Włochaty Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No przedewszystkim jest lepsza bo to 4T(chociasz zalezy kto co lubi,zwolenicy 2T zaraz mnie zgnoją :buttrock: ) Niewiem która ma lepsze zawieszenie,ale wydaje mi sie ze jest ogólnie lepsza, no i ogromnym plusem jest to ze to 4T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 rzeczywiscie z forum jest, poprzegladalem posty i w sumie nie znalazlem nic podejrzanego w histori tego kdx, kupil od kogos z tego forum, wiem tez za ile :wink: , rzeczywiscie remoncik byl, byl jakis problem z przegrzewaniem sie, jedyne co mnie martwi to to ze pali wiecej niz 7l, dziwne ze motocykl o takiej malej pojemnosci i wadze moze lykac 8l przy spokojnej jezdzie, mam auto co mi tyle pali w trasie jak sie postaram a ma moc takiego 2t x5, pojemnosc x15 i wage x13 :wink: , w terenie niech by sobie palil nawet 12 i wiecej bo to bedzie pare godzin w tygodniu, tylko te dojazdy do pracy, najwyzej bede sobie pyrkal do pracy relaksacyjnie a wyzywal sie w lesie, moze da sie zbic troche to spalanie :wink:Nie nie przy ostrej jezdzie ci spali 7-8 przy spokojnej 5 nie ma mowy zeby tyle spalił,tyle to pali kx który ma 40 koni A co do suzi to ogólnie dobry motocykl,mi na przełozeniach na moc spali koło 4L ale ostro deptam. Za małe pieniądze mozesz kupic młoda i zadbana dr. Moim zdaniem warto brac to moto,ale najlepiej kup dobre zeby chodziła na 100% bo mozesz (ale niemusisz,ja mam) problem z czesciami do DR. ogólnie fajnie sie smiga,no ale jesli pragniejsz więkrzych wrazen to napewno nie DR 125.a w czym jest lepsza dt od dr???ILe przełożeń ma DRka??? :buttrock: :) :)Plusem na korzyść DT jest napewno lepsza dostepność częsci,moc i zawieszenie troche lepsze a dr to pali naprawde mało ;) Nie ma to jak 2T :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Co sądzicie o tej Husce http://www.allegro.pl/item375416500_mocna_...na_wre_125.html, myślę, że cena atrakcyjna i ten stan (nie wiadomo co w silniku). Części do Husek są dostępne od 98roku czy po 98 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No cena dość atrakcyjna jak za ten rok... najlepiej kupować husy po 2000r ale 2T husy są tak samo dobre jak inne japońce czy pomarańcze.cześći do WRE dostaniesz bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okon Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) a co myślicie o tym http://www.romet-motors.pl/produkty-motocykle-crs_50.html chce se go kupić ponieważ jest to 50siątka a ja dopiero uczę sie jeździć kolega go ma i mówi że sprawuje sie dobrze Edytowane 1 Czerwca 2008 przez okon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 bardzo malo znany ten crs 50, ale poczytaj o Rometach na tym forum... byly z nimi nie lada klopoty.Moje zdanie - lepiej cos uzywanego, lepszego niz potem jezdzic z tymi Rometami po serwisach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Co sądzicie o tej Husce http://www.allegro.pl/item375416500_mocna_...na_wre_125.html, myślę, że cena atrakcyjna i ten stan (nie wiadomo co w silniku). Części do Husek są dostępne od 98roku czy po 98 roku?Bliźniaczo podobna do mojego motoru(mój nie ma wielu gratów co ten w linku). Prowadzi sie dobrze, koszt części podobny jak innych setek a dostepność ich jest od '95 . Właśnie skończyłem remont i tak korba prox-380zł, tłok vertex standard cena-300zł, łożyska(skf'y) to nie dotyczą marki motoru a cena ich na wał i skrzynie-300zł. Jeśli silnik chodzi wmiarę dobrze i zawiecha nie ma luzów to mogę tylko powiedzieć że będziesz w 100% zadowolony. Oryginalnie powinna lecieć ok 120km/h a na przełożeniu 13/52 śmiga ok 100-105km/h co jest wystarczające po lesie(jak dla mnie :D ). Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Larson w Olesnicy,daje gwarancje ze pierscienie musza chodzic. Ja tam niegdy czego takiego nierobiłem wiec niewiem, powiedział ze bedzie chodzić. Wiesz ogólnie mam w dobrym stanie cylek i tłok ale pierscienie były juz zjechane i widocznie zaczoła duzo oleju pobierac Pierścienie pochodzą a jakże, pytanie tylko ile czasu :) Jeżeli już masz rozbebeszony silnik, to wymień od razu komplet (tłok, pierścienie + duperelki) - to standard. Odnośnie Rometów, to słyszałem różne opinie - i dobre i kiepskie. Ja osobiście radziłbym odłożyć więcej i kupić sprawdzony sprzęt wyprodukowany u naszych skośnookich przyjaciół z Japonii :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 no teraz juz mam zapuzno bo pierscionki juz mam dorobione,czekam tylko na jeden-uszczelniający. A co do rometów... to lepszy jest rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) no teraz juz mam zapuzno bo pierscionki juz mam dorobione,czekam tylko na jeden-uszczelniający.A co do rometów... to lepszy jest rowerTo nie można dostać od ręki pierścieni? A rower wiadomo lepszy bo lżej sie pcha jak się zepsuje. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie,od ręki sie niedostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okon Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) a co wy na to ? YAMAHA DT125 Mam kilka pytań odnośnie jak ona sobie radzi w terenie i na normalnych drogach i czy w ogóle to dobry motor ? I ile kosztuje nowy ? Edytowane 2 Czerwca 2008 przez okon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majasportomoto Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a co wy na to ? YAMAHA DT125 Mam kilka pytań odnośnie jak ona sobie radzi w terenie i na normalnych drogach i czy w ogóle to dobry motor ? I ile kosztuje nowy ? dt 125 na pierwszy motor??lepiej dt 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 a co wy na to ? YAMAHA DT125 Mam kilka pytań odnośnie jak ona sobie radzi w terenie i na normalnych drogach i czy w ogóle to dobry motor ? I ile kosztuje nowy ?w terenie radzi sobie słabo. na normalnych drogach normalnie, typowo. Czy dobry? W sumie chyba dlatego że dobry dostęp jest do części ale jeśli chodzi o poównanie do KDX to DT to dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 DT w terenie radzi sobie słabo Zależy o jakim terenie mówimy - o ile nie są to bagna, mokradła i straszne piaski to DT w terenie jest jak najbardziej OK. na normalnych drogach normalnie, typowoTu się zgodzę :buttrock: Czy dobry? W sumie chyba dlatego że dobry dostęp jest do części ale jeśli chodzi o poównanie do KDX to DT to dno. No bez przesady - zależy do czego porównujesz!DT 125 jako pierwszy motor jest super - wszechstronny, w miarę tani jeżeli chodzi o eksploatację i przeglądy nie wymaga jakiejś specjalnej troski (jak np. crossy), nie jest wymagający jeżeli chodzi o technikę jazdy i wybacza dużo błędów. Ja jak najbardziej polecam! DT już nie jest produkowana, zastąpił ją model XT (4T z 15 kucykami - za słabe toto w teren niestety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi