Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam. Kupiłem łańcuch rozrządu bo oczywiscie chce wymienic i teraz pytanie : jak rozkuć stary i zakuć nowy łancuch? Na razie nie mam zakuwarki ale moze sie to zmieni jesli bedzie na prawde niezbedny Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Przyjechać do mnie, mam odpowiedni sprzęt :bigrazz: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Przyjechać do mnie, mam odpowiedni sprzęt :bigrazz: Pozdro A ile za wypożyczenie? Rozbiore, złoże i zakuje sam :) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Zagadaj do embego, on w telewizji wygrał zakuwarkę :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Damian nie dziw się bo niektórzy już zapomnieli do czego służy młoteczek.Najlepiej to spec. rozkuwarka taśma do przeciągania łańcuszka a potem zakuwarka i kilka innych pierdółek. :bigrazz: :) A wystarczy pomyśleć. Żartuję oczywiście bo dla mechanika sprawa jest oczywista ale najlepiej gdy oddasz swój motocykl do Pawła a trenować wymiany to najlepiej na motocyklach sąsiadów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Panie Piotrze, teorie to ja znam, ale może ktoś zna lepszy sposób, jakies rady i tym podobne, jak zakuwać żeby nie zniszczyć. Nie robiłem tego nigdy a chce zrobić w swoim motocyklu a nie spieprzyć. Widze ze z wiekiem rośnie stopnień napuszenia na zasadzie "Co?? Nie wiesz?? Przeciez to BANALNE!". Chyba tylko Adam M. w miare neutralnie i fachowo odpisuje na pytania, Paweł tak samo jak i Wy kiedyś musiał sie tego nauczyć to niby czemu ja sie mam nie nauczyc? Pytanie do tematu- czy po zakuciu można sprawdzic czy dobrze jest zakuty łańcuch czy dopiero po odpaleniu (czego sie boje nie bedac pewnym ze jest dobrze) Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Gredo się chyba obraził albo nie zna się na żartach? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Gredo się chyba obraził albo nie zna się na żartach? To wstawiaj emoty ;) Żarty żartami, ale ja chce łancuch wymienic, wiec może mógłbyś pomoc? Krotka instrukcja dla nie aż takiego debila Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 a nie da sie założyć już zakutego? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 a nie da sie założyć już zakutego? No wlasnie nie wiem, moze i da, ale musiałbym manuala przewertowac Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 prawdopodobnie po wyjęciu napinacza i ślizgów to sam zejdzie z walka(wałków) a nowy założysz odkręcając zębatkę z wałka ;) jak masz dwa silniki to przewertuj silnik :biggrin: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 a moze ktos zrobc zdjecie albo mniej wiecej pokazac jak wglada zakuwraka i jak sie jej uzywa (poprawnie). Takie ustrojstwo zrobi mi ojciec (jest slusarzem ) tylko musi miec rysunek albo fotke jakas dokladna. A i jeszcze jedno czy zakuwraki do lancucha napedowego i lancucha rozrzadu róznią sie czyms???Z góry dzieki i pozdro :smile: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) prawdopodobnie po wyjęciu napinacza i ślizgów to sam zejdzie z walka(wałków) a nowy założysz odkręcając zębatkę z wałka :D jak masz dwa silniki to przewertuj silnik :) Witam! A w jaki sposób zdejmie z wału korbowego? Domorośli mechanicy. Piekarz piecze bułeczki. Kowal robi podkowy. A mechanik? Pozdrawiam. Ps. To moze kobieta tez Wam nie potrzebna? Cdn. Edytowane 5 Lipca 2007 przez Plakatufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam! A w jaki sposób zdejmie z wału napedowego? Domorośli mechanicy. Piekarz piecze bułeczki. Kowal robi podkowy. A mechanik? Pozdrawiam. Ps. To moze kobieta tez Wam nie potrzebna? Cdn. :) :clap: :clap: niektórzy jeszcze do tego nie dorośli o czym piszesz a u niektórych intensywne myślenie objawia się silnym bólem. :D Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Piotr Dudek jak zwykle pomocny jak cholera. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi