michoa Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 za 3 kpln to większość chyba ma papiery , bez papierów to kosztuje 2 i mniej, ja za dt 125 bez kwita 3 kpln bym nie dał chyba że złoto w baku ........ zresztą w tej kasie fajną opcją jest kdx albo crm -do exc daleko ale dt do nich też :D to można nawet wtopić kupe kasy w takiej dt no masz 100% racji ale i tak utopisz mniej niż w dużego 4T....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Nie no panowie, spokojnie. Pomysł enduro 4t w tej kwocie już mi minął. Jedyne wyjście to DT 125, znalazłbym z papierami spokojnie, ale to jest za słabe na drogę a nimi we większości czasu będę się poruszał. Boczne szutry itp to miałaby być odskocznia raz na jakiś czas, po prostu uniwersalne moto czyli dual sport. Ale tak jak mówicie, za 3k nic sensownego nie znajdę, bo nawet jeśli w stanie byłoby w porządku (a są takie) to nie mają papierów.. Niska cena wynika albo ze szrotu, albo właśnie niezarejestrowania pojazdu. Zarejstrowane do 3k to nawet na zdjęciach się rozpadają.. Także niestety marzenia swoją drogą, może kiedyś. Podejrzewam, że za 5-6k też ciężko z takim Endurakiem no i koszta swoje też są w singlu, nawet soft 4T. A jak mam coś takiego posiadać, naprawiać i nie mieć pieniędzy, to się zwyczajnie zrażę do tego sportu. Więc dozbieram coś i ewentualnie przerzucę się na inną kategorię (skoro i tak większość planuję na drogach jeździć, to lepiej wziąć jakieś 2R typu CB/GPZ a offroad niestety poczeka na lepsze czasy, za dużo pieniążków to pożera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Z DT125 jest jedno "ale" - mają wpisane w dowodzie moc nie większą niż 11kW i od momentu wejścia w życie przepisów o możliwości poruszania się na kat. B ich ceny poszły w górę tak, że bardziej opłaca się kupić enduro singla 600 - 650 niż 125 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jeżeli chcesz jeździć głównie po drodze, a raz na jakiś czas pojeździć po szutrach i lesie to albo supermoto albo jakieś turystyczne enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Jeżeli chcesz jeździć głównie po drodze, a raz na jakiś czas pojeździć po szutrach i lesie to albo supermoto albo jakieś turystyczne enduro. To by była najlepsza opcja. Tylko za te pieniądze (nawet jak dozbieram do tych 4-5-6k) to prędzej w lepszym stanie znajdę jakiegoś CB/GS czy coś niż Enduraka. I w dodatku dużo więcej ich jest w ogłoszeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Obetnij wszystkie niepotrzebne wydatki, rzuć fajki jak palisz, raz na jakiś czas znajdź sobie coś dorywczego w weekendy i pieniądze się od razu znajdą :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Obetnij wszystkie niepotrzebne wydatki, rzuć fajki jak palisz, raz na jakiś czas znajdź sobie coś dorywczego w weekendy i pieniądze się od razu znajdą :biggrin: Gdybym palił fajki to na moto bym miał 1000zł. Mam odłożone dużo więcej, spokojnie teraz za 6-7k bym coś kupił, ale auto też na paliwie jeździ, do tego OC, przegląd, naprawy, części itp. Kupić moto i nie mieć potem pieniędzy to nie sztuka ;) Poczekam, bo na razie robota mi się jedna skończyła aż znajdę coś dobrego i wtedy przy stałych wpływach można kupić (muszę jeszcze garaż wynająć, bo w bloku mieszkam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Kupić moto i nie mieć potem pieniędzy to nie sztuka ;)Kupić trupa za 3 tyś to też nie sztuka, dlatego odłóż sobie więcej. Nawet gdybyś miał czekać rok, ale kup coś na co nie będziesz tracił nerwów, ani pieniędzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Kupić trupa za 3 tyś to też nie sztuka, dlatego odłóż sobie więcej. Nawet gdybyś miał czekać rok, ale kup coś na co nie będziesz tracił nerwów, ani pieniędzy ;) Trupa można kupić za 10k - cena nie ma znaczenia. A za parę k można upolować ładną sztukę tylko trzeba troszkę szczęścia, czasu i poskromić emocje żeby się nie napalić. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Można, ale za 3 tysiące to każdy jest trupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Można, ale za 3 tysiące to każdy jest trupem. Swoją drogą śmieszą mnie te ceny. Moto z 1990 roku a za 3 tyś nie jest w dobrym stanie. Porażka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Można, ale za 3 tysiące to każdy jest trupem. Dużo miałeś motocyklów za 3k? Ja miałem KLRa (kupiony za ~2500zł, dołożyłem jakieś 1-1,5k), podobnie jak mój kolega (kupił 2 msc po mnie, za ~2700 nie dołożył nic), obecnie inny znajomy jeździ KMXem do którego przez 2 lata włożył jakieś 500zł (nierejestrowany bez papierów,kupiony za 1600zł), a jego szwagier który też ma KMXa (zarejestrowanego, kupiony za ~2800zł, zrobił w nim tłok i napęd). Nikt z nas nie kupił skarbonki, każdy przejeździł co najmniej 2 lata. Podsumowując, nie każdy jest trupem. Aha, mój szef kupił sobie parę lat temu LC4 za 3400zł do tyrania w lesie, dopóki go nie utopił nie dołożył nic poza przednią tarczą. Później wypchało uszczelkę i go sprzedał jako uszkodzony za jakieś 3k. Edit: Dla każdego z nas to był pierwszy offroadowy sprzęt... Swoją drogą śmieszą mnie te ceny. Moto z 1990 roku a za 3 tyś nie jest w dobrym stanie. Porażka .. Mój KLR był (nie pamiętam już dokładnie) albo 1986, albo z 1989. Mega zacny sprzęt. Żadnej porażki w tym nie widzę, porażką jest to że tak strasznie jesteście sceptycznie nastawieni a nikt z was nie próbował, nie miał, a macie przed oczami tylko cyferki i z góry przyjmujecie pewne założenia na podstawie swojego "wydaje mi się" a gówno wiecie. Edytowane 20 Listopada 2015 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 W życiu oglądałem tylko 3 moto i jedno kupowałem, więc nie mam obeznania w tym, dlatego pytałem o kwotę. To wszyscy zjechali że za mało. Jeśli chodzi o samochody, sam 3 lata temu kupiłem za 3.5k auto. Przez 3 lata włożyłem 500zł w części, a też mówili że trupa kupię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) W życiu oglądałem tylko 3 moto i jedno kupowałem, więc nie mam obeznania w tym, dlatego pytałem o kwotę. To wszyscy zjechali że za mało. Jeśli chodzi o samochody, sam 3 lata temu kupiłem za 3.5k auto. Przez 3 lata włożyłem 500zł w części, a też mówili że trupa kupię.. Sam widzisz na swoim przykładzie ;) Poza tym, nie "wszyscy" (pisałem wcześniej). Kwota jest mała i nie będzie łatwo, ale jeśli będziesz cierpliwy, nie będziesz się napalał na błyszczące plastiki to jest to do zrobienia. Jak wyżej, są trzy motocykle które albo sam miałem, albo miały osoby z mojego najbliższego otoczenia i żadna z nich nie miała powodów do narzekania. Niestety ryzyko istnieje zawsze. Sam z forum znam dwa przypadki jak po kupnie KLRa okazało się że 2-3k to mało żeby go doprowadzić do stanu używalności. Ale jak pisałem, trup może kosztować i 10k, nie ma reguły. Na twoim miejscu wpisałbym w kryterium na olx cenę i szukał co się zakwalifikuje. Nie szukaj konkretnego modelu, tylko tego co się uda fajnego znaleźć w tych pieniądzach. Edytowane 20 Listopada 2015 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Motocykl który jeździ i nie trzeba w niego wkładać kasy też może być trupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi