maruda_znin Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 witambyć może w najbliżym czasie stanę się (jakże) szczęśliwym posiadaczem hondy XLV1000 i z tego co zdążyłem się zorientować, wrażenia z jazdy są niezapomnianym przeżyciem. Moje pytanie brzmi: ile to moto pali, bo jeśli dobrze kojarzę to roczniki 99-03' miały silnikigaźnikowe, a później tj.03- zaczęto montować układy wtrysku paliwa co miało rzekomo obniżyć spalanieProszę o wypowiedzi. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 witambyć może w najbliżym czasie stanę się (jakże) szczęśliwym posiadaczem hondy XLV1000 i z tego co zdążyłem się zorientować, wrażenia z jazdy są niezapomnianym przeżyciem. Moje pytanie brzmi: ile to moto pali, bo jeśli dobrze kojarzę to roczniki 99-03' miały silnikigaźnikowe, a później tj.03- zaczęto montować układy wtrysku paliwa co miało rzekomo obniżyć spalanieProszę o wypowiedzi. pozdrawiam. Stań się, stań - polecam.Własnie od tego roku ćwiczę takie bydlę. Mam "kubeł" z 2000r. Od razu mówię - wielki i ciężki, ciężko manewrować. Ja mam 194 cm wzrostu i dla mnie jest ok.Co do spalania. Po 3 tys przejechanych km wyszło, od 4,4 do 6,6 L/100km, średnio 5,5 L/100km.Prędkości od 90 do 140 km/h.Teraz w sobotę jechałem do Tych, cały czas 120 km/h pod silny, porywisty wiatr. Silnik wessał 6,3L/100km. wszystko przez to że viadro ma dużą szybę z przodu. Ale przez to jedzie się jak w fotelu przed telewizorem.Roczniki 1999-2002 miały gaźniki i 5 biegów, od 2003 mają wtrysk paliwa i 6 biegów. Ten 6-y bieg to niby na autostradę, ale na polskich drogach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Kumpel ma Hondę Varadero i twierdzi że łyka 7l przy spokojnej jeździe.Przy ostrym śmiganku potrefi wciagnać 9l. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 7 to spokojnie lyka znajomy co dosiada i robi tysiace kilometrow pisalnie ma 1000 ktora ci lyknie 4,5 :biggrin: no chyba ze na luzie :D nie no pewnie sie da ... sa rozne techniki :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gossy Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Co do spalania. Po 3 tys przejechanych km wyszło, od 4,4 do 6,6 L/100km, średnio 5,5 L/100km.Prędkości od 90 do 140 km/h. :biggrin: Ja w moim Viadrze z 2000 roku nigdy nie zszedlem ponizej 7l/100km, w miescie i przy podrozowaniu w granicach 200km/h pozeral nawet 10l.W przypadku Varadero takie spalanie ma sens - moto jest bardzo szybkie i odwdzieczy sie "łojeniem" plastikow na dziurawym asfalciem i ostrych winklach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 polecam stronke www.varaderoclub.pl - sami milosnicy tych motorkowPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 tez nie chce mi sie wierzyc w to 4,5 hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) :bigrazz: Ja w moim Viadrze z 2000 roku nigdy nie zszedlem ponizej 7l/100km, w miescie i przy podrozowaniu w granicach 200km/h pozeral nawet 10l.W przypadku Varadero takie spalanie ma sens - moto jest bardzo szybkie i odwdzieczy sie "łojeniem" plastikow na dziurawym asfalciem i ostrych winklach. Sam nie wierzyłem w te 4,4L. Ale więcej do baku wleźć nie chciało. Jazda była bardzo spokojna i powolna z racji koleżanki która zdobywała pierwsze ostrogi na XJ600 i trzeba ją było widzieć cały czas w prawym lusterku. Zresztą co będę sie tłumaczył :biggrin: Istotny fakt: żaden mechanik nie dotykał gaźnika- nastawy są fabryczne i z tego co znalazłem w różnych forach i opiniach użytkowników to nic nie należy tam ruszać. Zmieniać tylko terminowo filtr powietrza i paliwa. Edytowane 29 Maja 2006 przez Hun996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Sam nie wierzyłem w te 4,4L. Ale więcej do baku wleźć nie chciało. Jazda była bardzo spokojna i powolna z racji koleżanki która zdobywała pierwsze ostrogi na XJ600 i trzeba ją było widzieć cały czas w prawym lusterku. Zresztą co będę sie tłumaczył :bigrazz: Nie ma się z czego tłumaczyć. Ci co tankowali z tobą na stacji, widzieli wynik :wink: . Zresztą twoje Viadro Hun jest jakieś dziwne... ma litr pojemności a potrafi łyknąć 5-6 litrów :wink: :biggrin: . Edytowane 29 Maja 2006 przez Vlaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 to fakt podobno gazniki w varadero sa tak nastawione ze mozna zrobic na nich ponad 100 tys bez wogole dotykania czegokolwiek,zaraz sie ten zalogant nie wiem jak mu bylo odezwie, ze to niemozliwe ze motor moze zrobic wiecej niz 100tys no ale jak ktos jezdzi na komarze...co do spalania to wszystko zalezy od sposobu jazdy iiiiiii od drogi jaka pokonujemy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Zresztą twoje Viadro Hun jest jakieś dziwne... ma litr pojemności a potrafi łyknąć 5-6 litrów :buttrock: :buttrock: . Ono nie jest dziwne, sam stwierdziłeś że pełne ...wody :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Prosze o opinie na temat tych motocykli, moze ktos z was wie o nich cos wiecej?http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M430475http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M448990http://www.allegro.pl/item201509399_honda_...mi_kuframi.html Dzieki za wszelkie informacje :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoldar Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam,Czy wybrałeś może któryś z tych modeli, które opisywałeś ?Też poszukuje Varadero... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Patrząc na zdjęcia:nr 1: GA1414, brak centralnej podstawki - cholerny kłopot ze smarowaniem łańcucha. Opona przód do wymiany. Dobrze wyposażony w akcesoria, szyba regulowana :banghead: nr 2 - ogłoszenie martwe.nr 3: opony szosowe, nie ma podgrzewanych manetek, za duże kufry boczne - wg mnie Rocznik 2002 i 2000 to takie same modele. Żaden nie ma podanego przebiegu a to praktycznie stanowi w przypadku zakupu viadra, bo motocykl "nie do zarżnięcia". No i przeszłość glebowo- szlifowo -podzwonna...W porównamiu z moim "Varanem" to brakuje im jeszcze kilku rzeczy ale to zależy pod jakim kątem właściciel wyposaża swój sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Niejaki Staszek_s równiez ujeżdża Varadero i równiez jest z Gdańska. Więc jakbyś z nim zagadał na priv, to pewnie coś więcej by Ci powiedział o Viadrze, a może by i w wolnej chwili mógł podjechac i obejrzeć to moto w gdańskim salonie. http://forum.motocyklistow.pl/Staszek-s-m5748.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi