Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mecze sie z swoim moto. Mam odczucie, ze wolno sie wkreca na obroty, jezdziilem na innym kacie 125 i duzo lepiej sie wkrecal od mojego. Gorny zakres obrotow jest taki sam co w kacie kolegi. Zastanawiam sie co moze byc przyczyna. Motor posiada standardowy caly uklad wydechowy, w gazniku mam glowna dysze 185, iglica ustawiona na czwartym rowku.

Mecze sie z swoim moto. Mam odczucie, ze wolno sie wkreca na obroty, jezdziilem na innym kacie 125 i duzo lepiej sie wkrecal od mojego. Gorny zakres obrotow jest taki sam co w kacie kolegi. Zastanawiam sie co moze byc pęrzyczyna. Motor posiada standardowy caly uklad wydechowy, w gazniku mam glowna dysze 185, iglica ustawiona na czwartym rowku.

Jaki masz kolor swiecy? Jeśli czarna to obniż o jeden rowek iglicę i sprawdź efekt

Po opuszczeniu iglicy troszkę się poprawiło ale nadal wolno się wkręca. Czy ktmy exc 125 były gdzieś dławione np. układ wydechowy? Bo moje moto zarejestrowane jest na a1 i w dowodzie ma wbite 15km.

a nie masz czasem w dowodzie EXE zamiast EXC ?? bo EXE 125 były zblokowane do 15Km seryjnie, miały dozownik oleju i coś tam jeszcze ale zawias i reszta była ta sama co w exc....

według bikez.com exc 125 2001 też był blokowany....

nie masz czasem już przełączanej mapy zapłonu w tym kacie ??

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

jeżeli nie masz przełacznika na kierownicy i ten exc 125 którym jeździłeś też nie ma to nie masz czym sie martwić bo oba latają na tej samej mapie i powinny iść task samo czyli nie tu jest przyczyna...

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

chcę zakupić cr 250

co myślicie o takim sprzęcie

jeździłem trochę ktm chinolem 200cc kiedyś hondą crm 125cc

ile to ma koni dokładnie

na co mam zwracać uwagę przy zakupie

wiem o tym , że to mocny sprzęt ale nie ma okazji na Podlasiu lub w woj mazowieckim tylko cr jest

czy poradzę sobie z tą mocą gdzie zaczynać latać nią na początek

sory , ze nie wtemacie

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/135345-ktm-exc-200-zawor-wydechowy/ tu znajdziesz post bananka poda link do strony jak ustawić zawór, możesz coś z nim pokombinować. A rozmiary dysz porównaj z kumplem, albo zamieńcie się gaźnikami. Wiele roboty z tym nie ma ( możliwe że trzeba będzie trochę podregulować po zamianie) Edytowane przez rafael