Skocz do zawartości

Gośc w szpitalu a ja mam drgawki

Rekomendowane odpowiedzi

Piekna i naprawde imponujaca postawa. Trzymaj sie i nastepnym raem nie wahaj sie tego powtorzyc. Ja, choc mam nadzieje, ze nigdy nie bede musial - nie zawaham sie.

A wy wszyscy, ktorzy twierdzicie, ze nie powinien jechac, bo pijany... Strasznie mnie wkurwiacie. Zerwal sie i poszedl. Czego tu nie rozumiecie? Wiedzac, ze kazda sekuda sie liczy nie siedzial bym i dumal czy to przypadkiem czyn moralnie poprawny i nie karalny...

Rafał.

Oczarowany, zafascynowany, zaślepiony i ogłuszony motocyklizmem. Jak nie ugania się po krzakach, to wyciera beton, asfalt lub kostkę brukową. Instruktor z powołania i zamiłowania.

www.paramoto.pl

straszna lipa, wspolczuje... nie dosc ze pomogles to jeszcze mozesz zostac za to ukarany.. :) W zyciu jest tak ze ludzie uczynni i zyczliwi najwiecej cierpia.

Przypomniala mi sie sprawa kiedy dres napadl na czlowieka na wozku inwalidzkim, ktory sie jakims cudem obronil i zranil napastnika - i inwalida zostal skazany za napasc i spowodowanie uszczerbku na zdrowiu. :notworthy:

Ale nie lam sie, bedzie lepiej

Witam,

Zrób tak jak Ci już doradzano - najpierw skontaktuj się z adwokatem, dokładnie opisz mu sprawę, świadków itd. Taka porada nie kosztuje koszmarnych pieniędzy, a adwokat na pewno będzie wiedział w jaką strunę uderzyć na ewentualnej rozprawie.

A tzw. "sumieniem społecznym" reprezentowanym na tym forum, nie przejmuj się. Czasem trafiają sie ludzie ze "sztywnym kręgosłupem moralnym".

PS. A co do ludzi którzy życzyli hałasującemu motocykliście źle i mówili że dobrze mu tak to... podejrzewam, że sam będąc po nocnej imprezie, gdy jakiś idiota o 6-ej rano budzi mnie motocyklem, to zapewne życzyłbym jemu, oraz jego przodkom jak i potomkom wielu przykrych rzeczy... Trudno liczyć na sympatię tłumu, który wg opisu został najpierw mocno wkur**ony przez nieszczęsną ofiarę. Owszem, po zobaczeniu nieszczęścia, części ludzi nachodzi refleksja, że może życzenia nie były zbyt sensowne, ale... są tacy którzy będą traktowali to jako rękę boską która pokarała za ich cierpienia. Bo też mają swój własny sztywny kręgosłup moralny...

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

Już wszystko wiem,emocje opadły,myślałem,że mnie gorzej potraktuja tzn.bedą krzyczec grozic.Więc tak;ta droga po któej przejechałem motocyklem jest zaliczona do dróg lądowych,są świadkowie kturzy widzieli że po niej jade.Z początku nie przyznawałem sie do tego że jezdziłem,ale policja ma zajebiste podejscie psychologiczne do podejrzanych.W gruncie rzeczy doszedłem do wniosku że lepiej sie przyznac do jazdy po nietrzezwemu w końcu taka jest prawda,droga lądowa,moja głupota,mogłem biec.Wyrok 1 na 3 lata w zawieszeniu prawko zabrane na 2 lata,tak ożekł prokurator.Mam jeszcze przejśc badania psychologiczne,no i zostaje tłumaczenie sie przed sądem poniewarz to wykroczenie jest uważane za przestępstwo dzięki naszemu kochanemu PIS owi.Mam szanse że zabiorą mi prawojazdy tylko na motor,problemy rodzinne,że potrzebne mi prawko na samochód do pracy bo ją moge stracic,to wszystko zalerzy od sędziego.Pożyjemy zabaczymy.Porada;nigdy nie siadajcie po alkocholu na pojazd mechaniczny,bo za własną głupote sie płaci. narka.

Cholera jasna !!!

Nie przyznawaj się i nie pozwól dobrowolnie poddać się karze.

NIe popełniłeś przestępstwa. To że jechałeś po pijanemu to jedno. Ale muszą zostać spełnione także inne przesłanki.

NIE WIDZE LOGIKI W TWOIM POSTĘPOWANIU.

Ps. Idź do adwokata. Wygrasz sprawę i nie poniesiesz żadnych kosztów !

Pps. Powodzenia w szukaniu pracy z wyrokiem w zawieszeniu.

Ppps. Nie daj się ponieść emocjom na zasadzie "wszystko mi jedno". Póżniej już tego nie odkręcisz. NIE BADŹ GŁUPI !!!

To torche jak poddanie sie bez walki. Dopoki nie masz zablokowanych ruchów walcz o swoje! Znam to na przykłądzie swojego starszego i jego drogi przez sad. Mogło sie to skonczyc po jednej rozprawie, teraza starszy miałby g*** nie rente....a trwało 5 lat i jest git, tak jak chciał. Ktos w koncu uległ, nie pozwol zeby to Ciebi ktos zagiął, tym bardziej ze szanse na wyjscie z tej sytuacji nsa bardzo wysokie.

michlasz

Zrób cztery rzeczy zanim sobie odpuścisz temat:

1. Przeczytaj jeszcze raz dwa powyższe posty.

2. Przeczytaj jeszcze raz wszystkie posty w tym temacie

3. Weź głęboki wdech, wydech, złap się za jaja...

4. Nie zgadzaj się z takim wyrokiem ODWOŁAJ SIĘ!

(chyba, że już nie chcesz jeździć na moto)

Wierz mi mam na co dzień do czynienia z sądem, prokuratorami i policją. Oni naprawdę chcą się jak najszybciej pozbyć problemu, zamknąć sprawę i odstawić ją "ad acta". Masz wielką szansę wyjść z całej sprawy bez wyroku tylko musisz być zdeterminowany.

Proszę Cię nie bądź frajerem, który zwija ogon pod siebie. Uratowałeś prawdopodobnie ŻYCIE człowiekowi. Nie należy Ci się za to kara!

Edytowane przez Lemon

Człowiek wolny idzie do nieba taką drogą, jaka mu się podoba.

stary... walcz!

koledzy napisali masę super ważnych postów.

przeczytaj raz jeszcze wszystko. rozmawiaj z prokuratorem i nie poddawaj sie bez walki.

co do zarzutów o sztywny kręgosłup moralny...

michlasz - jako syn lekarki stawiam Ci piwo (jak będziemy bez moto) za ratowanie człowieka.

jednak ratowanie człowieka to jedno a okoliczności temu towarzyszące to drugie.

jeśli chodzi o mnie to to forum powinno spełniać funkcję również wychowawczą.

jestem szczęśliwy że bronimy kolegi wyłącznie przed takimi zarzutami.

myśleliście co by było jakbyśmy przeczytali w wiadomościach 'pijany motocyklista potrącił staruszkę pędząc przez pole koło pola namiotowe'? fakt że jechał pomóc innemu motocykliście byłby tłem.

to jak się zachował michlasz wobec rannego kolegi zasługuje na pochwałę i przez to jak się zachował zasługuje na nasze wsparcie (i mam nadzieję że tak to michlasz odbiera). jednakże jazda na podwójnym gazie ZAWSZE zasługuje na wyraźne potępienie i może jakiś człowiek czytając to i mając wybór czy przejechać czy przebiec czterysta metrów, wybierze to drugie.

na barburce powiesic tych policjantow za jądra na zyrandolu to by otrzymali pomoc od trzezwych :)

Od wymierzania kar jest sąd. Pały mają mają obowiązek określić w miarę możliwości sprawcę, co zrobili.

BTW. Może jakaś zrzutka dla kolegi na adwokata co? Tyle się gada o jedności motocyklistów. Miejmy nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :) .

PZDR

Dzieki za wasze posty.Pewnie pójde jednak do adwokata po porade prawną dowiedziec sie co i jak,znajoma powiedziała,że moge zmienic zeznania no ale z tym muszę czekac do rozprawy,wszystko przeczytałem jeszcze raz.I tak zrobie,trzeba walczyc o swoje.Dzieki za podtrzymanie na duchu.

"we can climb so high

I never wanna die!"

Steppenwolf

nie chce sie powtarzac, ale twoja postawa jak najbardziej na miescu, i tym bardziej powinienes chronic swojej dupy- trzeba bylo im zadac wyraznie pytanie- a co, mial sie udusic? bo dookola staly dupy wolowe mowiace wyraznie- wypierdolil sie jak mu dobrze, ha ha? nie raczace wzywac kogo kolwiek? ludzie! na jakim wy swiecie zyjecie..

kolejny przyklad prawa polskiego, zalozenia sprawy przez policje z gory i

stereotyp motocyklowego bandyty.. :buttrock: noz w kieszeni sie otwiera!!

Goska

Dzika, tak jak natura chciała