chichio Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Zgadza, sie w SM byl duuuzy opis mojego egzemplarza.Ja mialem ZR7, nie mialem zadnych problemow z czesciami. Nic a nic. Fakt faktem ze nic sie w niej nei dzialo. Google panie google!! http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ZR-7&btnG=Szukaj&lr=http://www.zr-7.com/http://www.rogal.riders.pl/motocykl.html Bardzo fajny sprzet. Zajefajnie mocny dol. Gumowe to to nie jest, ale na 1e moto jest w sam raz.Swoja sprzedalem dlatego ze zaczelem szorowac silnikiem w zakretach(poniatowski rulez :lapad: ) i troszke mi mocy brakowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brudny Harry Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 dzieki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Witamna najblizszą wiosne chce sobie kupic pierwszy motocykl... i wlasnie podoba mi sie ta kawa. Biore jeszcze pod uwage Bandita ale z uwagi na to ze nie jestem doswiadczonym kierowca poprostu sie nie znam, nie wiem co byloby lepsze... wiem jedno ze bardziej podoba mi sie kawa zr 7s. Moze ktos kto ma/mial ten motocykl by sie wypowiedzial na ten temat...glownie chodzi mi o jego eksploatacje, koszty, spalanie, dynamike itp. ogolnie wszystko :icon_mrgreen: heh z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Hej, hej. Proszę Cię, dla własnego dobra zacznij od mniejszej pojemnośći. MImo wszystko, że może silnika niezbyt wysilone ale pojemność i tak robi swoje. Najlepiej zacznij od jakiejś słabszej 500 typu GS. Przejdź kolejno przez każdy etap mocy i pojemności. Zresztą zobaczysz co zaraz będzie się działo na forum... :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 ja Ci moge powiedziec ze silnik od zr7 pasuje jak ulał do zephyra 750 - piecyki sa identyczne:) ostatnio ogladalem silnik zephyra u znajomego mechanika - oj panewki to on mial jak listki:P jednak wizualnie to śliczny motocykl. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus4 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Witam.Od niecalych 2 miesięcy mam zr7 z 99r i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Jest to moje pierwsze duże moto i jeżdzi mi się nim naprawde dobrze. Jest on troszkę przerobiony na streeta (ale juz takiego kupiłem bo byl po małym wypadku) i trochę źle mi się zawraca na nim bo jest bardzo szeroka kierownica, mimo to pasuje mi ten motor i narazie nie zamierzam go zamieniać na coś innego. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Witam.Od niecalych 2 miesięcy mam zr7 z 99r i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Jest to moje pierwsze duże moto i jeżdzi mi się nim naprawde dobrze. Jest on troszkę przerobiony na streeta (ale juz takiego kupiłem bo byl po małym wypadku) i trochę źle mi się zawraca na nim bo jest bardzo szeroka kierownica, mimo to pasuje mi ten motor i narazie nie zamierzam go zamieniać na coś innego. :icon_mrgreen: a w jakich granicach oscyluje Ci spalanie i w jakiej jezdzie? jak mozesz napisz cos wiecej o tym moto... pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 a w jakich granicach oscyluje Ci spalanie i w jakiej jezdzie? jak mozesz napisz cos wiecej o tym moto... pozdro ;) Od 4,5 do 8. Ktoregos razu na trasie Legionowo-Orzysz spalilem benzinki az do rezerwy, troche mi sie spieszylo :P Jak sie zbliza czas regulacji zaworow i synchronizacji gaznikow to spalanie wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszek Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 jakies pare lat temu w 1999 roku przesiadlem sie z MZ na ZEPHYRA 750 jest to praktycznie to samo co zr7jezdzilo mi sie tym bardzo przyjemnie i dawalem sobie z tym rade bez problemu. nie jest to jakis potwor nie do opanowania, tak więc bierz śmialo ;) ps. silniki mają naped pierwotny na lancuch wiec na wolnych obrotach moze troche chalasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Usunąłem z wypowiedzi niecenzuralne, obraźliwe na temat innej marki. PozdrawiamJanusz Tak naprawde zalezy jak dobrze utrzymany egzemplarz trafisz. Ja mam juz druga kawe i nie narzekam. A cenie sobie super design. I co jak co, ale design mojego duzego cypiska jest bardzo fajny i oryginalny, MOge go porownac z kazdym modelem tej klasy Hondy z rocznika 05. Staniemy razem pod knajpa i zobaczymy ktorego bardziej sie bedzie lepila publika. wybor Twoj Edytowane 10 Października 2007 przez Januszm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Co jaral ten projektant cb`ki? Albo jak duzo tego jaral :crossy: designa a`la diversion, 2 pseudo wydechy zamiast jendego konkretnego :flesje: primo: weź nieco jęzor w cugle. to dobra, moderatorska rada... :banghead: secundo: zależy co się komu podoba, IMHO wydech 4w2 w sprzęcie stylizowanym na retro jest po prostu śliczny. i stylowy!tertio: gdyby kawa była taka udana fabryka chyba nie rezygnowałaby z niej tak szybko... nie podejmuję się oceniać powodów, ale coś musiało być na rzeczy tym niemniej sam motocykl może się podobać, a i znajomy, który na takim jeździ, nie planuje szybkiej zmiany - więc nie ma co się czepiać, jak się komuś podoba to brać i jeździć :banghead: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 :banghead: Piszesz tak, bo zazdroscisz :PZR 7 to ni pies ni wydra. Silnik zywcem przeniesiony z lat 70-tych , biale zegary jak w dobrze podrasowanym kaszlu i sportowy tlumik pasujacy tutaj jak swini siodlo. CB to kwintesencja legendy UJM-niczego nie udaje. A ZR ze swoimi 8 zaworami(jak w dobrej Nexii ) to se moze tylko smrodek cebuli wachac :D I na nic nie zdadza sie Twoje chamskie docinki-no masz moto na poziomie Daewoo i tyle. Oni tez za bardzo nie wiedzieli jak zrobic samochod, to poskladali cos z kilku. Jest jeden plus tego typu konstrukcji-sa tanie w zakupie, i to w sumie wszystko co dobrego mozna o nich napisac.Cale szczescie szybko przestali je robic-tak jak i ZR-ki :P A CB do dzis robia, i w Japonii sprzedaja .A co do publiki-to w jakiej wiosce znajdujesz knajpe z tak malo wyrafinowanymi gustami ? :biggrin: Fakt, moto to cos w swojego rodzaju "blast from the past". Taki big face lifting w doslownym tego slowa znaczeniu. NIby nowe ale jednak pod spodem jest stare.No przyznam ze trej regulacji zawoorow to zazdroszcze do dzis. MOje docinki nie sa chamskie, staram sie. Moja publika jest w Legionowie. A zartujac sobie w ten temat mialem na myli duzego Zeta. PS. ALe czy ja cos pisalem o sprawach technicznych zwiazanych z trwaloscia Hondy? Mialem na mysli design.Wiec nie pisz mi ze mam/mialem moto na poziomie dajewo. To moze juz byc chamskie. EDIT-ale widze, ze poszedles dobra droga i kupiles Zeta. A to chyba jedyna seria motocykli, w ostatnim czasie produkowanych przez Kawał Suki ktora mnie sie widzi. Tylko ostatnio zje*ali sprawe i wsadzili do nich takie mega hujowate tlumiki.YEp, Zet is That. Nowy Zet jest za duzy wizualnie. ALe tez jest ok primo: weź nieco jęzor w cugle. to dobra, moderatorska rada... :icon_twisted: Primo:To ma byc grozba czy wezwanie na sad kapturowy? :icon_mrgreen:Czy ja napisalem cos obrazliwego ze mam wziac jezor w cugle? Wiec prosze mi nie grozic Panie Moderatorze :evil: PS. To ty byles w Toruniu na rozpoczeciu sezonu? :crossy: secundo: zależy co się komu podoba, IMHO wydech 4w2 w sprzęcie stylizowanym na retro jest po prostu śliczny. i stylowy!tertio: gdyby kawa była taka udana fabryka chyba nie rezygnowałaby z niej tak szybko... nie podejmuję się oceniać powodów, ale coś musiało być na rzeczy Zgadzam sie, kwesta gustow. Honda CB jest technicznie cacy. ZNaczy sie miec w D pilnowanie czestego(co 6 tys km) przegladu. Ja w zrce musialem pilnowac regularnego serwisu i nigdy mnie nie zawiodla. Wiec dlatego pozytywy z mojej strony. Napewno gdyby sie sypnela nie chwalilbym jej. tym niemniej sam motocykl może się podobać, a i znajomy, który na takim jeździ, nie planuje szybkiej zmiany - więc nie ma co się czepiać, jak się komuś podoba to brać i jeździć :icon_razz: Dokladnie, kazdy chwali to co sprawdzone, a najlepiej jak sam to sprawdzil w realiach. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 co do kawy to jak znajdziesz dobra sztuke to pojezdzisz tyle samo co omawiana wczesniej CB! silnik mozei stary ale przy odpowiednim serwisie jest naprawde dlugowieczny! moj mechanik serwisuje taka wlasnie kawe z przebiegiem ponad sto tys i mowi ze jeszcze dluuugo pojezdzi!(kawasaki to nie motocykl dla ludzi ktorzy obsluge moto ograniczaja do lania benzyny) a co do stylistyki to jest naprawde git- mi sie bardzo podoba! Honda to nuda a CB750 to juz wogole zero wyrazu- ZR przy CB to naprawde ladna maszyna!pozdroPS. zielone jest najlepsze Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Chichio - yoshi sie wypaliła i teraz bardzo basowo dudni. zajebioza, jeszcze raz dzięki. Carbone - może może tylko nie wiem czy nie zmienię na 08 hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 jak ktoś jeszcze ma/ miał taki motocykl niech cos doda od siebie... chcialbym sie czegos wiecej o nim dowiedziec :wink: dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi