yoss Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Yoss, wiesz, ze poznaniacy to centusie :banghead: Wiem :biggrin: GSR 600 2006 po sezonie, to liczyl, liczyl, liczyl.... i wyszedl mu 1000 zl rabatu :banghead: to przyjedziesz do Wawy na zakupyDobrze mi tu z Wami :biggrin: i tak ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_R6 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Mam prosbe... chcialabym skorzystac z Waszej wiedzy i doswiadczenia :banghead: Kilka lat jezdzilam jako plecak, i sie zarazilam....Rok temu zrobilam prawko na motor, kilkanascie lat po aucie, ale coz :)Pierwszy sezon przejezdzilam na CBR 125. Chwale sobie sprzecik, bo bardzo zgrabny... niewysoki, lekki, taki w sam raz. Na kolejny sezon chcialabym cos ciut wiekszego. Moglaby byc jakas 600-etka, ale ze zblokowana moca (tak na wszelki...)I tutaj pojawia sie problem. Mam 162 wzrostu i 47 kg wagi. Wszystkie sprzety sa za wysokie... ziemie dotykam czubkami palcow, a oparcie wiadomo, ze byc musi...Slyszalam, ze mozna obnizyc na sprezynie ;)... ale moze wiecie jaki sprzet ma nisko siedzenie i jest w miare lekki? Siedzialam na CBR 600 RR, na Yamaha F6 i kilku innych... F6 jak narazie byla najnizsza...Z gory dziekuje :eek: No właśnie... to jest poważny problem. Szukam jakiegoś lekkiego sprzętu dla swojej dziewczyny, zapozanałem się z orfertą kluczowych producentów i pozostaje to, czym właśnie jeździsz :banghead:Moim zdaniem najlepszy wybór to sprzęt, na którym będziesz czuła się pewnie i bezpiecznie. To pozwoli Ci jeździć bez obaw i mieć radochę od samego początku a to bardzo ważne, ponieważ jazda podszyta niepewnością generuje błędy poprzez stres :flesje:Trzeba dosiąść tego i owego i wybrać miłość od pierwszej przejażdżki :biggrin:A tak na marginesie, jak cenisz swój sprzęt? Miałem kupić mojej Moni nową ale jeśli Twoja jest w idealnym stanie, to może dosiądzie ją jeździec o wzroście 156 cm... :biggrin:A kiedyś to produkowali całkiem fajne 250-tki, ale świat się zmienia... PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia:) Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) No właśnie... to jest poważny problem. Szukam jakiegoś lekkiego sprzętu dla swojej dziewczyny, zapozanałem się z orfertą kluczowych producentów i pozostaje to, czym właśnie jeździsz :banghead:Moim zdaniem najlepszy wybór to sprzęt, na którym będziesz czuła się pewnie i bezpiecznie. To pozwoli Ci jeździć bez obaw i mieć radochę od samego początku a to bardzo ważne, ponieważ jazda podszyta niepewnością generuje błędy poprzez stres :eek:Trzeba dosiąść tego i owego i wybrać miłość od pierwszej przejażdżki :biggrin:A tak na marginesie, jak cenisz swój sprzęt? Miałem kupić mojej Moni nową ale jeśli Twoja jest w idealnym stanie, to może dosiądzie ją jeździec o wzroście 156 cm... :biggrin:A kiedyś to produkowali całkiem fajne 250-tki, ale świat się zmienia... PozdrawiamPiotrek Czesc Piotrek :flesje:Mysle, ze dla drobnej kobiety nie ma lepszego sprzetu na poczatek (bez wazeliniarstwa:))Wystawilam moto na allegro, chce za nie 7000,- PLN...http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=132690718Na motoallegro - sam porownaj, sa sprzety tansze i drozsze, ale wiekszosc to sprowadzone , a jak sa salonowe to maja nakulane... Przede mna tym tez jezdzila dziewczyna, i tez jeden sezon :) ona nakulala 2 tys. i ja drugie tyle ;)Jakbys chcial wiecej fotek, to mam kilka "garazowych"...PozdrawiamMonia PS. Widze, ze masz sprzet do ktorego powoli sie przymierzam.... :banghead: Edytowane 8 Października 2006 przez Monia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Monia gdzie mozna kupic kombi dla kobiety Twoich gabarytow?...lub 4cm wyzszej.. aaaa....i male sprostowanko..:banghead:..nie APRILLA!!...tylko Aprilia :banghead:)) Co do moto...to ja bym postawila na jakas "600"...chyba,ze co sezon chcesz zmieniac moto...a to nie jest oplacalne,bo w srodku moze sie okazac,ze bedzie trzeba wymieniac jakies czesci eksploatacyjne i takie tam....i po kilku miesiacach sprzedasz...pieniedzy wiekszych za to nie dostaniesz,a ..to juz chyba lepiej cos na te 2-3sezony kupic...czyli gs raczej odpada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia:) Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Monia gdzie mozna kupic kombi dla kobiety Twoich gabarytow?...lub 4cm wyzszej.. aaaa....i male sprostowanko..:buttrock:..nie APRILLA!!...tylko Aprilia :biggrin:))Co do moto...to ja bym postawila na jakas "600"...chyba,ze co sezon chcesz zmieniac moto...a to nie jest oplacalne,bo w srodku moze sie okazac,ze bedzie trzeba wymieniac jakies czesci eksploatacyjne i takie tam....i po kilku miesiacach sprzedasz...pieniedzy wiekszych za to nie dostaniesz,a ..to juz chyba lepiej cos na te 2-3sezony kupic...czyli gs raczej odpada:) Za "aprille" sorki.... :) racja... Ja moj kombi kupilam juz pare lat temu w komisie moto w Poznaniu. Byl po prostu nowy... widac, ze ktos go kupil, a potem sie rozmyslil :biggrin: Nigdzie pozniej juz nie widzialam takich malych kombi. Ale jakby co, dam Ci znac :crossy: Co do sprzetu, to jestem zdecydowana na 600, co tam, obnize i troche zblokuje na poczatek... dam rade. Biore pod uwage Yamahe R6 , Fazera, moze CBr 600... rozgladam sie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_R6 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Czesc Piotrek :buttrock:Mysle, ze dla drobnej kobiety nie ma lepszego sprzetu na poczatek (bez wazeliniarstwa:))Wystawilam moto na allegro, chce za nie 7000,- PLN...http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=132690718Na motoallegro - sam porownaj, sa sprzety tansze i drozsze, ale wiekszosc to sprowadzone , a jak sa salonowe to maja nakulane... Przede mna tym tez jezdzila dziewczyna, i tez jeden sezon :biggrin: ona nakulala 2 tys. i ja drugie tyle :biggrin:Jakbys chcial wiecej fotek, to mam kilka "garazowych"...PozdrawiamMonia PS. Widze, ze masz sprzet do ktorego powoli sie przymierzam.... :) Dzięki za info, jak zapadnie ostateczna decyzja - i padnie na małą CBR - odezwę się. Trochę myślałem nad Twoim problemem (i naszym zresztą też, z tym, że dla mojej małej 600 to zbyt duży kaliber - dopiero zaczyna) i pomyślałem nad taką rzeczą. Sprawdź, jak dużo Ci brakuje jak zasiądziesz na R6, można zrobić trzy rzeczy na raz i może będzie ok. Mianowicie: na sprężynie zyskujesz ok. 2 cm, można przerobić kanapę - kolejne 2-3 cm i rzeczywiście buty z grubszą podeszwą - 1 cm. Pierwsza operacja to banał, kanapę dobry tapicer spokojnie Ci przerobi, a buty cóż... może półśrodek ale można obniżyć (zmienić kąt) dźwigni hamulca tylnego i to samo z biegami (żeby było wygodniej). I zyskujesz 6 cm. Dzisiaj ustaliłem dokładnie wzrost mojej dziewczyny :crossy: ...i ma 161 cm. Siedząc na moim sprzęcie dotyka ziemi palcami, sprężynę mam ustawioną na 3/4, więc wydaje się, że te 6 cm załatwia sprawę. Co prawda w grę wchodzi jeszcze ciężar sprzętu, ale jeśli zdecydowałaś się na 600 to na pewno wzięłaś to pod uwagę.Ale ponieważ jesteś na prawdę drobna, dorzucę jeszcze swoje 3 grosze :)Zwróć uwagę, że nie waga katalogowa powoduje odczuwalny ciężar moto a umieszczenie środka ciężkości. Czym wyżej się on znajduje, tym sprzęt wydaje Ci się cięższy. Taki głupi przykład: będąc w moim ulubioym serwisie z nudów zacząłem męczyć swoją osobę różne sprzęty, i usiadłem sobie na Fazera i pomyśłałem "o Boże jakie to lekkie!" - wcale nie jest lżejsze od mojej R6 ale miałem wrażenie, że to piórko... to samo z TDM 900... Tak więc trzeba jeszcze pochodzić po salonoach / serwisach i posiedzieć sobie tu i tam ;) A wszystkie przemyślenia naszły mnie dzisiaj w garażu jak pucowałem sprzęt, tak miło było, a potem pojechałem na wieczorną (nocną w zasadzie rundkę) i pierwszy raz poczułem, że koniec sezonu się zbliża... mgła parują lusterka i kask, w szyję zimno... ;) PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drogowiec Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Można jeszcze obniżyć perzód przez wysunięcie lag z półek. W zależności od motocykla, może to być nawet ponad 2 cm. Larsson sprzedaje rónież fabryczne zestawy do powyższania, jak i obniżania wielu modeli moto. A Autorka tematu to chyba już wie, co by chciała. Teraz czas na kobiecą decyzję. Powodzenia i zadowolenia życzę Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia:) Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Można jeszcze obniżyć perzód przez wysunięcie lag z półek. W zależności od motocykla, może to być nawet ponad 2 cm. Larsson sprzedaje rónież fabryczne zestawy do powyższania, jak i obniżania wielu modeli moto. A Autorka tematu to chyba już wie, co by chciała. Teraz czas na kobiecą decyzję. Powodzenia i zadowolenia życzę Pozdrówka ...te kobiece decyzje to najgorsza rzecz na swiecie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baba Jaga Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Też nie nalezę do wielkoludów.Ale moja miotła zdała egzamin.Fakt,że tylko jedna stopa jest całkiem oparta a druga stoi na palcach nie stanowi problemu gdy nawierzchnia jest równa.Gorzej jak stoisz na swiatłach i sa porąbane koleiny.Stając w kolejce za innymi od razu musisz stawać w koleinie bo inaczej przy wrzucaniu biegu możesz stracic równowagę i lecisz.Jeżeli chodzi o dodanie podeszwy do butów to jak u mnie nie zdało to egzaminu.But stał sie cięższy i sztywny.Jeżeli ktoś chce tylko jeździć w takich butach to może nie bedzie problemu ale jeżeli nie wozi sie zapasowej pary to podczas łażenia i zwiedzania obojetnie czego takie buty staja sie kajdanami.Ja dla siebie planuje jeszce obnizyć troche siodło i zwężyć.To juz całkowicie powinno zlikwidować mój problem z małym wzrostem.Powodzenia w wyborze i szerokiej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek22 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Mam prosbe... chcialabym skorzystac z Waszej wiedzy i doswiadczenia :) Kilka lat jezdzilam jako plecak, i sie zarazilam....Rok temu zrobilam prawko na motor, kilkanascie lat po aucie, ale coz :)Pierwszy sezon przejezdzilam na CBR 125. Chwale sobie sprzecik, bo bardzo zgrabny... niewysoki, lekki, taki w sam raz. Na kolejny sezon chcialabym cos ciut wiekszego. Moglaby byc jakas 600-etka, ale ze zblokowana moca (tak na wszelki...)I tutaj pojawia sie problem. Mam 162 wzrostu i 47 kg wagi. Wszystkie sprzety sa za wysokie... ziemie dotykam czubkami palcow, a oparcie wiadomo, ze byc musi...Slyszalam, ze mozna obnizyc na sprezynie :D... ale moze wiecie jaki sprzet ma nisko siedzenie i jest w miare lekki? Siedzialam na CBR 600 RR, na Yamaha F6 i kilku innych... F6 jak narazie byla najnizsza...Z gory dziekuje :) A ja był polecił Kawasaki ER 5. Zwinny i piekny motocykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banka Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 To tak apropo co dla drobnej kobietki... ja zapytam co dla wysokiego faceta :)na koniec tego a raczej na początek przyszłego sezonu mam zamiar nabyć moje pierwze moto. Czytam opinie forumowiczów, przekopuje internet i tak się zastanawiam nad kawasaki er 5. Wszyscy polecają na pierwszego sprzęta a i mi się bardzo podoba. Jak to jest ze wzrostem ? Jestem zielony w temacie a znajomych zarażonych moto raczej nie mam (:)) i nie mam okazji pojeździć na sprzętach, potestować. Ja mierzę 193 cm. Czy jak ktoś jest wysoki to niskie siodło może przeszkadzać? Bo er 5 wszyscy polecają jeśli ktoś jest niski. za odpowiedź dzieki pzdr bańka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madriana Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 wyprobuj kawasaki er5. Mialam jako pierwsze moto i bylam zadowolona z tego jak sie prowadzi. Jest niski (mam problem z krotkimi nozkami :bigrazz: ), kanapa wygodna, dobrze sklada sie w zakret, moc - jak na poczatek- odpowiednia, wygodna pozycja za kierownica....pzdr :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jane Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Chciałabym nabyć dobry i fajny motocykl, do 10.000zł, niestety mam problem , jestem dośc drobna kobietką i masa niektórych maszyn przerasta moje możliwości.Na razie pozostaje mi śmiganie jako "plecaczek", jednak czas już to zmienić :wink: proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalosh Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Trochę malo informacji o tym co lubisz. Wolisz pykać na chopperze, śmigać na ścigu rozjechana jak żaba, czy bzykać na jakimś naked bike (ja właśnie bzykam:)). Napisz co lubisz i się wtedy pomyśli, doradzi. PS. Nie dodalem weterana i trajki ale jakoś nie mogłem znaleźć synonimu do słowa jeździć które by pasowało do tych maszyn:) Edytowane 21 Lipca 2007 przez kalosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 użyj opcji "szukaj", to naprawdę nie boli... były wałkowane tematy wyboru motocykli dla "drobnych kobietek", w każdym chyba typie: pamiętam sam dyskusje z chopperów (niedawno) i sportowych turystyków (albo zupełnych sportów) nieco starszą. w każdym razie jest tam mnóstwo podpowiedzi i propozycji; w tym porady jak obniżyć zawieszenie lub samo siodło. informacje obejmują również dane od dziewczyn czym jeżdżą i ile mają wzrostu :wink:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi