Skocz do zawartości

Yamaha XV1900 - Co Wy na to?

Mariusz535
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z V&H znalazłem taki wydech 2-1 niestety trzeba sprowadzać.no i cena nie zachęca. http://www.pipecity.com/Products/ProductDe...ID/469630 Buba6 a co to łaska że motocykl przejedzie bez awarii tyle kilometrów?Jak masz moto ze swojego avatara to powinno świat okrążyć i to kilka razy:).

Edytowane przez Deathraw

No to na co czekasz?:DE-Mail w dłoń i popytaj za ile ci to wyślą możesz jeszcze na e-bayu poszukać aukcji ewentualnie.Co do wydechów SE to trzeba powiedzieć jedno są zaje*****.Obejrzałem jeden filmik który mnie wgniótł http://video.google.pl/videoplay?docid=470...earch&plindex=3

Heh to jest jedyna rzecz którą kocham w h-d resztę chyba tylko co najwyżej lubię.

Co do wydechów SE to trzeba powiedzieć jedno są zaje*****.Obejrzałem jeden filmik który mnie wgniótł http://video.google.pl/videoplay?docid=470...earch&plindex=3

Heh to jest jedyna rzecz którą kocham w h-d resztę chyba tylko co najwyżej lubię.

Oprócz dźwięku w HD podobają mi się ich zloty (całkiem niezłe).

Ale przede wszystkim w HD kocham ...ICH DZIAŁ MARKETINGU :clap: :buttrock:

Sprzedać za dwukrotnie wyższą cenę coś co bynajmniej nie jest dwa razy lepsze, to wprost MISZCZOSTWO Świata :notworthy:

mysle ze jakby chcial harleya to by sobie go kupil :crossy:

kolega Angel super to ujał:

"Wg mnie fajnie wygladaja ale nadawaja sie raczej na mebel w pokoju niz do jazdy mrugacz.gif

No i moim zdaniem Ducacisci (tak samo jak Harleyowcy) zeby jakos dowartosciowac ich malo doskonale motocykle stworzyli wokol nich wizerunek motocykla kultowego.Bez tego wizerunku motocykle te juz dawno zginelyby na rynku"...

zgadzam sie w pelni :crossy: :crossy:

Wyczyny Ducati w MotoGP zdaja się podważać tę tezę.

Z awaryjnością nie ma się co kłócić, jak koledzy chwalą to widzocznie tak jest. Natomiast nie mogę zrozumieć zachwytu nad wykonaniem. Kilka dni temu miałem zasmakować jazdy, ale ulewa nad Stolycą niestety pokrzyżowała mi plany. Naoglądałem się jednak. I stwierdzam. że powinni pomniejszać cenę za rzeczy, które trzeba tam wymienić. Maszyna wygląda super z odległości kilku kroków, ale jak widzę sprzęta za 70 koła z hakiem, który:

- ma plastikowe, tandetne manetki i przełączniki

- jakąś beznadziejną śrubę wystającą z główki ramy, w catoramie sprzedją takie na wagę

- lakier, hmm...czarna Electra stała tak ładnie pod światło że na przednim błotniku widać było barana

- na tym że samym błotniku za kołem jest jakis ozdobnik, nie wiem do czego, widokiem przypomina chlapacz, zrobiony z blaszki, przyłapany na nity, nie przylegał do błotnika, był pofałdowany

- ta sama Electra, kieszeń na radio w batwingu, w środku widać druty

- kanapa - z odległości zajebista, ale jak popatrzeć to nie wiem kto to zszywał i czym ona jest obszyta.

- nity pod lakierem mnie się osobiście też nie widzą

- podnóżki, hmm...

to czuję pewien niesmak. To tak jakby mówili "to jest Harley, reszta się nie liczy, nie podoba się to spie**alaj".

Wyczyny Ducati w MotoGP zdaja się podważać tę tezę.

dalszcza czesc cytatu zatem :crossy:

"W sporcie to tylko wybijaja sie maszyny Ducati stricte stworzone do jazdy wyczynowej,dziwne ze w wyscigach dlugodystansowych typu Le Mans nie ma Ducati...Chyba dlatego ze ustawianie dwa razy luzu zaworowego w czasie wyscigu zajmuje za duzo czasu :wink:"

smiesza mnie opinie znafcow co to Ducata tylko na zdjeciu widzieli...

Jezdzilem 11-o letnim Ducati przez jeden sezon i okolo 10 tys km i moto nie wymagalo doslownie zadnej ingerencji mechanika...A opinie o nadzwyczajnej awaryjnosci sa tworzone i puszczane w obieg przez dzialy marketingu japonskiej wielkiej czworki... :)

Jezdzilem 11-o letnim Ducati przez jeden sezon i okolo 10 tys km i moto nie wymagalo doslownie zadnej ingerencji mechanika...A opinie o nadzwyczajnej awaryjnosci sa tworzone i puszczane w obieg przez dzialy marketingu japonskiej wielkiej czworki... :D

A co mają robić? Działowi markietingu Hadeka nie podskoczą :)

Jezdzilem 11-o letnim Ducati przez jeden sezon i okolo 10 tys km i moto nie wymagalo doslownie zadnej ingerencji mechanika...A opinie o nadzwyczajnej awaryjnosci sa tworzone i puszczane w obieg przez dzialy marketingu japonskiej wielkiej czworki... :icon_razz:

mnie smiesza tez opinie gosci co mieli jeden motor i za wielkich znawcow tematu sie podaja

ja mowie na podstawie opinii kolegi mechanika, ktory jak sam przyznal kiedy dostaja nowe motocykle od ducati to zdejmuja owiewki i dokrecaja srubki...

pozatym kolejny cytat angela jesli juz chcecie:

Angel:"A ja powiem tylko jedno: kumpel pracuje jako mechanik w jednym z autoryzowanych serwisow Ducati w Polsce.Odwiedzilem go ostatnio i patrze a na serwisie Multistrada z przebiegiem 4tys.km a silnik na warsztacie...Tak samo Monster 900,przebieg 2700km i tez silnik sobie lezy obok tego z Multistrady.Pytam go co jest grane a on mi na to: "Tak miedzy nami:nigdy nie kupuj Ducati!" smile.gif

Wg mnie fajnie wygladaja ale nadawaja sie raczej na mebel w pokoju niz do jazdy ;)"

tez wlasnie podobne zdanie uslyszalem od znajomego mechanika pracujacego w serwisie Ducati - Honda, wiec nie oburzaj sie i nie unos Worriocie bo pewne opinie nie biora sie znikad...

a jak sie szanuje , wymienia czesci itd to nawet MZ-tka mozna jezdzic po 10 tys

pozatym 10 tys coz to jest ? ... :icon_mrgreen:

mnie smiesza tez opinie gosci co mieli jeden motor i za wielkich znawcow tematu sie podaja

ja mowie na podstawie opinii kolegi mechanika, ktory jak sam przyznal kiedy dostaja nowe motocykle od ducati to zdejmuja owiewki i dokrecaja srubki...

pozatym kolejny cytat angela jesli juz chcecie:

Angel:"A ja powiem tylko jedno: kumpel pracuje jako mechanik w jednym z autoryzowanych serwisow Ducati w Polsce.Odwiedzilem go ostatnio i patrze a na serwisie Multistrada z przebiegiem 4tys.km a silnik na warsztacie...Tak samo Monster 900,przebieg 2700km i tez silnik sobie lezy obok tego z Multistrady.Pytam go co jest grane a on mi na to: "Tak miedzy nami:nigdy nie kupuj Ducati!" smile.gif

Wg mnie fajnie wygladaja ale nadawaja sie raczej na mebel w pokoju niz do jazdy :)"

tez wlasnie podobne zdanie uslyszalem od znajomego mechanika pracujacego w serwisie Ducati - Honda, wiec nie oburzaj sie i nie unos Worriocie bo pewne opinie nie biora sie znikad...

a jak sie szanuje , wymienia czesci itd to nawet MZ-tka mozna jezdzic po 10 tys

pozatym 10 tys coz to jest ? ... :)

A może byście se założyli odrębny temat, np. pt.: Ducati coś tam :smile:

johny, a moze wrzucilbys jakies zdjatka swojego sprzeta :smile:

Żebyś wiedział, że marzę o tym (i żeby nie było - nie interesują mnie Wasze faktyczne oceny, chcę słyszeć jedynie okrzyki zachwytu, uwielbienia, wręcz ekstazy :wink: ). Ale się zaparłem, zdjęcia mają mieć tytuł: "Work is done". Do tego "done" brakuje mi lightbarów, gmoli i stelaży sakw (stalowe oploty na wszystko będą później). Dzisiaj dealer wydusił z siebie, iż ciągle (tzn. JESZCZE W DALSZYM CIĄGU Q***WA CIĄGLE I CIĄGLE :clap: ) tych elementów nie ma. Jutro idę na stanowczą rozmowę z nim :buttrock:

Tak więc zdjątka niestety w przyszłym tygodniu ALBO GO ZABIJĘ :buttrock: .

A co do Potfora, 3 tys. obrotów przy 120 km/h, 4 tys. przy 170 km/h, a więc następny tys. (ostatni przed czerwonym polem na obrotomierzu) starczy na 200 km/h. Całkiem ładnie śpiewa przy wyższych obrotach (tak mi właśnie ten dźwięk się kojarzy).

Przy jeździe 140-160 + odkrecanie przy wyprzedzaniu manetki na maksa spalanie 6,5 l/100. Jak dla mnie może być, nie narzekam :)

Edytowane przez johny