Przemal XR Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Sporo mi wyjaśniło to co napisałeś, najbardziej mnie martwi ta sprężyna od kick startera ... Nawet dzwoniłem po sklepach u mnie żeby ją kupić i jak na razie z mizernym skutkiem.... Myślałem że ona jest zaraz pod prawym karterem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 kolego aby wymienic sprężynę trzeba zdjąc prawy dekiel i kosz sprzęgłowy, spręzyna znajduje się miedzy trybem za posrednictwem ktorego kopka kreci koszem sprzegłowym, trzeba zdjąc kosz(jest przykręcony mocno, aby ruszyc srubę musisz albo zrobic sobie przyrząd do trzymania kosza i krecic grzechotką albo odkrecic ją kluczem pneumatycznym-bezwładnosc kosza wystarczy aby pneumant zerwał nakrętke) kumpel ma na handel graty do xl/xr/nx, mysle ze za sprezyne nie zawola wiecej niz za flaszkę-pytaj gg 8219748, nowe orginały kupowałem albo na dwa-kola.pl albo motorista.pl 2.z tego co wiem nie wkręcasz tylko wkładasz i patrzysz.... tak, ale 30s po zgaszeniu ciepłego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 jest pod prawym deklem musisz tylko wyciągnąć wałek startera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemal XR Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Dzięki za pomoc, dzisiaj też dzwoniłem za tą sprężyną i nic... Kolego jjank, a masz może jakiś namiar typu e-mail lub nr tel do Twojego kumpla od tych gratów do xr ? Od jakiegoś czasu nie korzstam i nawet nie mam gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 kolego nie wiem jakie tam macie sklepy w Radomiu, ale u nas nawet do kawy czy hondy zamawialem graty w serwisie kata http://www.cmsnl.com/honda-xr600r-1988-belgium_model6868/partslist/E__1400.html#resultsjak widac nowa sprezyna bedzie kosztowac nieduzo, wiec moim zdaniem lepiej kupic nową zwłaszcza ze w początkowej fazie uzywtkowania xr kopki będziesz uzywał często :D jeśli chcesz uzywkę to[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondamylove Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam! Chciałem sie poradzić czy opłaca kupić się tą hondę? http://allegro.pl/honda-xr-650r-nie-kx-xl-ktm-crf-rm-dr-klx-cr-yzf-i3649077581.html moto zarejestrowane, wszystkie papiery są, faktury na zakupione części i stare do wglądu.Xr troche już stoi na allegro, gościu chciał na początek coś ponad 12tys a teraz 9.5.Niby wszystko pięknie ładnie ale można się wkopać na minę.Z góry dzięki za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 czytaj temat, już sie przewineła tutaj Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemal XR Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dzięki kolego jjank ;) Macie w swoich xr dodatkowy filtr paliwa na wężyku ? Chce założyć bo nie mam, ale tam jest tak mało miejsca, że nawet teraz bez filtra wężyk jest delikatnie zagięty w dwóch miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemal XR Opublikowano 30 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Czy olej dolewamy tym samym otworem w którym jest umieszczony bagnet do sprawdzania stanu oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Czy olej dolewamy tym samym otworem w którym jest umieszczony bagnet do sprawdzania stanu oleju ?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemal XR Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Tak.Dzięki kolego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Ja nigdy nie mialem filtra , kranik ma sitko , bak mialem czysty - wiec nigdy nie kombinowalem. Mozna gasic odpreznikiem. W zaleznosic od stopnia zuzycia gaznika , odpalanie jest inne dla kazdego moto. Kolega swoja XR 600 z rozwiertem na 650 palil bez ssania ( brak klapki) ,ale jak sie zalala , to pol godziny skakania na kopce aby odpalila... Edytowane 1 Listopada 2013 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reagal92 Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 witam, czy któryś z was ma do sprzedania przelotowy wydech do XR600 ? albo jakieś namiary na kogoś kto by taki mial? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 tak, ale 30s po zgaszeniu ciepłego silnika u mnie pokazuje odrazu po zgaszeniu.... tam bak jest plastikowy nie rdzewieje , więc teoretycznie nie ma prawa nic się zapchać chyba że paliwo lejesz z brudnych zapiaszczonych karnistrów czy coś ja swoją mam 2 lata nigdy tego nie czyściłem nie mam żadnego filtra i jest ok..... ale jak sie zalala , to pol godziny skakania na kopce aby odpalila... każda tak ma nic szczególnego :D moto zarejestrowane, wszystkie papiery są, faktury na zakupione części i stare do wglądu.Xr troche już stoi na allegro, gościu chciał na początek coś ponad 12tys a teraz 9.5.Niby wszystko pięknie ładnie ale można się wkopać na minę.Z góry dzięki za odp! przy kupnie tak drogiego moto najlepiej po prostu jechać i obejrzeć -wiem strata kasy jeśli jest padaka ale da ci najlepszą opinię kolego aby wymienic sprężynę trzeba zdjąc prawy dekiel i kosz sprzęgłowy, spręzyna znajduje się miedzy trybem za posrednictwem ktorego kopka kreci koszem sprzegłowym, trzeba zdjąc kosz(jest przykręcony mocno, aby ruszyc srubę musisz albo zrobic sobie przyrząd do trzymania kosza i krecic grzechotką albo odkrecic ją kluczem pneumatycznym-bezwładnosc kosza wystarczy aby pneumant zerwał nakrętke) jaak nie masz pneumata czy tam elektrycznego udarowego, to dobry patent jest mając silnik w ramie wbić bieg, zblokować tylnie koło hamulcem (kwestia też na ile mocny bo z bębnami bywa różnie :D ) i niech ci ktoś ą przytrzyma dociśniętą do ziemi a ty klucz nasadowy długa rura wodociągowa i szarpiesz Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reagal92 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 siema, widzieliście juz takie coś ? jak myślicie piszą prawde czy jakaś ściema - http://allegro.pl/dze-modul-zaplonu-honda-xr-600-88-00-i3684885573.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi