m16 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Co sadzicie o takim "bajerze" ktorym jest wyswietlacz pokazujacy na ktorym biegu motorek sie aktualnie znajduje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Zbędne. Jeśli ładnie wkomponujesz to było by fajne lecz ZBĘDNE :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 A ja mysle ze przydatne, tego mi u mnie w simaku brakuje wlasnie :D Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 W motorku z 6 biegami moze to byc bardzo przydatne ale w ogarze albo simsonie dla mnie to bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 E tam ja mam 4 biegi i tysh bym chcial cus takiego w liczniku :D Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 wiadomo jesli by sie takie cos prosto wykonywalo to czemu by nie, ale jak na moje oko montaz takiego czegos bylby za bardzo skomplikowany a inna sprawa ze nawet nie wiem gdzie w motorach w ktorych jest cos takiego umieszczony jest ten czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 W sumie to niezły pomysł, ale nie bardzo przydatne, bo nawet jakbyś zapomniał na którym biegu jesteś to albo zmieniasz w góre i przyśpieszasz (chociaż jeśli już troche się pojeździ to na słuch i patrząc w prędkościomierz wiadomo który jest bieg :D ) a jeśli to już jest najwyższy to tylko ruszy się dźwignia od biegów. Ale tak z drugiej strony gdyby to łądnie wkomponować . . . to efekt byłby ciekawy, tylko jak z wykonaniem, tz. jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 takie kontrolki bieów są stosowane w najnowszych ścigach większych pojemności (np. R-1), mi by sie taka kontrolka w Sendzie przydała, mam 6 biegów i często brakuje mi tej ,,siódemki" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 6 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 W motorach w kturych takie cos jest fabrycznie czujnik znajduje sie w srodku silnika ale ja mam pewien pomysl :idea: jak rozwiazac to w znacznie prostszy sposob - ale wymaga on jeszcze przemyslenia i przetestowania w praktyce :-) Wiem ze to jest zbedne dla tego dalem taki a nie inny temat - w sumie to jest to nic innego jak bajer :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Mnie się wydaje zbędne, naprawdę bardzo łatwo jest wychwycic na słuch zmianę poziomu obrotów w stosunku do konkretnego biegu, więc taki gadżet tylko by Cię rozpraszał i zabierał spojrzenie z drogi na zegary co i rusz...A skutki tego są wszystkim znane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słabek Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 no wiesz... na przykładzie Cagivy Mitto czy też Cagivy Super City, która ma 7 bieów taki bajer by się przydał... chyba, że masz tak elastyczny silnik, że ruszasz z 7 biegu :lol: ja bym chciał mieć taką kontrolkę, ale umieszczoną w takim miejscu żeby mnie nie rozpraszała :D wiem, że takie ,,bajery" montuje się także w samochodach Wrc z sekwencyjną skrzynią biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Ja mam taka kontrolke. Moj motocykl ma 24 lata i juz we wczesniejszych modelach byly takowe montowane.Wszystkie Suzuki GS i GSX od ponad 25 lat maja taki wyswietlacz biegow. Urzadzonko jest bardzo przydatne. Przestrzega przed zrobieniem zbyt duzej redukcji, np z 3 na 1 przy 80km/h :lol: Gdy rozlaczyl mi sie ostatnio konektor od wyswietlacza biegow pod bakiem, nie potrafilem jechac. Musialem zatrzymac sie i go podlaczyc :D :o Owe urzadzonko bardzo sie przydaje, rzut okiem na zegary i juz wiem na ktorym biegu jade. Nie ma wrzucania biegu ktorego nie ma, przy duzych predkosciach, tak jak czesto robi sie to w motocyklu bez wyswietlacza 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 6 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2003 Takowa kontrolke widzialem takze w scigu Hyundaia (??) 125cc. W komisie na targowej (wawa). Mi w DT przydalby sie obrotomierz a nie kontrolka biegow - ale czemu nie :D Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypherius Opublikowano 7 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Hyundai ? czy Hyosung ? ;P Hyosung nalezy zreszta chyba do Hyundaia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 7 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2003 Hmm... a co myslicie o diodach informujacych czy pala nam sie swiatla przednie/tyle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi