MłodyWilk22 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 WitamPrzeglądając alegro znalazłem nóweczkę oponę 190 jak sie okazuje koreańskiej firmy Shinko... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=244999336 Cena atrakcyjna :buttrock: Ale pytanie czy jazda na takiej oponie jest bezpieczna :biggrin: Chodzi tu przedewszystkim o jazdę turystyczną, ale nie mniej jednak czy opona tej firmy bedzie w stanie przenieść tak duża moc bez ciągłych uslizgów :biggrin: Jak sie zachowuje w deszczu i jak szybko sie zużywa :biggrin: Wiem, ze nie można jej porównywać do renomowanych firm opon, ale żeby sie nie okazało z opony tej marki są dobre tylko do skuterów :buttrock: Może już ktoś używał oponki tej firmy :banghead: Prosimy o opinię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Witaj.W prasie motocyklowej niejednokrotnie czytałem aby omijać szerokim łukiem tego typu oponki.Czy to w motocyklach czy w skuterach. Tej oponki nie znam ale miałem nieprzyjemnośc jeździc na innej koreańskiej oponie.Miała tylko bardzo ładny wzór bieznika - nic po za tym.Bałem się po mokrym jeździc. To samo tyczy się koreańskich opon w samochodach - kumho itp... Ja osobiście uważam,że lepiej kupic dobrą sprawdzoną oponę niż tego typu tańsze "zamienniki" - zwłaszcza do motocykla o takim potencjale.Pamiętaj, że opona to łącznik motocykla z asfaltem :biggrin:- Nie może nawalić!Jeste jeszcze sprawa gwarancji.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Siema, ja kupiłem taki komplet http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=244991380 Mam nakręcone 4 tyś w słońcu, deszczu w ciepłe i zimne dni i jestem zadowolony. Oponki naprawde dobrze trzymają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Przeglądając alegro znalazłem nóweczkę oponę 190 jak sie okazuje koreańskiej firmy Shinko... mój mechanik poleca, twierdzi że parametry dobre. na takich jeździ już ponoć sporo ludzi, w tym jeden z szefów krakowskiej szkoły motocyklowej i podobno sobie chwalinatomiast ja się nie zdecydowałem, kupiłem pirelki diablo strada - chociaż znacznie droższe. jednak lepiej się z nimi czuję :icon_biggrin: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Miałem takie w gs500. Nawinąłem ponad 5000km i wszystko ok. Myślę, że mogę polecić (choć to tylko gs). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Zaskoczony jestem :biggrin: Bo widze, ze więcej jest ZA niż PRZECIW :P Może i ja w następnym sezonie wypróbuje tę markę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Mi się jakoś dziwnie nazwa shinko kojarzy z shimmy :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 mi tez wszyscy polecali. kupilem przod do aprilki moto 6.5. jak dla mnie daje rade. podobno to jest motocyklowy brand Yokohamy. nie wiem ile w tym prawdy.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Zaskoczony jestem :) Bo widze, ze więcej jest ZA niż PRZECIW :) Może i ja w następnym sezonie wypróbuje tę markę ;) można. tyle, że jak widzisz większość piszących na lekkich maszynach i zrobiła na tym stosunkowo niewielkie przebiegi. więc za mocno bym się nie sugerował... w końcu twój sprzęt należy do ciężkich i niezbyt łagodnie traktujących gumymnie od pomysłu montażu shinko odwiódł brak tych opon w testach, z którymi się spotkałem. nie stać mnie na eksperymentyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 widzialem jak gosciowi do goldwinga to zakladali. podobno jeszcze zyje :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Też szukałem laci w tym sezonie. Wybrałem Lasertec, ale w dwóch serwisach bardzo mocno polecali Shinko.Do tego stopnia, że głupio było mi grymasić i prosić o coś lepszego....Podobnież wiele osób sobie je chwali.Je niestety nie mam porównania. Mimo to wybierając moje opony nie brałem Shinko w ogóle pod uwagę.A z Laserteców jestem bardzo zadowolony...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 JA mam u siebie w GS założoną opone marki Kenda.... tez kupiłem w ciemno bo musiałem juz zmienic a była bardzo tania. I jak sie okazało - wybór trafiony. Oponki bez problemu pozamykałem bez zadnych uślizgów czy niespodzianek. NA mokrym tak samo bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 skoro sa takie tanie i dobre (jak wino:PP) sobie do Mz sprawie na nastepny sezon przednią:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejkruk13 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Czekałem z napisaniem tego posta do dziś,bo dziś testowałem shinko 120/70-17 R005 DOT 2106,kupiłem specjalnie żeby przetestować jak się sprawują te całe shinko i muszę potwierdzić że opona daje radę.Wyjeżdżając z domu byłem pełen obaw,po 120 km wątpliwości zniknęły.Na początku bardzo śliska jak to każda nowa,po ok 30km już zacząłem awaryjne hamowania i ostre winkle z lekko mokrą nawierzchnią i jestem zadowolony.Tył też przetestuję :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 shinko są bardzo popularne w amatorskich wyścigach dragsterów, ze wzgledu na płaski profil dobra przyczepność i niska cene :P Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi