na koło Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) No więc tak, jezdziłem sobie jezdziłem i zaczął chodzić na 3 gary, wykręciłem świece poczyściłem, przepaliłem i troche pojezdziłem i znowu zaczął sie ten sam problem.Motor przerywa, prycha, kicha, i wali ogniem z tłumika, w czasie jazdy do 5tys.obr przerywa i kicha 7,8 przerywa dalej łapie i idzie jak trzeba.Więc kupiłem nowe świecei h*j z tego dalej to samo, iskra jest na każdej ale motor chodzi na 3 gary a dokładnie nie chodzi na cylindrze nr 1.Co może byc chłopaki ratujcie bo spale albo zepchne do rzeki ewentualnie zakopie. Edytowane 25 Maja 2007 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Sory, że tak offtopic ale jak dobrać się do świec w yzf750? Jak na razie zdjąłem airbox i zwątpiłem czy może przez chłodnicę? Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) Nie sciągasz baku, tylko boczne owiewki i odkręcasz 4 śruby od chłodnicy, odginasz ją i masz dojście.Klucz do świec to 16. Edytowane 25 Maja 2007 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Dzięki serdeczne, idę dalej walczyć.pozdrawiam Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 HejMoim zdaniem jest to jakiś defekt przy podwaniu paliwa. Przeczyść gazniki i najlepiej przedmuchaj. Miałem podobny problem po złożeniu silnika. Kichał prychał, i strzelał w komin. Myślałem że źle rozrząd złożyłem a okazało się że mam za mało paliwa (niewiem jakim cudem) dolałem i zaskoczył za pierwszym... Kapryśna jak każda kobitka. Pozdrawiam MTSG (mających te same gaźniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Kiedy luzy zaworowe byly sprawdzane ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 25 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 I trzeba się przyjrzeć pompie paliwowej...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Pompa paliwowa niby paliwo podaje, o zaworach to ja nic nie wiem.Jeszcze myślałem, że to paliwo bo miałem jakieś ruskie 90 oktanów ale na polskiej 98 tak samo.Motor normalnie na pozostałe 3 cylindry chodzi widać, że świece paliwo dostają, ten pechowy cylinder też patrzyłem świeca mokra, iskra jest więc nie wiem co za czary.Motor pali z pierwszego strzała nie musze go kręcic. Edytowane 26 Maja 2007 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Może masz przebicia na cewkach lub kablach. Sprawdź to po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldzorro Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 WitamOd wczoraj mam dokładnie ten sam problem w mojej FZ-cie (tylko z 2 cylindrem). Defekt pojawił się po sporej ulewie, tak więc pewnie jakieś przebicia (ale jeszcze nie zaglądałem). Jek się z tym uporam to dam znać (może u Ciebie jest to samo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Motor normalnie na pozostałe 3 cylindry chodzi widać, że świece paliwo dostają, ten pechowy cylinder też patrzyłem świeca mokra, iskra jest więc nie wiem co za czary.Motor pali z pierwszego strzała nie musze go kręcic. Dlatego sadze ze to nie problem z paliwem, tylko przebicie na przewodzie WN lub fajce, albo niezamykajacy sie zawor.Tym bardziej jesli ty nic nie wiesz o zaworach. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qunio Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Joł, też tak miałem w swojej YZF (apropo fajny sprzęt żałuje do dzisiaj, że sprzedałem) i przyczyna było wypadnięcie zaślepienie przewodu z podciśnieniem tego do którego wpina sie wakuometry. Jak ściągniesz bak to zauważysz 4 przewody zaślepione śrubami imbusowymi a właściwie jakby ich końcówkami bo nie mają gwintów. Sprawdź czy wszystkie te węże mają takie zaślepienie. Cytuj SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Dlatego sadze ze to nie problem z paliwem, tylko przebicie na przewodzie WN lub fajce, albo niezamykajacy sie zawor.Tym bardziej jesli ty nic nie wiesz o zaworach. Adam M.No właśnie te strzały z tłumika mogą byc tego objawami, jaki koszt roboty takiego zaworu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Oj... raczej ogromne sa koszty roboty zaworu.. poszukaj u Paradowskich :clap: Chodzi o regulacje zaworów, zrób to i napisz czy pomogło :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Co do tych króćców od synchronizacji, zobacz czy są szczelne tzn czy bolec nie wypadł z króćca gaźnikowego. Ja tez obstawiam fajki i przewody, masz pewnie długie i gumowe - jak popękają to już po nich. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi