redline Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dziś pierwsze wrażenia po przejażdżce na nowych klockach. Wybór padł na Carbone Lorraine SBK5 i muszę powiedzieć ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony skutecznością. Motocykl po prostu hamuje, to co miałem założone wcześniej, cokolwiek to było, było jakimś spowalniaczem, a nie hamulcem. Na pewno na skuteczność starych hamulców wpływało też to ze były one w opłakanym stanie, ale motocykl od początku hamował średnio, a okładziny były jako takie.Martwi mnie tylko jedna sprawa. Otóż klocki piszczą minimalnie, jak sie lekko przyhamowuje i jak sie już odpuszcza hamulec. Czy to jest normalnie dla nowych klocków, czy raczej tak już zostanie? Nie ukrywam ze denerwuje mnie to, bo nie chce żeby Cebra wydawała jakieś piski niepotrzebne. Dodam ze przejechałem dopiero 50km, jedno hamowanie awaryjne było z ok 130 do zera, ale już po ok 30 km, przed hamowaniem klocki też piszczały.Pozdro :lapad: :lapad: Przejedziesz jeszcze troche i sie powinny ułożyc lepiej i dotrzeć. Czy te klocki wyczyściły Ci tarczę z pozostałości po poprzednich czy same zaczęły barwić? Moge zapytać o miejsce z którego zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spman Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Tarcze zawsze miałem czyściutką i bez rysek, często ją czyszczę czyścidłem do hamulców z louisa. Kupowałem na ścigacz.pl dałem za klocki 105zł za kpl na tarcze, czyli za kpl na przód 210zł plus 8 zł przesyłka. Klocki wyglaaa bardzo profesjonalnie i naprawde jestem mile zaskoczony ich skutecznoscia, zobaczymy co bedzie za 500 km, czy sie czasem nie zaszklą.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wietrzanin Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 panowie bardzo bym prosil o jakies namiary na sklepy czy linki w necie chodzi mi o klocki hamulcowe do cbr f4i na 2 zaciski,takie azeby byly dobre a tanie i dlugo sie trzymaly i dobrej firmy ?????z gory dzieki a co powiecie na temat tych:http://moto.allegro.pl/item358983999_klocki_hamulcowe_przod_honda_cbr_600_f4_rr_cb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 taki sprzęt musi mieć czym hamować a ty z takim szajsem wyjeżdżasz ja polece nissiny orginalne moc w czystej formie mam na tyle a nie polece czarnych ebc jedno wielkie gówno dlatego kupiłem na przód HH chociaż że zostało mi ebc ponad 3/4 klocków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 takie azeby byly dobre a tanie i dlugo sie trzymaly i dobrej firmy ????? tak to ci tylko w erze dopasują - jakość musi kosztować a co powiecie na temat tych:http://moto.allegro.pl/item358983999_klocki_hamulcowe_przod_honda_cbr_600_f4_rr_cb.html tańszych na allegro nie było ????? :biggrin: raczej nie . Generalnie na temat klocków do CBR (generalnie dotyczy to każdego modelu) ten temat jest dosyć wyczerpujący i nie bardzo rozumiem po co szukasz pozornych oszczędności w najważniejszym układzie w motocyklu (czy te 100 zł więcej za komplet dobrych firmowych klocków to aż taki majątek ??? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 to ja mam pytanie. Jak rozpoznać kończące się klocki? Bo akurat w tym temacie zielony jestem. czy jedną z oznak może być takie charakterystycznie "popiskiwanie" podczas hamowania? Niby na skuteczność hebla nie nażekam ale kolega mechanik powiedziałby ,że powoli będę musiał się rozgldać za kolockami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 to ja mam pytanie. Jak rozpoznać kończące się klocki? Bo akurat w tym temacie zielony jestem. czy jedną z oznak może być takie charakterystycznie "popiskiwanie" podczas hamowania? Niby na skuteczność hebla nie nażekam ale kolega mechanik powiedziałby ,że powoli będę musiał się rozgldać za kolockami. Najlatwiejszym i niezawodnym problemem jest ocena grubosci okladziny. Jak zaczna trzec blacha o tarcze, to juz troche pozno jest na wymiane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 W serwisówce chyba powinna być minimalna grubość okładziny jak i tarcz też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 (edytowane) Spójrz od przodu na zaciski, zobaczysz klocki... A zużycie rozpoznasz po grubości okładziny ściernej :icon_mrgreen: Edytowane 2 Lutego 2009 przez Vector Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 dzięki za konkretne odpowiedzi. szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markustech79 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Witam czy ktoś mógł by pomóc w doborze klocków do cbr f4i. Zastanawiam się nad ww. lub nissin złote. Czy będę je w stanie na moim koniu utrzymać w odpowiedniej temp. (SBS-y). Czy to może są to klocki do ostrej jazdy po mieście. Jakie mają faktyczne przeznaczenie. Nie myślę o strikte torowych klockach bo w przypadku tego motocykla wydaje mi się że to nie ma sensu. W czym moga być lepsze lub gorsze od nissów. Pozdro. Edytowane 3 Stycznia 2019 przez markustech79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Polecam EBC HH. Cała Ameryka Północna prawie na tym jeździ po drogach. Fajne wyczucie siły hamowania, niskie zużycie - potwierdzone testami, tylko że syczą podczas hamowania - ale komu to przeszkadza? A jak chcesz słabiej naciskać na klamkę i skutecznie hamować to bierz Versah wersja na ulice semi metaliczne. Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi