jeszua Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 czasami ręką, ale rzadko. przeważnie nogą - gest uznany w europie zachodniej jak ktoś już napisała jak jadę z plecaczkiem to Ona dziękuje, macha do dzieciaków i wystawia łapkę mijanym motocyklistom. innymi słowy mam Idealny Plecaczek :icon_mrgreen:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telet Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 czasami ręką, ale rzadko. przeważnie nogą - gest uznany w europie zachodniej jak ktoś już napisała jak jadę z plecaczkiem to Ona dziękuje, macha do dzieciaków i wystawia łapkę mijanym motocyklistom. innymi słowy mam Idealny Plecaczek :icon_rolleyes:jsz Moj plecaczek nie odważyłby sie na taki "kaskaderski wyczyn". Woli sie mocno trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 gdy z kolegą rozpoczynaliśmy kariere na 2oo ( jeszcze na simsonach :icon_rolleyes: ) to obmyslalismy cały kod zeby sie nie zatrzymywac podczas jazdy i przeazywac ostrzezenia :] np. ostentacyjne walnięcie pare razy ręką w głowe znaczylo "uwaga! policja!" a ręka zgięta w łokciu ustawiona w poziomie i kiwajaca sie niczym ręka hiphopowcy rapujacego na koncercie znaczyło : zwolnij (np. wypadek, duzo pieszych etc)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Jak juz komuśdziekuje, to tylko ręką. Głową nie kiwam bo to jest gest trudny do zauwazenia. A dziekówa nogą.......dziwne, nie spotkałem sie nigdy z takim czyms. Łatwije reke podniesc niz odrywac nogi od stopek. Moj plecaczek nie odważyłby sie na taki "kaskaderski wyczyn". Woli sie mocno trzymać.Jak ja jezdze za pasazera, to czasem probuje dotknac dłonia asfaltu, czesto sie udaje. Polecam jako przerywnik w dłuzacej sie trasie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecek Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ja dziekuję reką prawa lewa , kciukiem, kiwnięciem głowy ,ukłonem .. Zawsze w takiej kolejnosci? :icon_rolleyes: przepraszam - nie moglem sie powstrzymac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 głowa, ręka, ew awaryjne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Prawą nogą ew. jak ostro nie przyspieszam to lewa ręka, a policja-kręcenie palcem nad kaskiem albo pompowanie dłonią przód-tył. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 W polsce samochody używają awaryjnych do dziękowania, na zachodzie lewo-prawo.Jak "niemcowi" mrugniesz w podziękowaniu awaryjnymi, to zacznie hamować bo pomyśli, że dzieje się coś złego na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek778 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Podnoszę w geście podziękowania rękę, jeśli jest to zbyt niebezpieczne kierunki (lewy, prawy, lewy) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 W mieście to ręką najlepiej i najlepiej zauważalne a poza to najbezpieczniej kierunkami lewo prawo lewo bo przeważnie to są sytuacje gdzie ma się znaczną prędkość i czasami lepiej nie puszczać kierownicy :)Co do policji to nigdy nie widziałem żadnej sygnalizacji ale krążenie ręką nad głową wydaje mi się dość oczywiste więc chyba będzie to najlepsze :)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 a ja dla odmiany pokazuje srodkowy palec... trzeba dbac o wizerunek motocyklisty... haha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capon Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ja dziękuję dokładnie tak jak to opisał Spiwor.Jak mogę oderwać rękę od kiery to ręką, jak nie to nogą.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 lewa ręka, ewentualnie głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczors18 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Ręka, główka, kierunki... rzecz jasna, my tu wszyscy tacy mili, ale jadąc samochodem jeszcze nigdy nie zauważyłem podziękowania od motocyklisty, a z drugiej strony ostatnio dłuższy kawełek jechałem ze średnią 80km/h na wąskiej krajówce i dosyć często na bobocze jak tylko mogłem zjeżdżałem i żadnego podziękowania od kierowców puszek i ciężarówek nie widziałem, a gdyby nie moja pomoc to długo by za mną jechali... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiolaSzpila Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Ręka, główka, kierunki... rzecz jasna, my tu wszyscy tacy mili, ale jadąc samochodem jeszcze nigdy nie zauważyłem podziękowania od motocyklisty, a z drugiej strony ostatnio dłuższy kawełek jechałem ze średnią 80km/h na wąskiej krajówce i dosyć często na bobocze jak tylko mogłem zjeżdżałem i żadnego podziękowania od kierowców puszek i ciężarówek nie widziałem, a gdyby nie moja pomoc to długo by za mną jechali... szkodaZgadzam się z Tobą Kaczors.Wczoraj wracałam ze znajomymi z Koszelówki drogą na Gostynin-Kutno-Łódź.Droga super,koleinki prawie nie wyczuwalne.Zjeżdżaliśmy autkom na pas awaryjny,bo jechaliśmy w 5 motorków jakieś 80km/h.I co....?Zero awaryjnych w podzięce,jakby to był nasz obowiązek :eek: Jak jadę autkiem zawsze dziękuję awaryjnymi lub przez CB.A ułatwiając jazdę innym motocyklistom nie zauważyłam,by któryś/aś podziękował/a :P Może dlatego że głównie ułatwiam przejazd ścigom :D,bo po co czytać w gazetach o kolejnych wypadkach...Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi