Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tu więc pytanie - enduro lub cross z homologacja (bym mógł go przystosować do ruchu i zarejestrować) używany do 4 tys zł

najlepiej 4t i nie większy niż 350 ccm (dr mi pali 3,5 a nigdy nie przekroczyła 4l i chciałbym by nowy motor też więcej nie palił)

za tą kasę tylko w zasadzie dt125 i podobne ale one nie palą 4/100

z tym że nawet dualowe 250 4T w trudnym terenie łyknie wiecej niż 4/100............

jedyną sensowną alternatywą dla dt125 w tej kasie byłoby upolować zdrową śmigająca xl350 albo xt350 i póki piec się nie wysypie, będzie palić mniej od dt a dawać więcej frajdy (więcej mocy i lepsza ch-ka )ale to pod warunkiem że piec się nie wysypie bo domyślam się że skoro szkuasz do 4tys to na eksploatację też za bardzo nie masz.....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Witam serdecznie Panowie, może od dupy strony trochę zaczynam, ale w przyszłym roku chcę robić Prawo Jazdy Kat. A i moje pytanie brzmi tak:

ponieważ chcę się trochę rozeznać w motocyklach klasy cross/enduro ale właśnie jako na pierwszy motocykl, nie miałem styczności za bardzo kiedyś z motocyklami ale do gustu przypadły mi tej klasy 2 koła :)

Kwota jeszcze nie wiadoma ale wiem że 5 tys będę chciał wydać na taki minimum, ale max nie dużo większy

Forumowicze, tak szczerze co byście polecili na pierwszy motocykl z tej klasy jak napisałem wyżej, zaznaczam iż ja ciężki jestem i coś o pojemności simsona może się zajechać pode mną :laugh: :dry: :buttrock:

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za informacje :)

siema

po pierwsze to nauka, pojeździć trochę po asfalcie, trochę po polnej drodze, jakieś delikatne pole itp. żadnych ostrych terenów, chcę po prostu oswoić się z tego typu motocyklem bo od zawsze mnie rajcowały crossy np. KTMy ale na to się przerzucić na pierwszy strzał to jak stawianie sobie mogiły

Chciałem zadać takie samo pytanie jak Dzimi 88. Na wiosnę będę zdawał A1 i szukam porządnego motorku w cenie jak najniższej ale tak około do 10 tys. :) Myślałem nad Hondą XR 125 ale już jej nie produkują i trudno ją dostać, nawet starsze roczniki. Moglibyście polecić coś podobnego do niej co nadało by się jako jej zamiennik ? Na mechanice trochę się znam bo tata miał 2 motory, a teraz na działce mam WSK-e na której uczę się jazdy i mechaniki motocykla.

Zależy... lekkie endurko 125 jest fajne do i nauki jazdy( z rozsądkiem) i dla bardziej wprawionych... daje dużo frajdy... i pamiętaj.! jeżdżenie po bagnach wciąga;d

no tak ale jakiej marki co, gdzie i jak :D ja myślałem nawet coś w stylu enduro czyli Honda dominator ale też sądzę że może to być za dużo jak na pierwszy raz, możesz podać jakieś ewentualnie marki bym mógł sobie przeglądnąć na allegro ? :)

xr 125 jest dobra jeśli

-masz dziewczynę której za bardzo niekochasz i szkoda ci kasy na dojazdy.......

-zarabiasz najniższą krajową i potrzebujesz dojechać do roboty

-w ogóle nie pracujesz i nie masz kasy

-potrzebujesz dojechać na grzyby w tak głeboki las że kibel nie da rady....

-jesteś dziewczyną i boisz się mocy.

-dźwięk 2T cię wkurza

-jarasz się dźwiękiem 125 4T, który brzmi gorzej niż 50 2T

-latasz do szkoły gdzie w ogóle nie płacą

-potrzebujesz coś do jazdy po browar a kibel to siara

też myślę nad 125 4T zamiast kibla na wiosne ale w kontekście offu-lipa

mokra miska olejowa, raptem 10KM, mułowato elastycznie oddawana moc (brak dołu brak góry ) słaby hamulec tył bęben (pancerny i tani w eksploatacji ale słaby ) do tego wysokie ceny, koła na które ciężko dostać tanie opony 16 i 19, ciężka jak na swoja moc.....

generalnie na A1 lepiej dt 125.....

teraz jest po sezonie mało moto jak chcesz większy wybór na allegro musisz czekać na wiosnę

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

http://otomoto.pl/husqvarna-te-250-M3377099.html - co myślicie o tym sprzęcie w kontekście moich wcześniejszych wywodów? Nada się? Nie wiem czemu taka moc podana w ogłoszeniu, skoro normalnie ten model ma ok. 40 KM. Zdławiona?

hmm taka moc podana może być bo np może być tak podana w papierach (czasami podają moc przed ściągnięcem blokad jeśli takie coś w motorku istnieje)

Wizualnie wygląda ładnie.. ale co jest w środku?

Przejechane 15 motogodzin? ale jak? od nowości xd? czy od remontu dzwoń po więcej info..