Skocz do zawartości

Uważajcie na niego!

daroq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu byłem przejazdem w Krakowie. Zjechałem z Zakopianki przy salonie Jeep'a w ulicę, bodajże Zawiłą (lub coś w tym stylu) na Oświęcim. Zaraz za wiaduktem nad autostradą chciałem skręcić w lewo, na Sidzinę, już przy końcu wiaduktu sygnalizując to kierunkowskazem. Jak zawsze zbliżyłem się do środkowego pasa i gdy już miałem skręcać(nic z naprzeciwka nie jechało) usłyszałem jak ktoś trąbi. Obok mnie, wyprzedzając z lewej strony (spokojnie by się zmieścił po prawej) przejechał wiśniowy Mercedes ML. Panicznie wcisnałem oba hamulce, w dodatku moto mi upadł. Gość śmignął może z 30 cm obok mnie i nawet sie nie zatrzymał widząc że motocykl leży. Na szczęście zaraz zatrzymał się kierowca Opla Astry, który podał mi numery rejestracyjne Merca, bo ten go na moście(!) wyprzedzał. K1 BRAVO- zapamiętajcie to mieszkańcy Krakowa i okolic! Gdyby było mokro to w tym dziale (wypadki) pewno byłoby o mnie napisane... :bigrazz:

Co do sprzętu, to lewy tłumik trochę wgnieciony i właściwie chyba tyle. Dzisiaj byłem u lekarza, mam takie sobie stłuczenie kolana i uda. Najgorszy był powrót do domu... 300 km z krk z bolącą nogą nie jest przyjemnie, jechałem 6 godzin, normalnie jadę w 3.5- 4. Na policji powiedzieli, że "zajmą się sprawą", ale CEPiK już działa, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów i gość zapłaci mi ze swojej składki za tłumik :icon_rolleyes:

route.66 napisał:

podaj numery rejestracyjne tego wariata ( żeby uważac na niego ;) )

przecież podał... k1 bravo - to numery z nowej indywidualnej tablicy ;)

jsz

ps. jak ktoś siedzi na grupie-poludnie to mógłby wrzucić info (ja tam nie pisuję od jakiegoś czasu)

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

A no niektórym dobre auta pier**lą w główkach. Kiedyś wracając z Częstochowy widziałem gościa w jakimś świerzym Audi A8 który normalnie po chamsku ominął wszytskie auta i stanął przede mną (byłem pierwszy przed sygnalizatorem). Może mu się uroiło że jedzie na moto ;) . Daroq miałeś dać linka do fotek swojego sprzętu tak tylko przypominam ;) .

bjoernrider napisał:

Nieśmialo stwierdzam, że chyba widze jakąś niepokojącą prawidłowość między posiadaczami imiennych tablic. Jak widzę takiego przed/za sobą staram się bardziej uważać.

To jest prawda.Sam miałem sytuację, że gość nowszą E-klasą na numerach N1 KAJA takie manewry odwalał, że się w głowie nie mieściło a jak się zatrzymałem to wyleciał do mnie z łapami.

Czyli patrząc z punktu widzenia pirata drogowego tablice indywidualne to głupi pomysł. Łatwe do zapamiętania.

Tak swoją drogą trzeba być idiotą by tak jeździć i afiszowac się ze swoją tożsamością.

jeszua napisał:

ps. jak ktoś siedzi na grupie-poludnie to mógłby wrzucić info (ja tam nie pisuję od jakiegoś czasu)

Aż tak "stara gwardia" (chyba tak siebie określa to kółko wzajemnej adoracji) ci dokuczyła? :buttrock:

Zbycho napisał:

Czyli patrząc z punktu widzenia pirata drogowego tablice indywidualne to głupi pomysł. Łatwe do zapamiętania.

Tak swoją drogą trzeba być idiotą by tak jeździć i afiszowac się ze swoją tożsamością.

Attention whores. :bigrazz: Nie ważne co mówią na ich temat, byleby mówili. Widocznie przekłada się to również na zachowanie na drodze.

Zbycho napisał:

Dlatego gdy jadę w forumowej kamizelce, staram się zachowywać na drodze jak przykładny motocyklista, nie walić piąchą po dachach, nie urywać lusterek itd. :)

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300