enduromaster Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 robi się tak w celu skrócenia lotu aby szybciej pokonać przeszkodę , w locie za dużo się traci na prędkości obniżając wyskok nie tracisz też energii na lądowaniu http://pl.youtube.com/watch?v=SacYtxxVkmU&feature=related Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 dokładnie tak jak mówisz - whip. Efektowne, ale nie efektywne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 dokładnie tak jak mówisz - whip. Efektowne, ale nie efektywne ... gdyby tak było to mistrzowie by z tego nie korzystali Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 a ja mam pytanie odnośnie nauki jazdy na 1 kole. u siebie jak ćwiczęto jadę powoli na jedynce, bujam moto i w pewnym momencie odkręcam gwałtownie gaz, wszystko by było fajnie tylko nie umiem się utrzymać dłużej jak jak 2-3 metry max. Robie to na dość twardej ubitej ziemi, a ze mam nowa oponę to kolo się wbija w ziemie, jak miałem stara prawie łysa oponę można było jeździć dalej. Mam pytanie jak normalnie bez bujania postawić motor na siedzaco, bez wstawania z siedzenia? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Mam pytanie jak normalnie bez bujania postawić motor na siedzaco, bez wstawania z siedzenia? Ze sprzęgła, na necie jest dużo filmików gdzie to pkazują. Więcej nie pomogę bo sam nie umiem a chce sie nauczyć :) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 a ja mam pytanie odnośnie nauki jazdy na 1 kole. u siebie jak ćwiczęto jadę powoli na jedynce, bujam moto i w pewnym momencie odkręcam gwałtownie gaz, wszystko by było fajnie tylko nie umiem się utrzymać dłużej jak jak 2-3 metry max. Robie to na dość twardej ubitej ziemi, a ze mam nowa oponę to kolo się wbija w ziemie, jak miałem stara prawie łysa oponę można było jeździć dalej. Mam pytanie jak normalnie bez bujania postawić motor na siedzaco, bez wstawania z siedzenia? zacznij na 2ce , łatwiej przy twoim motocyklu bez pomocy to tylko na półsprzęgle strzał . na stojąco jest łatwiej Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=duIk3avS6j0&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroman147 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 A jak się łatwiej jezdzi na jednym kole??i na którym biegu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 A jak się łatwiej jezdzi na jednym kole??i na którym biegu?? Odpowiedź masz w ostatnim poście Enduromastera. Wystarczy przeczytac. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 A jak się łatwiej jezdzi na jednym kole??i na którym biegu?? naucz się na przednim,hamulca tylko uzywasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciow Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 a ja mam pytanie odnośnie nauki jazdy na 1 kole. u siebie jak ćwiczęto jadę powoli na jedynce, bujam moto i w pewnym momencie odkręcam gwałtownie gaz, wszystko by było fajnie tylko nie umiem się utrzymać dłużej jak jak 2-3 metry max. Robie to na dość twardej ubitej ziemi, a ze mam nowa oponę to kolo się wbija w ziemie, jak miałem stara prawie łysa oponę można było jeździć dalej. Mam pytanie jak normalnie bez bujania postawić motor na siedzaco, bez wstawania z siedzenia? za nisko podnosisz... podnies wyzej i pojedziesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 za nisko podnosisz... podnies wyzej i pojedziesz.... chodzi o to żebyś bardziej poszedł w pion, masz wtedy mniejszą siłe która ciągnie przód motocykla do dołu, najpierw musisz przezwyciężyć strasz i bedzie dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Łatwo powiedziec "przezwyciężyć strach" Ja raz próbowałem DRą na kole smigać, podniosłem ją raz mozna powiedziec ze prawie do "pionu" strach mi w oczy spojrzał, sam niewiem jak to zrobiłem ale nieglebłem na plecy. Na tym sie spończyła moja kariera jazdy na kole :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Łatwo powiedziec "przezwyciężyć strach" Ja raz próbowałem DRą na kole smigać, podniosłem ją raz mozna powiedziec ze prawie do "pionu" strach mi w oczy spojrzał, sam niewiem jak to zrobiłem ale nieglebłem na plecy. Na tym sie spończyła moja kariera jazdy na kole :biggrin: ja sie wole uczyć na przednim... wiem że konsekwencje gleby są wieksze ale jakoś to bardziej przemawia do mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 siemka, mam pytanie jak radzic sobie z koleinami ostatio miałem glebe bo wjechałem w koleiny (były z górką, niewidziałem ich), jest jakaś technika zeby tego uniknąć czy poprostu zwalniac do 10km/h i spokojnie przez nie przejzdzac ? (mowie tu o koleinach po jakiś dzipach itp) Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi