Skocz do zawartości

Czy policja ma sposób na brawurowych motocyklistów?

WLD_Wlodi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat:

Co roku, gdy rozpoczyna się wiosna, na ulicach powiatu pleszewskiego, zwłaszcza tych nowo wyremontowanych , pojawiają się motocykliści. Urządzają sobie wyścigi i hałasują. W Pleszewie takim miejscem jest ulica poznańska, niekiedy rynek. Okazuje się jednak, że nie tylko w mieście nasilił się problem. Między urzędem gminy a drugim rynkiem w Choczu oraz w miejscowości Toporów, gdzie została położona nowa nawierzchnia i pędzą 180km/h - mówi radny powiatowy Zbigniew Rodek. Inny rajca Henryk Woldański dodaje: Jak się sam zabije, to bedzie jego problem, ale najgorzej jak zabije innych.

Komendant KPP w Pleszewie Paweł Golicki zdaje sobie sprawe z zaistniałego problemu. Funkcjonariusze nie są jednak w stanie dogonić kierowcy motoru. Najszybsze auto, jakie ma pleszewska policja, to jedynie fiat stilo z pojemnością silnika 1.6 i mocy 110KM, a motocykliści jeżdżą przeważnie japońskimi maszynami. - Nie mniej jednak muszę powiedzieć taką rzecz. Już poczyniliśmy pewne kroki, aby zaradzić temu zjawisku. - Tłumaczy komendant Paweł Golicki.Sposobem na brawurową i szybką jazde jest fotoradar. Komendant tylko jednego dnia otrzymuje kilkanaście zdjęć z wizerunkami kierowców, którzy przekroczyli prędkość. Zapewnia, że policjanci z fotoradarem pojawiają się o różnych godzinach i różnych miejscach. Nie mniej jednak przyjrze się problemowi. To fakt, że na zdjęciach widać twarze, i co niektóre się często powtarzają - Twierdzi Paweł Golicki.

Życie Pleszewa Nr 24(511) 15 czerwca 2007.

ajszybsze auto, jakie ma pleszewska policja, to jedynie fiat stilo z pojemnością silnika 1.6 i mocy 110KM, a motocykliści jeżdżą przeważnie japońskimi maszynami.

Hahah... Polonezy są słabsze :icon_rolleyes: :lapad:

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Najszybsze auto, jakie ma pleszewska policja, to jedynie fiat stilo z pojemnością silnika 1.6 i mocy 110KM, a motocykliści jeżdżą przeważnie japońskimi maszynami.

No, bo jakby ktoś jechał na Duce 999 to by go dogonili bo też włoski. No, ale na japońca to nie ma ch***a we wsi...

Kurna, bardzo mądry tekst świadczący o dogłębnej analizie problemów Pleszewa

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Sposobem na brawurową i szybką jazde jest fotoradar. Komendant tylko jednego dnia otrzymuje kilkanaście zdjęć z wizerunkami kierowców, którzy przekroczyli prędkość. (...)To fakt, że na zdjęciach widać twarze, i co niektóre się często powtarzają - (...)

:lol: nie wiedziałem że motocykle mają rejestracje z przodu, skoro widać ich twarze.

Chyba że zdjęcie robione jest tyłu motocykla a motocykliści się odwracają i pozują:P

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Jedno co trzeba by odpowiedzieć temu policmajstrowi to : Nie strasz nie strasz bo się ... Takie gadanie to może w wieku przedszkolnym ludzi przekona , ale każdy słabo rozgarnięty czlowiek mógłby go wyśmiać za tą wypowiedź w twarz.

2 razy dostalem wezwanie na przesluchanie na policje - pan pies pokazal zdjecie motocykla od tylu - jedno bankowo z fotoradaru a drugie z samochodu - i pyta czy to ja ??

a ja oczywiscie ze nie - kient ktory chcial kupic, zostawil rownowartosc w gotowce i pojechal pojezdzic... niestety bardzo mi przykro ale zadnych danych nie pamietam...

Od przodu - kominiara, okulara i moga w chu*a sobie nagwizdac :banghead:

2 razy dostalem wezwanie na przesluchanie na policje - pan pies pokazal zdjecie motocykla od tylu - jedno bankowo z fotoradaru a drugie z samochodu - i pyta czy to ja ??

a ja oczywiscie ze nie - kient ktory chcial kupic, zostawil rownowartosc w gotowce i pojechal pojezdzic... niestety bardzo mi przykro ale zadnych danych nie pamietam...

Od przodu - kominiara, okulara i moga w chu*a sobie nagwizdac :D

hehheheheh

no to teraz mam niezlą wymowke :D jestes przekozak :P heheh dzięki :icon_rolleyes: :D ;) :P :)

no i bardzo dobrze!! a w takim wypadku mantadu nie musi zapłacić własniciel motocykla, a punkty karne nie sa przynawane, bo na pojazd ich nie mozna przyznac? troche ściema wg mnie.chociaż można sie dalej upierać ze blacha była podrobiona, ale sam nie wiem co i jak do końca...

a w takim wypadku mantadu nie musi zapłacić własniciel motocykla, a punkty karne nie sa przynawane, bo na pojazd ich nie mozna przyznac? troche ściema wg mnie.chociaż można sie dalej upierać ze blacha była podrobiona, ale sam nie wiem co i jak do końca...

jest przepis, ktory mowi ze masz obowiazek wskazac kierowce, ale jest tez przepis, ktory mowi ze nie mozna odpowiadac za pojazd

"byla" prawie poltora roczna sprawe o samochod i zdjecie, tez nie bylo widac twarzy, "mowiono" ze samochod jest na kogos, bo znizki, ale jesto to samochod osiedlowy, w srodku jest skarbonka a kluczyk jest "w sekretnym miejscu", po czym 3 kumpli najblizszych potwierdzilo zeznania, ze okolo 40 osob moze tym samochodem jezdzic, nie znamy nazwisk ani adresow... podano miasta, ksywy...

umozyli...

kiedys pozyczono moto koledze, on nie zatrzymal sie do kontroli, uciekl, spisali, ktos po wezwaniu powiedzial ze to nie on, tylko kolega - podal namiar na kolege, a on podal namiary na kolege co zmarl... i to wlasnie "on prowadzil tego dnia motocykl"...

zawsze jest wyjscie

P.S. - musialem co "wyedytowac" ... tak na wszelki

Edytowane przez janciownik

kiedys pozyczono moto koledze, on nie zatrzymal sie do kontroli, uciekl, spisali, ktos po wezwaniu powiedzial ze to nie on, tylko kolega - podal namiar na kolege, a on podal namiary na kolege co zmarl... i to wlasnie "on prowadzil tego dnia motocykl"...

Czy jeden z tych kolegów to taki mały blondynek smigający szczurem (na bazie GSXR600 czy GSFXFa - HGW co to jest)? :D

To tyż im chu*a da :banghead: Przecież zawsze można rejestracje podgiąć lub zakleić czarną taśmą izolacyjną.

Po co tyle roboty ? Nie latwiej w ogole odkrecic :biggrin:

:biggrin: