca mi się kupić nowy motor bo zapłacę ok. 2 tyś więcej niż za używane na allegro dwu letnie ... Mam 190cm wzrostu i 80kg wagi, czy pojemność 250 na początek będzie w sam raz ? Nie chciałbym po sezonie sprzedawać 125 aby przesiąść się na 250. W bardzo atrakcyjnych cenach jest Yamaha WR250 F z tego roku , czy to jest dobry wybór czy jednak poszukać czegos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRAND Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 no dobra, mój ktm to tylko przykład był;]w końcu nie podałes przedziału cenowego;]a tak w granicach 8000-9000 to myślę że również powinieneś rozglądać się za jakimś ktm , albo kawasaki klx... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Skończyłem z rowerem (dowhhill) więc enduro jest raczej najbardziej do tego sportu podobne i stąd moje pytanie ... co kupić na pierwszy motor ? Sprawdzałem ceny używanych i biorąc pod uwagę ceny z allegro i możliwość wzięcia motoru na firmę to bardziej opłaca mi się kupić nowy motor bo zapłacę ok. 2 tyś więcej niż za używane na allegro dwu letnie ... Mam 190cm wzrostu i 80kg wagi, czy pojemność 250 na początek będzie w sam raz ? Nie chciałbym po sezonie sprzedawać 125 aby przesiąść się na 250. W bardzo atrakcyjnych cenach jest Yamaha WR250 F z tego roku , czy to jest dobry wybór czy jednak poszukać czegos innego ?Zależy jaki teren będziesz najczęściej odwiedzał. Bo jeśli las, bezdroża i czasem asfalt(dojazd do terenu) to taka wr'ka będzie ok. Ale jeśli tor, las, pola to coś z YZ 125(2t) lub YZ 250(4t). Wybór należy do ciebie co będzie Ci bardziej podchodziło(czy 2t czy 4t). Patrz też na masę bo ona równie jest ważna w każdym terenie. Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zależy jaki teren będziesz najczęściej odwiedzał. Bo jeśli las, bezdroża i czasem asfalt(dojazd do terenu) to taka wr'ka będzie ok. Ale jeśli tor, las, pola to coś z YZ 125(2t) lub YZ 250(4t). Wybór należy do ciebie co będzie Ci bardziej podchodziło(czy 2t czy 4t). Patrz też na masę bo ona równie jest ważna w każdym terenie. Tor mnie raczej nie interesuje, wolę się paplać w błocie, tak więc raczej będę jeździć po lesie.Jak wygląda to wyjechanie na ulice ? Bo słyszałem że opony są na teren i po ulicy to góra 2 dni na nich pojeżdzę i dlatego lepiej jak coś to motor lawetą ciągnąć do lasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamss Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 witam, co myślicie o tej hondzie http://www.allegro.pl/item384719017_okazja...wde_warto_.html i husqvarnie http://www.allegro.pl/item380847963_husqva...yz_kx_ktm_.html, jak z częściami do tych motorów, żywotnaścią i prowadzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 witam, co myślicie o tej hondzie http://www.allegro.pl/item384719017_okazja...wde_warto_.html i husqvarnie http://www.allegro.pl/item380847963_husqva...yz_kx_ktm_.html, jak z częściami do tych motorów, żywotnaścią i prowadzeniem?obydwa są starsze niż pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenaradw Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Siemka mam dosyc nietypowe pytanie a mianowicie mam do wydania na motocykl cos okolo 10tysi mam 17 lat i okolo 185 cm wzrostu . i mam bardzo wielki dylemat glowie i troje sie i nie moge sie zdecydowac a mianowicie :icon_twisted: nie wiem co kupic czy Honde nsr 125 czy ktm exc 125 . Za kazda stoja jakies wady i zalety nsr fajna z wygladu malo sie psuje tylko lac i jezdzic ale chodzi jak kosiarka taki wyglad motocykla i takie pierdzenie troche lipa natomist ktm fajny mocny motocykl ale 9l spalania jak nie weicej i czeste awarje i bardzo drogie utrzymanie ...... lubie jezdzic na crossach i sciagczach obydwa rodzaje motocyklwo sprawiaja mi mega przyjemnosc i wogule wiec nie odp mi ze musisz pierw wybrac na czym wolisz jezdzic bo jezdzic kocham na tym i na tym :icon_mrgreen: POMOCY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) no bo musisz wybrać albo to albo to...ja jako fanatyk terenu polecam EXC bo w terenie zajebiscie daje rade a dokupisz opony szosowe i będziesz po ulicy latał albo całe koła ... oczywiscie wszyscy enduro maniacy pozostaną solidarni i obstawią na EXC :icon_twisted: Edytowane 17 Czerwca 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Siemka mam dosyc nietypowe pytanie a mianowicie mam do wydania na motocykl cos okolo 10tysi mam 17 lat i okolo 185 cm wzrostu . i mam bardzo wielki dylemat glowie i troje sie i nie moge sie zdecydowac a mianowicie :notworthy: nie wiem co kupic czy Honde nsr 125 czy ktm exc 125 . Za kazda stoja jakies wady i zalety nsr fajna z wygladu malo sie psuje tylko lac i jezdzic ale chodzi jak kosiarka taki wyglad motocykla i takie pierdzenie troche lipa natomist ktm fajny mocny motocykl ale 9l spalania jak nie weicej i czeste awarje i bardzo drogie utrzymanie ...... lubie jezdzic na crossach i sciagczach obydwa rodzaje motocyklwo sprawiaja mi mega przyjemnosc i wogule wiec nie odp mi ze musisz pierw wybrac na czym wolisz jezdzic bo jezdzic kocham na tym i na tym :P POMOCY!!! za 10k kup sobie 2 :icon_mrgreen: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenaradw Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 nie nie wole jeden i pozadny :icon_mrgreen: tak okolo mam od 8-10 :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekpust Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Kup exc bo nie ma to jak las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi