zbychuda Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ja u siebie mam 13 na 50 i to chyba są standardowe rozmiary bo bo mam chyba jeszcze oryginalne zębatki. a co do spalania u tak będziesz jeździł na niskich obrotach po ulicy to tak z 6l na 100 a jak będziesz katował w terenie o tak 9-10 na 100 wszystko zależy jak jeździsz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jak juz pisalem wyzej, rowniez mam 13/50. Jednakze czy to jest standard to bym sobie reki nie dal uciac, w instrukcji obslugi moze cos o zebatkach bedzie to przy okazji sprawdze. Co do spalania to przy jezdzie po torze gdzies tak od 9l sie zaczyna,a konczy ciezko powiedziec na ilu... Szczegolnie na piachu etc. Zreszta takiego kupujac takiego sprzeta nie ma co patrzec na spalanie, to chyba najdrozsza w utrzymaniu pojemnosc przy ostrej jezdzie. Pozdro ;) Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 robił ktoś osłone pod silnik do exc 125 z lat 2004-2007 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 robił ktoś osłone pod silnik do exc 125 z lat 2004-2007 ? Robił. Dokładnie to do SX 125 2004 silnik ten sam rama ta sama. I... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Robił. Dokładnie to do SX 125 2004 silnik ten sam rama ta sama. I... ?jak ci wyszła z jakiego materiału robiłeś? masz może jakieś foty jak wyglądała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 jak ci wyszła z jakiego materiału robiłeś? masz może jakieś foty jak wyglądała? Robiona była aluminium 60xx na wzór jakiejś kupnej, która wzieliśmy od kolegi. Poprostu zrobiliśmy klona. Fotek nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam.Czy koła z innego motocykla da się podpasować do jakiegoś innego poprzez zmiane łozysk ? I czy zawsze da się łożyska dopasować ? Jakby ktoś pytał po co mi to - żeby wiedzieć czy muszę szukać kół sm pod exc czy mogą być z czego innego plus wymiana łozysk. Pozdro :icon_razz: Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez stormraider Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Rowniez interesuje mnie odpowiedz na to pytanie. Ale tak mi sie wydaje ze tulejki do przodu i wymiana lozysk w obydwu + moze przerobienie uchwytu na zebatke z tylu i powinno byc ok :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam.Czy koła z innego motocykla da się podpasować do jakiegoś innego poprzez zmiane łozysk ? I czy zawsze da się łożyska dopasować ? Jakby ktoś pytał po co mi to - żeby wiedzieć czy muszę szukać kół sm pod exc czy mogą być z czego innego plus wymiana łozysk. Pozdro :D Od husqvarny na pewno dopasujesz koła. Mam takie same piasty jak exc chyba z ok 98roku. W Huskach sm stosowane są do tej pory z tymi samymi tyle że łożyska zastosowali z większymi średnicami wewnętrznymi na grubsze oski bo gniazda pozostały te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Witam mam takie pytanie czy tylko moja Suczka tak zyga olejem?? czy wasze tez pluja?? Wymontowałem zawor wydechowy dobrze zrobilem?? czy wymontowanie zaworu wydechowego ma cos wspolnego z zyganiem?? Edytowane 6 Maja 2008 przez BenyWzG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witam mam takie pytanie czy tylko moja Suczka tak zyga olejem?? czy wasze tez pluja?? Wymontowałem zawor wydechowy dobrze zrobilem?? czy wymontowanie zaworu wydechowego ma cos wspolnego z zyganiem??Za mało gazu dajesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 jak zamało gazu?? nie rozumiem?? niemoge dac zbyt duzo bo go zatre bo an dotarciu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 jak zamało gazu?? nie rozumiem?? niemoge dac zbyt duzo bo go zatre bo an dotarciu mamJak dajesz za mało gazu to nie przepala całego oleju. Ile już go docierasz?A co do zaworu to oczywiście źle zrobiłeś że go wymontowałeś ale mogłbyś jeszcze napisać dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dopiero przelecialem 50km to wiez. wymontowalem poneiwaz co chwile mi sie blokował i nie miał mocy ;/ Niewiem montowac go spowrotem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Dopiero przelecialem 50km to wiez. wymontowalem poneiwaz co chwile mi sie blokował i nie miał mocy ;/ Niewiem montowac go spowrotem?? To masz tam tuleje? Nicasylu praktycznie wcale nie docierałem :D a co do zaworu to zrobiłeś bardzo źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi