Skocz do zawartości

Jaki motor przed 600cc??

Rekomendowane odpowiedzi

Z fizyki bylem zawsze noga ale z tego co pamietam to :

1 kg na wysokosc 1 m

moze sie myle bo troche czasu minelo :D

;)

komus podoba sie cbr i wie ze da sobie z nia arde dlaczego ma sluchac innych? kazdy ma swoj gust, kwestia 600 jako bledu jest mocno dyskusyjna poniewaz znaczna ilosc wlasnie od takich zaczyna i niekoniecznie musza do statystyk dolaczac.

A skąd wie że da sobie z nią rade? Potem ja musze takich matołów objeżdżać 30letnim GSem na zakrętach :buttrock:

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Witam,

Do Adminów:

a może by tak jakieś ostrzeżenie dla Legiona_SS za wypisywanie takich pierdół, bo się nóż w kieszeni otwiera. Jeszcze ktoś posłucha takich rad i nieszczęście gotowe.

PS. Ja zacząłem przygodę motocyklową od KLE 50 KM. Mam wielki szacunek do tej mocy i z wielką ostrożnością kulam się po drogach. Tyle kucy to aż nadmiar jak na początek.

Pozdrawiam

A skąd wie że da sobie z nią rade? Potem ja musze takich matołów objeżdżać 30letnim GSem na zakrętach :banghead:

No i tacy doświadczeni kierowcy nie mogą się rozwinąć bo jakaś zawali droga 120 koni nie umie wykorzystać :flesje: Na pocieszenie pozostaje Ci satysfakcja z wyprzedzenia szybszej maszyny :)

Heee

Kiedyś wyczytałem, że mootcykle o poj. 1000 cm3 mimo swojej mocy są łatwiejsze do prowadzenia niż wiele 600 ponieważ łagodniej oddawają moc. Ile w tym jest prawdy? bo może lepiej kupić gsxr1000, który ma 3 tryby pracy i przełączyć na ten najsłabszy, a po roku, dwóch, trzech przełączać wyżej? :-D

Aaaa... i jeszce chciałbym dodać, że na 125 też można się zabić i nie zawsze zabija moc i prędkośc ale brak umiejętności przewidywania i brak zaufania do każdego na drodze.

hehe dobre - już widzę rok na "nasłabszym ustawieniu".

Poza tym jak to wyglada: najsłabsze 100KM, średnie 120KM, max 150KM?

Lytry sa ciężkie więc raczej jazda 220kg motongiem dla nowicjusza pewnie do łatwych/przyjemnych nie należy - moje domysły. Poza tym opanowanie momentu obrotowego tez chyba wymaga nielada doświadczenia.

Też szukam moto dla siebie, 1. 2oo - wymysliłem sobie horneta, bo jest zajefajny pod każdym względem - przeszło mi w chwili jak miałem okazje taki moto prowadzić. Może kiedyś... ale ja mientki jestem i nie menski :)

A tak na marginesie, to nie ma co się napinac jak co po niektórzy, i tak każdy kupi taki motong jaki będzie chciał nawet jak 100 osób napisze, że to sportowa "600" to nie jest dobry pomysł.

Moje 3 gr.

wiesz w sumie myslalem zeby zaczac od litra ale zdecydowalem sie na slabszy wlasnie ze wzgledow bezpieczenstwa ;)

Nie no, wiecej wiary w siebie chopie :D. Nie badz cienias. Przeciez nie mozesz sobie pozwolic na kompromitacje w oczach kolegow i kolezanek, prawda?

Why... So... Serious

Aaaa... i jeszce chciałbym dodać, że na 125 też można się zabić i nie zawsze zabija moc i prędkośc ale brak umiejętności przewidywania i brak zaufania do każdego na drodze.

Ja to bym nawet zalecał brak zaufania do ludzi na drodze bo samochody to tak z tego co czytam lubią atakować motocyklistów "a tak żeby nie miał za łatwo".

Nie no, wiecej wiary w siebie chopie :icon_rolleyes:. Nie badz cienias. Przeciez nie mozesz sobie pozwolic na kompromitacje w oczach kolegow i kolezanek, prawda?

rozumiem ze kierujesz sie wlasnym doswiadczeniem? :icon_mrgreen: poza tym gratuluje znajomych przed ktorymi musisz sie popisywac :clap:

co do reszty wypowiedzi nie chce mi sie komentowac jednak wnioskuje ze po prostu nie chcecie abys jakis poczatkujacy obalil wasze mity :icon_mrgreen:

Nie wiem jak WY ale ja mam tu PROBLEM. Nimo, ze nie mam polskiego obywatelstwa ale gryzie mnie niestetyfakt, ze user o nicku

Leioon SS jawnie propaguje nim idee faszyzmu, a nikt z Was na to nie reagujei nic nie widzi. Tacy patrioci i POLCY jestescie ?

Normalnie wstyd mi za was !

z powazaniem

rozumiem ze kierujesz sie wlasnym doswiadczeniem? :icon_mrgreen: poza tym gratuluje znajomych przed ktorymi musisz sie popisywac :clap:

co do reszty wypowiedzi nie chce mi sie komentowac jednak wnioskuje ze po prostu nie chcecie abys jakis poczatkujacy obalil wasze mity :flesje:

On się nie kieruje własnym doświadczeniem tylko bazuje na tych bzdurach które opowiadasz.

Co to znaczy że nie chce Ci się komentować ? Riposty już ci brak, patrzcie ludzie jest światełko nadzieji że się chopak nie zabije :clap:

A to o czym my mówimy to normalne doświadczenie a nie jakieś zurbanizowane mity jeśli łaska zwrócić uwagę :evil:

Nie wiem jak WY ale ja mam tu PROBLEM. Nimo, ze nie mam polskiego obywatelstwa ale gryzie mnie niestetyfakt, ze user o nicku

Leioon SS jawnie propaguje nim idee faszyzmu, a nikt z Was na to nie reagujei nic nie widzi. Tacy patrioci i POLCY jestescie ?

Normalnie wstyd mi za was !

z powazaniem

Ja tam nie widze faszyzmu :flesje: Z rersztą nie denerwuj się tak bo złość piękności szkodzi, pociesz się że możesz na niego z góry patrzeć jako człowiek obyty :flesje:

dobra chlopaki darujcie sobie juz te klotnie. Ten temat mial mi pomoc w wyborze motoru. Juz go dokonalem :icon_mrgreen:..A inni jak nie beda wiedzieli co zrobic w takiej sytuacji moga poczytac ten temat. A jakiego wyboru dokonaja to juz ich problem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...