Z3US Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 Możliwe że napisałem "treścią" to samo, ponieważ nieczytałem tego co napisał :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 nieczytałem tego co napisał Mamy piękne podsumowanie egzystencji Zeusa 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 nieczytałem tego co napisał Mamy piękne podsumowanie egzystencji Zeusa 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 nieczytałem tego co napisał Mamy piękne podsumowanie egzystencji Zeusa 8O phahaha i zes sie doigral :notworthy:, wydalo sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 fajnie by to musialo wyglondac Jawka odpalana na kluczyk.......jezu chryste Cloverczy ty oszalales przeciez Jawka nie jest przystosowana do stacyjki jak by byla to by jom robili seryjnie to jest tylko motorower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 8 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2004 cena rozrusznika ( kompletnego...zakładasz i jedziesz) przekracza 300zł!!!!!!!!!! :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 a moglbys to bardziej to rowinac ?? Bo jak narazie to szczerze powiedziawszy nie widze zadnej roznicy :oops:spokojnie...spokojnie. Chłopak się uczy, to i pyta "uczenie". Nie kazdy rodzi się z motorkiem w d... chciałem powiedzieć: w rozumie.No więc po pierwsze= między elektrycznym jest taka sama różnica jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym.Podkreślam=rożnica, bo podobieństwa nie ma żadnego /nawet służą do czego innego/.Po drugie=czyli co do czego. Elektryczny od najczarniejszej roboty.A elektroniczny to jest jakiś aparacik-inteligencik /jest nim np. komputer: prawda że inny niż żelazko?/ precyzujący do bólu dawkowanie czegoś istotnego. W tym przypadku chodzi o to, że elektronika czyli tranzystory i scalaki/ zastąpiły prymitywny, niestabilny w pracy =chamski p r z e r y w a c z regulujący pojawienie się iskry.A jak nie wiesz... to pytaj i nie zwracaj uwagi na takie komentarze do dupy nie podobne. 3m sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 9 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2004 Ja wiem jak zrobić takie cudo w jawce. Tylko że by prądnicy nie było :D . Poprostu, z prądnicy zrobic silnik elektryczny, czyli, usunąć z koła magnesowego magnesy i zrobić na nim uzwojenie. A zamiast cewek dac jakies magnesy i do nich kable. Powiedziałem to tylko tak żeby wiedzieć mniej więcej o co lata. Ale zabawy było by z tym tyle że już lepiej tego nierobić, w końcu nie trzeba dużo siły żeby ruszyc kopniakiem, ale jednak chciało by się mieć elektryczny rozrusznik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 Ja wiem jak zrobić takie cudo w jawce. Tylko że by prądnicy nie było . Poprostu, z prądnicy zrobic silnik elektrycznyA skąd się będzie brała iskra :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 10 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2004 na moj gust silnik musialby byc maly, silny ( komprecha jest :) ) i na 6V, ale to jest mozliwe do zrobienia. podstawowa sprawa to dorobic jakes sprzeglo, zeby nie krecil sie on w czasie normalnej jazdy. Tylko komu sie chce :) ja mam dosyc roboty z optyka przy swoim sprzecie, silnik zostawiam jeszcze na co najmniej miesiac.niech ktos znajdzie maly, mocny silniczek na 6V umocuje jawke i silnik i sprobuje nim zakrecic - albo jakimkolwiek innym silniczkiem. nastepna kwestia - czym przeniesc naped ( założenie - silnik nad silnikiem) do rozruchu i w ktore miejsce ? od strony magneto czy sprzęgła ? pomyslmy panowie chociaz teoretycznie :) to nic nie kosztuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Podobno niektóre modele simsona sr były fabrycznie wyposażone w elektryczny rozrusznik - gdzieś chyba nawet widziałem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 11 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2004 Bo miały elektryczny rozrusznik. Też gdzieś to widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi