Jump to content

Co kupić, wybrać ?!

Recommended Posts

To że lagi leją to rzeczywiście nie wielki problem (no chyba że są pokrzywione albo pogięte), ale raczej nie świadczy to dobrze o użytkowniku który doprowadził do takiego stanu, i według mnie w takim przypadku tym dokładniej trzeba sprawdzać pozostałe elementy, bo jeśli o resztę moto dbano tak samo jak o przód to może być nieciekawie.

• 4 weeks later...

Jeździć w terenie da radę, jest tylko kilka uciążliwości po pierwsze w niektórych sytuacjach szybka jedynka utrudnia jazdę i niestety trzeba się wspomagać sprzęgłem, poza tym często jest tak że trudno dobrać odpowiednie przełożenie (na jednym biegu już silnik ma duże obroty i trzeba by wpakować następny ale ten z kolei jest już za szybki) po drugie dojazdówki na których aby poruszać się z rozsądną prędkością trzeba kręcić mocno silnik (o braku homologacji nie wspomnę :wink: ), po trzecie mniejszy moment obrotowy na niskich obrotach co w połączeniu z szybką jedynką naraża wał korbowy na duże przeciążenia udarowe co powoduje szybsze zużycie się owego, po czwarte mniejszy zbiornik paliwa, po piąte twardziej zestrojone zawieszenie. Nie twierdzę że SXem nie da radę jeździć w terenie ale lepiej do tego nadaje się EXC.

prosze o zaglądniecie do tych linków

chodzi o hondy cr:

1: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1220513

czy to możliwe ze ma papiery do rej? o ile sie orientuje to cr nie mialy homologacji ;)

2. http://moto.allegro.pl/item603510975_honda_cr_250.html

czy rocznik sie zgadza? cena do rocznika dosc dobra

i oglnie pytanie, czy te hondy wartaja tego :)

pozdrawiam i z gory dzieki za odp

Edited by giupek

co do pierwszej to honda wypuszczała wersje CRE czasem pod marką HM i one mają homologacje. Moj kolega ma taką tylko , że 250

Ta druga jest z 92 lub 93 rokui zaniedbana na maxa i wyglada jak od jakiegoś wieśniaka

Edited by Strzalek

ta drugo to 91-91 rok a ta pierwsza to nawet fajna ja za swoja stara cr 97, dałem 4500 :icon_razz: i to była 125 ale ta widac ze nawet ale po zdjeciach totylko wyglad mozna ocenic :bigrazz:

Panowie, jaki motocykl można wyrwac za ok 4 tyś. Najlepiej 4T. Doświadczenie na DRce 125. Kazdego rodzaju 600tki odpadają. Max 350ccm. Co mozecie mi doradzić? XT raczej odpada. Brat ma i niechce takiego samego moto, jakie jeszcze mozna wyrwać moto w tej klasie ?

dlaczego 600 odpadaja ? bo ciezke i duze ? XR 600 ( najlepiej stare roczniki) waza tyle co te 250 , jedyna roznica w odpalaniu.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/