nabokow Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 2t tańsze w utrzymaniu? w crossówkach?Może pochwalisz się jakimiś konkretnymi wyliczeniami?! Dla mnie 2t jest sporo tańsze w całkowitym utrzymaniu, do tego zupełnie bezstresowe. 2t jest tańsze w remoncie... ale za to remont jest częstszyChyba przy porównaniu 125 2t z 450 4t. :blink: Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 rozmawialiśmy o 250 2t vs 450 w 4t kolego... no powiedz ile kosztują tłoki itd a ile na tym jeździsz?...Części do 4T są droższe niż do 2T ale 4T dłużej obchodzi się bez remontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tłok do 250 2t około 450 zł., przy amatorskiej jeździe można sobie pozwolić nawet na spore przeciąganie czasów wymian. Tłok do 450 4t około 650 zł., spore przeciąganie czasów wymian może się bardzo źle skończyć. Ostatni mój 250 2t przejeździł u mnie na jednym tłoku (Wossner) około dwóch lat (nie sezonów), u następnego właściciela jeszcze około dwóch sezonów.Akurat 250 2t jest chyba ze wszystkich crossów najtańszy w utrzymaniu. Oczywiście mowa o amatorach. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Tylko że przeciągając wymiane tłoka w 4T narażamy się na to że się rozpadnie, przeciągając w 2T, sami świadomie niszczymy sobie nicasil. I tu się nie da oszczędzać i tu, jednak w 2T jest mniejsze prawdopodobieństwo wybuchu. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Na nicasilu oczywiście mógłby być problem, ale na tulei już nie ma żadnego problemu. Dlatego jestem zwolennikiem tulei. W aktualnym sprzęcie mam nicasil, ale jak się skończy, to nawet sekundy nie będę się zastanawiał co wybrać. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ja też wkładałem tuleje do kilku swoich moto, i też nie narzekałem. Jeśli jednak oryginalnie siedzi nicasil to nawet lepiej, wole kupować sprzęty na nicasilu niż tulei, bo nie wiadomo jak ktoś tą tuleje zrobił i jak docierał. Do ostatniej yamahy trafił mi się oryginalny nowy cylinder w dobrej kasie to kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 jednak w 2T jest mniejsze prawdopodobieństwo wybuchu. bo tak obserwując życie wydaje mi się że wyczynowych 4T bardzo często nie tyle urywa się korba czy pęka tłok co zalicza jakiś widowiskowy wybuch rozrządu/głowicy w głowicy (urwany łańcuszek rozrządu, urwany zawór, zatarty wałek rozrządu, wypalone gniazdo zaworowe, mikropęknięcia ) a w 2T głowica to kawałek alu z kanałami wodnymi i świecą -mniej elementów które można zaniedbać/zepsuć.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badin Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czołem forumowicze ! Przede wszystkim Wesołych Świąt!Powracając do tematu głównego więc zdecydowałem się na kupno 450 lecz pozostaje wybór marki czy będzie to RM-Z czy CRF ? Moglibyście mi rozjaśnić wady i zalety tych motorów ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 CRF, bo do 07 roku RMZ miała problemy ze skrzynią biegów i korbowodem, tak że zdecydowanie CRF. Wiem że może skusić Cię cena za RMZ, ale to spowodowane jest wadami które miały miejsce w rocznikach do 07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 CRF, większa dostępność używanych części, i problem z rmz który opisał Rafael.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 heja , powiedzcie mi moi drodzy czy duza jest roznica w cenie gdy kupuje sie crossa w sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 bzdura moim zdaniem , jak ktos cgce sprzedac to sprzedaje za cene jaka go satysfakcjonuje , nie wazne czy w lecie czy w zimie Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 zgadzam sie z kolega wyzej, chodz mozesz i w sezonie jak i poza sezonem trafic okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) zgadzam sie z kolega wyzej, chodz mozesz i w sezonie jak i poza sezonem trafic okazjeCyba chciałeś napisać "okazje".W crossach nie istnieje coś takiego jak okazja.A w temacie, jeśli chodzi o crossy i enduro, to pora roku nie wpływa na cenę. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez nabokow Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 nie istnieje coś takiego jak okazja gdyż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi