enduroguy Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 ja olałem sport, nie stać mnie, jedne zawody enduro i tysiączek odlatujecrosscountry wychodzi znacznie taniej i m.in. dlatego ta dyscypline wybralem. A co do zalozyciela tematu to w tym momencie nie masz nawet jak ocenic swoich umiejetnosci, bo jezdzac na mz ciezko z kimkolwiek rywalizowac.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Mistrzu, a co byś powiedział na ŻUŻEL?? Idziesz do szkółki, kupujesz motor, albo jak bogatszy klub to sam Ci da jakis, kombinezon bierzesz od starszych zawodników, którzy zmienili kevlary. Ochraniacze, kask, czas... i jedziesz :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 crosscountry wychodzi znacznie taniej i m.in. dlatego ta dyscypline wybralem. wiem , to też olałem bo oszołomy biorą w tym udział i w tym roku w łodzi nic się nie odbywa, kompletnie nic .Chyba sprzedam rower i się wybiorę na enduro :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 żeby zacząć startować w MP od zera (bez motocykla, ubrania, części itd) trzeba wydać jakies 40 000 zł, oczywiście można troche taniej ale szybko sie to skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Jak się czegoś bardzo chce to wszystko jest morzliwe. Morze nie teraz ani za rok ale trzeba wierzyć i się nie poddawać. Trzymam za ciebie kciuki. Pamiętaj że nadzieja umiera ostatnia. Sprubuj zebrać paczke z okolicy i razem śmigajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slzet Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 a jeżeli na prawde tego chcesz i nie jest to przejściowa zachcianka to prawdopodobieństwo większe niż w totka :banghead: kup tą dt (albo coś innego, ja np kilka lat jeździłem na mz etz 250 w ramie od crossa, nawet niewiem od czego ale chyba czegoś większego bo była dużo większa od kmxa) i lataj, też trzymam kciuki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ej chlopaki nie przesadzajcie:P Przeciez kazdy z wielkich zawodnikow, takze was:P kiedys zaczynal. Moim zdaniem najlepiej bys zrobil kupujac jakis lepszy motocykl. Znajdz jakis tor w poblizu i smigaj;) Tylko z rozwaga... Nie zazcynajac od jakis wielkich chopek czy trudnych zakretow:P Warto pokrecic sie po jakis zawodach czy torach. Najczesciej w takich miejscach spotyka sie przyjaznie nastawionych ludzi ktorzy dadza dobra rade, czy wskaza bledy. Pewnie ze majac wlasnego trenera, warsztat, i tira z ubraniem bylo by ci latwiej.... Ale bez tego takze mozna dojsc do zawodowstwa;) Zycze powodzenia.... Pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Najważniejsze żeby miał go kto uczyć prawidłowej techniki techniki bo samemu to bardzo ciężko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 wlasnie:( Tak sie ostatnio zastanawialem czy ktos nie daje takich korkow z jazdy crossem:P Wiem ze czasem luzdie maja wlasne tory i wpuszzcaja za odplata;) Moze warto pogadac z kims takim i wziac pare lekcji na poczatek. Tak jak na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skubi Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Weźcie sobie lekcje, ale ortografii :) Po prostu tragedia, analfabetyzm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Weźcie sobie lekcje, ale ortografii :) Po prostu tragedia, analfabetyzm :) Skubi sprubuj uwiezyci w mazenia, morze sie spelniom jak nie znacie podstawowych zasad ortografii to napiszcie sobie tekst w wordzie i sprawdzcie pisownie bo naprawde te błedy bolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 jak nie znacie podstawowych zasad ortografii to napiszcie sobie tekst w wordzie i sprawdzcie pisownie bo naprawde te błedy bolą. wystarczy zainstalować ognistego lisa sekond ediszon :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Ej chlopaki nie przesadzajcie:P Przeciez kazdy z wielkich zawodnikow, takze was:P kiedys zaczynal. Większość wielkich zawodników ma paliwo we krwi po swoich ojcach, bo często zajawka na motocross przechodzi z ojca na syna, i ojciec trenuje swoje dziecko, jednak jak zawsze są jakieś wyjątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1171 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Włochaty co ty w ogóle za bzdury wygadujesz. Co ty możesz powiedzieć o wyczynowej jeździe na motorze, albo że dobrze jeździsz skoro latasz na MZ. jesteś gościu na to za stary już. Ja zaczynałem jazde w wieku 10 lat i w sumie żadnych osiągnęć nie mam i uważam że nie umie jeździć, a zjeździłem już pare motorów. Motocross czy enduro to są sporty które trzeba zacząć uprawiać w wieku ok 7-9 lat, i trzeba przewidzieć na to duże wydatki finansowe np. szkolenia, wyjazdy, sprzęt i wiele innych rzeczy. Dobrym zawodnikiem jest i napewno w przyszłości będzie oskar barański który wg mnie ma talent i napewno odpowiednie do tego warunki. Dlatego dam ci dobrą rade. Możesz zacząć jeździć na zawodach ale napewno nic już w tym sporcie nie osiągniesz. Takie są realia tego sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Włochaty co ty w ogóle za bzdury wygadujesz. Co ty możesz powiedzieć o wyczynowej jeździe na motorze, albo że dobrze jeździsz skoro latasz na MZ. jesteś gościu na to za stary już. Ja zaczynałem jazde w wieku 10 lat i w sumie żadnych osiągnęć nie mam i uważam że nie umie jeździć, a zjeździłem już pare motorów. Motocross czy enduro to są sporty które trzeba zacząć uprawiać w wieku ok 7-9 lat, i trzeba przewidzieć na to duże wydatki finansowe np. szkolenia, wyjazdy, sprzęt i wiele innych rzeczy. Dobrym zawodnikiem jest i napewno w przyszłości będzie oskar barański który wg mnie ma talent i napewno odpowiednie do tego warunki. Dlatego dam ci dobrą rade. Możesz zacząć jeździć na zawodach ale napewno nic już w tym sporcie nie osiągniesz. Takie są realia tego sportu Sorry ale to nie chiny gdzie dzieci od 3 roku zycia "tresowane" są na zawodników olimpijskich... Nie bądź taki cwaniak... W kazdym wieku można zacząć każdy sport.. wystarczy silna wola.. Jeśli ktoś ma talent da sobie rade a jeśli nie ma to może sobie ćwiczyć i nic z tego nie bedzie nawet jak ćwiczy od dzieciństwa ale najważniejsze są chęci ... Edytowane 5 Września 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi