skrzydlaty Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Witam!Właśnie jestem po pierwszym dniu imprezy pod nazwą SUPER-VETERAN w Lublinie.Zrobiliśmy trening i bieg pokazowy na torze.Ale jazda!!Super zabawa. :) Można popatrzeć w galerii 1 dzień wyscigów Zapraszam gorąco na niedzielę 27 maja od ok. g 12. Będą zawody główne!Tor Lublin ul. Zemborzycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Impreza ma szansę wpisać się na stałe w grafik corocznych imprez motocyklowych :icon_question:? Z chęcią bym objechał parę maszyn swoim Uralem po zawnętrznej :lapad: Edytowane 26 Maja 2007 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ech.........Fajna impreza (przynajmniej na zdjęciach) - trzebaby przybyć na następną; Ps;Skrzydlaty - a ty który byłes na mecie?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ech.........Fajna impreza (przynajmniej na zdjęciach) - trzebaby przybyć na następną; Ps;Skrzydlaty - a ty który byłes na mecie?? :icon_question: Co prawda nie wynik tu jest ważny, ale powiem... byłem 5. na jedenastu startujacych.Start z odpaleniem niestety pozostawił mnie mocno z tyłu i musiałem gonić resztę. W czasie takich wyscigów z jednej strony chciałoby się odkręcić, z drugiej swiadomosc leciwych oponi możliwość gleby jednak skłania do przymkniecia przepustnicy.A tor kręty i winkle ciasne. Najlepiej wyrabiały się lekkie motocykle pokroju SHL M04 Jestem mile zaskoczony prowadzeniem enesa w ciasnych łukach.Na równym asfalcie idzie jak po sznurku.Podnóżki mam przy tarte ... oba :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Oddałbym wszystko żeby tylko móc popatrzeć na zmagania kolegów weteranów... Nie odpuszcze, za rok biore udział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 To ja mam pytanie...Dopuszczacie motocykle wyglądające jak oryginały, czy można wprowadzać modyfikacje? Chodzi mi np. o inną kierownicę, lżejsze błotniki, jakiś inny bak. W sumie chodziłoby o zmniejszenie masy. Jestem tego bardzo ciekaw i pytam bardzo poważnie, bo od wczoraj narodziło mi się parę pomysłów na uwyścigowienie mojego niezwykle jurnego parcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no to szykuje ariela na kolejny wyścig:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Wieczny student, chyba nie mówisz poważnie ?? W takim razie ide do garażu, budować sportowego Junaka... ...a'la Cafe Racer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 No i po Wyścigach..Dzisiaj to się dopiero działo.. :wink: Fotki niebawem z drugiego dnia. Nieobyło się bez strat w sprzęcie i ludziach.Tak widać musiało być, gdzy do głównego biegu dzisiejszych zawodów stanęło 20 motocykli.Sprzęty poległy dwa, kierowca jeden, naszczęscie żyje (podwójne złamanie podudzia) :/Ale to jakby było do przewidzenia, zaostro jechał na treningu, a tu nie o wynik szło a o zabawę... Tyle, że adrenalina niestety i bezpośrednia walka spowodowała, że chłopaków poniosło.. Najpierw Dzwiedz wypadł z zakrętu na BMW R-61.Dwa okrążenia dalej Rycho przesadził na zakręcie i skotłował się z Junakiem.Szkoda troche bo początek sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Czyli co? Pełna seria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dargo Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) No i po Wyścigach..Dzisiaj to się dopiero działo.. :P Fotki niebawem z drugiego dnia. Sprzęty poległy dwa, kierowca jeden, naszczęscie żyje (podwójne złamanie podudzia) :/Ale to jakby było do przewidzenia, zaostro jechał na treningu, a tu nie o wynik szło a o zabawę... Najpierw Dzwiedz wypadł z zakrętu na BMW R-61.Dwa okrążenia dalej Rycho przesadził na zakręcie i skotłował się z Junakiem.Szkoda troche bo początek sezonu... No ale wywrotka wyglądała drastycznie, dobrze że tylko tak się skończyło...Impreza była fantastyczna i zapewne w przyszłym roku Kaską zawitam... Edytowane 27 Maja 2007 przez Dargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 ojej.. 2 wykolejone motocykle ladnie sie sprowadzaja do tematu, ktory w czoraj zalozylam.. dobrze ze nikomu nic sie nie stalo powazniejszego. chodz tyle dobrego. trzeba uwazac.. nawet na torze. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 naszczęscie żyje (podwójne złamanie podudzia) :/ to chyba nie jest taka drobnostka Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No i po Wyścigach..Dzisiaj to się dopiero działo.. :banghead: Fotki niebawem z drugiego dnia. Nieobyło się bez strat w sprzęcie i ludziach.Tak widać musiało być, gdzy do głównego biegu dzisiejszych zawodów stanęło 20 motocykli.Sprzęty poległy dwa, kierowca jeden, naszczęscie żyje (podwójne złamanie podudzia) :/Ale to jakby było do przewidzenia, zaostro jechał na treningu, a tu nie o wynik szło a o zabawę... Tyle, że adrenalina niestety i bezpośrednia walka spowodowała, że chłopaków poniosło.. Najpierw Dzwiedz wypadł z zakrętu na BMW R-61.Dwa okrążenia dalej Rycho przesadził na zakręcie i skotłował się z Junakiem.Szkoda troche bo początek sezonu... Skrzydlaty, z calym szacunkiem do Ciebie pozwole sobie nie zgodzic sie z tym co piszesz.Rysiu faktycznie jechal zdrowo trac podnozkami o asfalt, jednak po wypadku przyjrzalem sie (nie tylko ja) nieszczesnemu lewemu winklowi i tam bylo zwiru od cholery, zreszta nie tylko na tym winklu. Po chwili organizatorzy zaczeli drzec geby, zeby fotek nie robic... po czym przyszlo kilka osob i zmietlo ten zwir z toru... IMO (choc nie tylko) tor NIE byl przygotowany odpowiednio do wyscigow, zewnetrzne strony winkli to jzu calkiem miejscami makabra... Uwazam, ze to byla glowna przyczyna wypadku Zaby. Kolejna sprawa. Po wypadku przyszedl do nas jakis starszy Pan (organizator zapewne) z informacja do Zaby, zeby sobie amortyzatory z tylu zrobil jak nalezy, bo te widocznie sa zuzyte i na winklach zle trzymaly motocykl. Tylne kolo podskakiwalo... no tym to przynajmniej mnie zabil. W takim razie po co byl ten 'przeglad techniczny' przed biegami? Dlaczego nie przerwal wyscigu, skoro to widzial? IMO to byla marna proba zrzucenia winy na Ryska. Nastepna rzecz? Dlaczego nie bylo parku maszyn, tylko wszyscy jezdzili ta sama sciezka - tak zawodnicy, jak i widzowie? Moze blacha sprawa, ale na tej uliczce tez moglo dojsc do jakiegos nieprzyjemnego zdarzenia... Nie ma co mowic, ze Rychu ostro jechal i to jego wina!Tymbardziej, ze teraz bedzie mial kupe problemow - bo gospodarstwo same nie obrobi sie.Troche wiece krytycznego podejscia do spraw organizacyjnych polecam ze swojej strony. Dzwiedz tez polecial na zwirze, przy wyjsciu z ostatniego winkla przed pasem startowym... To tyle jesli chodzi o narzekanie :icon_mrgreen: . Ogolnie, to super jest taka impreza, bardzo zmobilizowala mnie do odbudowy jakiegos zabytka d rajdow i na tego typu imprezy. Ten warkot silnikow slyszalny ze skarpy, super doprawdy - tylko trzeba to jakos ogladzic... Skrzydlaty, podeslij na priwa swojego maila - chyba zlapalem Cie na fotce :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Ogolnie, to super jest taka impreza, bardzo zmobilizowala mnie do odbudowy jakiegos zabytka d rajdow i na tego typu imprezy.Tego dotyczyło moje pytanie, które najwyraźniej większość pominęła. Motocykle muszą być 100% co do każdego elementu, czy mogą to być oryginały lekko zmodyfikowane na wyścigi (inna kierownica, podnóżki w celu zmiany pozycji na motocyklu, inne błotniki, bak)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi