LAMASSU Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam. Sprzedalem Cebrunie i sprobowalem sil na crosie :icon_biggrin: no i połamane żebra,zlamany obojczyk,zlamana łopatka,potłuczone płuca i nerka. :smile: jak dlugo wracaliscie do zdrowia po podobnych urazach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 :icon_biggrin: Aż bije dobrym humorem z tego postu :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witaj Robert. Widziałem temat na GP, ale że jestem tam na świadomej "emigracji", nijak nie mogłem Ci paru ciepłych słów powiedzieć. No to mówię tu: wracaj do zdrowia!!!Jeśli nie drażni Cię dźwięk motocykla, chętnie Cię odwiedzę. Kalwaria to część mojego życia. Daj znać na PW, gdy do odwiedzin będziesz gotów.Pozdrawiam.Jurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izula Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja jestem po przeszczepie skóry,punkcji kolanka, wstrzasie mózgu,podejrzeniu pekniecia czaszki....:-) sporo tego było połamane żebra rownież ...w sumie 9 miesiecy + wózek inwalidzki przez jakiś czas, na szczescie człowiek jest tak skonstruowany że szybciutko zapomina o złych rzeczach...Życze rychłego powrotu do zrowia.....i trzymam kciuki żeby już nigdy wiecej nie miało w Twoim życiu takie wydarzenie miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 sprobowalem sil na crosie Hehe, od razu jak Pastrana co? :biggrin: Wracaj do zdrowia szybko, ja czasem jeżdżę na crossie lajtowo, skakanie kusi ale umiejętności jeszcze nie takie jak trzeba... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 26 Czerwca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Żebra przestają boleć po ok. 6 tygodniach/Obojczyk musialbyś pospawać w Londynie, wówczas po 2 tygodniach pełna sprawność, bez tego masz z 9 miesięcy- rok z głowy (wstawienie śrub, zrastanie się, zdjęcie śrub, zrastanie się). Nerki - jakieś 2 miesiące, jeśli sikałeś na czerwono. Trochę krócej, gdy na żółto. Płuca - ni mam pojęcia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam. Sprzedalem Cebrunie i sprobowalem sil na crosie :D no i połamane żebra,zlamany obojczyk,zlamana łopatka,potłuczone płuca i nerka. :icon_question: jak dlugo wracaliscie do zdrowia po podobnych urazach?co tak na sucho, odrazu salta chciałes robic czy jak??ja sie na atv przesiadłem puki co żyje :P Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 tez Cie moge odwiedzić jak bede do rodzinnych Wadowic jechał z Krakowa:) widzisz chciałem sie niedawno pytać na forum kto z okolicy żeby razem po lasach pośmigać a tu masz - pewnie byłbyś chetny i co zbroiłeś ? gdzie tak ostro latałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) 17 kwietnia wypadek i połamana ręka w 2 częściach. Narazie ruszam tylko palcami, gorzej z nadgarstkiem. Może jakoś to będzie :D Czasami sie zapomnie i podniose coś ciężkiego. Ostatnio podniosłem odkurzacz to, aż mi ciarki przeszły :P Pozdro złamasy :icon_question: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez olorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banka Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 brrr... w życiu byłem połamany ok 10 razy ale jak czytam co Ci się stało to aż się słabo robi :icon_rolleyes: wracaj szybko do zdrowia !! pzdrbanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 ja na crossie jak na urodzinki 16 . dostalem dt-ke od kolegi do przetestowania 125ccm3 .wsiadam na górkach przyzwyczajony do mojej 80 gaaz i tak wyrwalo ze zj***** sie z 5,5m skałki na scieżke kamienistą.wynik:3-Żebra, przypuszczenie wstrząśnięcia ,lewa ręka połamana na wysokości łokcia , lewa noga kość udowa tuż pod miednicą ,obruszenie podstawy czaszki.=11miesiecy z glowy pierwsze 6 wózek gipsy sruby itp.....reszta rehabilitacja. :buttrock: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 czas rehabilitacj zależy w dużej mierze od wieku...(no i ZOZa) im zaawansowaniej tym wolniej... 31 to jeszcze nie tragedia ( :buttrock: ), ale jezeli miałeś złamania jako nastolatek to odczujesz różnicę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 tez Cie moge odwiedzić jak bede do rodzinnych Wadowic jechał z Krakowa:) widzisz chciałem sie niedawno pytać na forum kto z okolicy żeby razem po lasach pośmigać a tu masz - pewnie byłbyś chetny i co zbroiłeś ? gdzie tak ostro latałeś ?a zrobilem sobie taki prywatny tor na wynajetej dzialce za skrzynke piwa ,dosc konkretne hopki i winkle :icon_mrgreen: przyjechalo kilku kumpli na yz450 a ze mialem juz troche obcykany teren postanowilem im troche dokopac skromną Dr350 no i jest efekt jazdy bez buzera :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 nie jest tak źle - obojczyk poskładałem w MSWiA w Poznaniuminęły 2 miesiące i będą wyciągać druty z organizmu a pętle się same rozpuszcząobojczyk miałem sczaskany - operacja pod pełną narkoząjuż po 1 miesiącu ruszałem ręką - bez problemuale oczywiście ruchy mam ograniczone jednak jeszcze 2 miechy aż będę w pełni ruszał ręką - 2 miesiące to jest czas kiedy kość obojczyka zrasta się no i w zależności od ćwiczeń powrót do pełnej sprawności pozdrawiam i szybkiego powrotu za kierownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 nie jest tak źle - obojczyk poskładałem w MSWiA w Poznaniuminęły 2 miesiące i będą wyciągać druty z organizmu a pętle się same rozpuszcząobojczyk miałem sczaskany - operacja pod pełną narkoząjuż po 1 miesiącu ruszałem ręką - bez problemuale oczywiście ruchy mam ograniczone jednak jeszcze 2 miechy aż będę w pełni ruszał ręką - 2 miesiące to jest czas kiedy kość obojczyka zrasta się no i w zależności od ćwiczeń powrót do pełnej sprawności pozdrawiam i szybkiego powrotu za kierownicę Eee tam, Klaus ściemnia. Widziałem na własne oczy - prawą rękę spoko podnosi z puszką od stołu do ust - znaczy zdrowy całkowicie! Mi motor poprawił prawą stopę co ją załatwiłem na paraglajcie - szybko się zagoiło, ale jak rano wstaję to zawsze mam taki mały kuśtyk...potem sie rozchadza... To tak do końca nigdy sie nie goi.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi