suseł Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam :)Planuje w niedalekiej przyszlosci zakup motocykla. Ma byc to chopper. Jestem zakochana w cudzyslowie w Hondzie Shadow, ale boje sie ze moze to byc motorek za duzy dla kobiety :icon_razz: Moze konretniej dla malej kobiety ze wzrostem nieco ponad 160 cm i waga siegajaca 50 kg :P ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie bedzie za duza.Ma nisko srodek ciezkosci, dobrze sie w niej siedzi wiec spokojnie dasz rade. :) To jest wlasnie motocykl dla nie za wysokich osob :flesje: Dasz rade :wink: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suseł Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dzieki :flesje: Mam nadzieje, ze dosiegne do kierownicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zapraszamy do powitalni :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dzieki :icon_razz: Mam nadzieje, ze dosiegne do kierownicy :icon_razz: Spoko :icon_razz: Mozesz kiere regulowac ..................... a ostatecznie wymienic :icon_exclaim: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 w sumie koledzy dobrze radzą, choppery są generalnie przyjazne osobom niewysokim (niskie siodło), oraz lekkim i nie grzeszącym nadmiarem siły (nisko położony środek ciężkości) :Pkwestia jeszcze tego, która shadow: raczej stawiałbym na 600 niż 750 - przynajmniej do nauki jazdy, żebyś się przyzwyczaiła do masy motocyklaa, jedna ze znajomych nie grzesząca również siłą polecała do tego typu motocykli szerokie gmole, z półkolistą dolną częścią. ponoć rewelacyjnie pomaga postawić moto w razie jakiejś nieplanowanej zmiany pozycji na bliższą poziomu :banghead:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 we wroclawiu jezdzi kilka kobiet (niewielkiej postury) na 535 Yamahy, moze to jest rozwiazanie na 1-szy motocykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 no ale napisz jaka shadowka, bo tego jest pełno. Te ~10letnie 600 są bardzo niskie jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankha_vt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 mam shadowkę i jezdzi mi sie rewelacyjne...mam 173 cma wzrostu jednak moja kumepla mała i drobna spokojnie dosięgnęła. Cytuj Hangaround AMAZONS WMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ma byc to chopper. Jestem zakochana w cudzyslowie w Hondzie Shadow, ale boje sie ze moze to byc motorek za duzy dla kobiety Moze konretniej dla malej kobiety ze wzrostem nieco ponad 160 cm i waga siegajaca 50 kg ;> Jeśli chodzi o shadow 600 to myśle,że będzie ok., chyba,że masz na myśli nieco większe ''szadołki'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suseł Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dziekuje za wszystkie podpowiedzi.Myslałam o HONDzie SHADOW VT 750, rok napewno cos kolo 2000, ale jak mowicie, ze to moze byc troszke za duze... Czy jest duza roznica w wielkosci i prowadzeniu pomiedzy 600 a np 750 czy tmymi z jeszcze wiekszymi silnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goja Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Suseł nie bój się-na pewno nie będzie za duża!Mam Shadowkę 750 i podobne jak ty parametry :bigrazz: i całkiem nieźle sobie z nią radzę :bigrazz: to motocykl bardzo przyjazny dla małych kobitek.Prowadzi się doskonale, co do przepychania na nierównych powierzchniach jest już trochę gorzej, ale nie jest niewykonalne. Poza tym jak już ktoś kiedyś na tym forum napisał - motocykl jest do jazdy a nie do noszenia (czy jakoś tak :D ). Najlepiej jedź do jakiegoś komisu i przejedź się różnymi "pojemnościami" Shadowki i może np. Virago i wtedy będziesz wiedziała, który pasuje ci najbardziej. Życzę trafnego wyboru i dużo przyjemności z jazdy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Planuje w niedalekiej przyszlosci zakup motocykla. Ma byc to chopper. Jestem zakochana w cudzyslowie w Hondzie Shadow, ale boje sie ze moze to byc motorek za duzy dla kobiety :bigrazz: Moze konretniej dla malej kobiety ze wzrostem nieco ponad 160 cm i waga siegajaca 50 kg :bigrazz: ;> Honde Shadow VT 600 sobie odrazu odpusc... Jest to przyjazny motocykl ale stosunkowo slaby. Zwlaszcza do dalszej turystyki i przewozenia przykladowo 2 osob z bagazem. Bardzo szybko bedziesz chciala miec nieco mocniejsza i nowoczesniejsza maszyne. Zatem Honda Shadow 750 bedzie bardzo dobrym rozwiazaniem na poczatek. I jedna uwaga: moze sie czepiam ale Shadow nie jest chopperem tylko cruiserem.Chopper to zupelnie inny rodzaj motoru. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Belgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Honde Shadow VT 600 sobie odrazu odpusc... Jest to przyjazny motocykl ale stosunkowo slaby (...) I jedna uwaga: moze sie czepiam ale Shadow nie jest chopperem tylko cruiserem.Chopper to zupelnie inny rodzaj motoru. ad. 1. to dlaczego ma sobie odpuszczać..? motocykl może niezbyt mocny, ale za to 30kg lżejszy od 750. poza tym zwróć uwagę, że kobiety rzadko zabierają pasażerów; szczególnie takie filigranowe :biggrin:no i chyba kwestia zasadnicza: nie doradzamy tu w zakresie wyboru motocykla do długodystansowej turystyki w 2 osoby, ale choppera dla drobnej i początkującej na 2 kółkach kobiety ad. 2. a od kiedy ta wyłączność? twoja 600 też jest cruiserem? a 750 black widow też? no! :biggrin: co do xv535 virago: jeździłem na takiej, i muszę powiedzieć, że jakkolwiek napęd kardanem jest świetnym pomysłem, to motocykl ma niestety pewne istotne wady, np. wysoko poprowadzone wydechy utrudniają montaż sakw (mieszczą się raczej malutkie). gdybym miał wybierać dziś - wziąłbym jednak hondę shadowjsz Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez jeszua Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankha_vt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 jeszua co do shawoa to dla mnie prowadzi sie dobrze jezdze sama i jak juz cos przeworze to namiot na zlot i plecak wec nie mam problemu nie woże nikogo bo nie chce za nikogo dopowiadać. prowadzi się rewelacyjne i jest niezawodna. Cytuj Hangaround AMAZONS WMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi