Skocz do zawartości

Wszystko o Hondzie XR

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Sporo mi wyjaśniło to co napisałeś, najbardziej mnie martwi ta sprężyna od kick startera ... Nawet dzwoniłem po sklepach u mnie żeby ją kupić i jak na razie z mizernym skutkiem....

Myślałem że ona jest zaraz pod prawym karterem...

kolego aby wymienic sprężynę trzeba zdjąc prawy dekiel i kosz sprzęgłowy, spręzyna znajduje się miedzy trybem za posrednictwem ktorego kopka kreci koszem sprzegłowym, trzeba zdjąc kosz(jest przykręcony mocno, aby ruszyc srubę musisz albo zrobic sobie przyrząd do trzymania kosza i krecic grzechotką albo odkrecic ją kluczem pneumatycznym-bezwładnosc kosza wystarczy aby pneumant zerwał nakrętke)

kumpel ma na handel graty do xl/xr/nx, mysle ze za sprezyne nie zawola wiecej niz za flaszkę-pytaj gg 8219748, nowe orginały kupowałem albo na dwa-kola.pl albo motorista.pl

2.z tego co wiem nie wkręcasz tylko wkładasz i patrzysz....

tak, ale 30s po zgaszeniu ciepłego silnika

kolego nie wiem jakie tam macie sklepy w Radomiu, ale u nas nawet do kawy czy hondy zamawialem graty w serwisie kata

http://www.cmsnl.com/honda-xr600r-1988-belgium_model6868/partslist/E__1400.html#results

jak widac nowa sprezyna bedzie kosztowac nieduzo, wiec moim zdaniem lepiej kupic nową zwłaszcza ze w początkowej fazie uzywtkowania xr kopki będziesz uzywał często :D

jeśli chcesz uzywkę to

[email protected]

Witam! Chciałem sie poradzić czy opłaca kupić się tą hondę?

http://allegro.pl/honda-xr-650r-nie-kx-xl-ktm-crf-rm-dr-klx-cr-yzf-i3649077581.html

moto zarejestrowane, wszystkie papiery są, faktury na zakupione części i stare do wglądu.

Xr troche już stoi na allegro, gościu chciał na początek coś ponad 12tys a teraz 9.5.

Niby wszystko pięknie ładnie ale można się wkopać na minę.

Z góry dzięki za odp!

Ja nigdy nie mialem filtra , kranik ma sitko , bak mialem czysty - wiec nigdy nie kombinowalem. Mozna gasic odpreznikiem. W zaleznosic od stopnia zuzycia gaznika , odpalanie jest inne dla kazdego moto. Kolega swoja XR 600 z rozwiertem na 650 palil bez ssania ( brak klapki) ,ale jak sie zalala , to pol godziny skakania na kopce aby odpalila...

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

tak, ale 30s po zgaszeniu ciepłego silnika

u mnie pokazuje odrazu po zgaszeniu....

tam bak jest plastikowy nie rdzewieje , więc teoretycznie nie ma prawa nic się zapchać chyba że paliwo lejesz z brudnych zapiaszczonych karnistrów czy coś ja swoją mam 2 lata nigdy tego nie czyściłem nie mam żadnego filtra i jest ok.....

ale jak sie zalala , to pol godziny skakania na kopce aby odpalila...

każda tak ma nic szczególnego :D

moto zarejestrowane, wszystkie papiery są, faktury na zakupione części i stare do wglądu.

Xr troche już stoi na allegro, gościu chciał na początek coś ponad 12tys a teraz 9.5.

Niby wszystko pięknie ładnie ale można się wkopać na minę.

Z góry dzięki za odp!

przy kupnie tak drogiego moto najlepiej po prostu jechać i obejrzeć -wiem strata kasy jeśli jest padaka ale da ci najlepszą opinię

kolego aby wymienic sprężynę trzeba zdjąc prawy dekiel i kosz sprzęgłowy, spręzyna znajduje się miedzy trybem za posrednictwem ktorego kopka kreci koszem sprzegłowym, trzeba zdjąc kosz(jest przykręcony mocno, aby ruszyc srubę musisz albo zrobic sobie przyrząd do trzymania kosza i krecic grzechotką albo odkrecic ją kluczem pneumatycznym-bezwładnosc kosza wystarczy aby pneumant zerwał nakrętke)

jaak nie masz pneumata czy tam elektrycznego udarowego, to dobry patent jest mając silnik w ramie wbić bieg, zblokować tylnie koło hamulcem (kwestia też na ile mocny bo z bębnami bywa różnie :D ) i niech ci ktoś ą przytrzyma dociśniętą do ziemi a ty klucz nasadowy długa rura wodociągowa i szarpiesz

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl