Skocz do zawartości

Rusek w turystyce

NaczelnyFilozof
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z opini wyczytanych i przedyskutowanych wychodzi że motocykle tzw "ruski" do dalszych wypraw turystycznych się nie nadają. Prosze mnie nie bić :)

Paliwożerność. Awaryjność, ale to już kwestia poprawnego stanu technicznego.

Może głupio myślę. Paliwożernosc wynika ze słabego silnika (konstrukcja) no i samej wagi spzręta. :icon_razz:

Czy założenie nowoczesnego, ekonomicznego silnika zmniejszy w znaczy sposób spalanie? Wiem, wiem, jak bedzie za dużo KM to skrzynia sie wysypie (BMW mocniejsze :icon_exclaim: )...

Ludzie wkładali do Rusków silniki z zaporożca i PF126p. Wiadomo trzeba przerobić ramę (dla niektórych profanacja :icon_mrgreen: )

Może jestem głupi. Ale naszło mnie aby wstawić taki ekonomiczny silnik 800 Tico. :buttrock:

Może jestem głupi. Ale naszło mnie aby wstawić taki ekonomiczny silnik 800 Tico

:)

:icon_exclaim:

czy rusek sie na dluzsza trase nie nadaje? owszem, jezeli ktos wczesniej dobrze do tematu nie podszedl od strony remontu.

paliwozernosc? a na ktorych gaznikach? :icon_razz:

no ja nie narzekam- 5,5 jak na ruska? (solo)

ja po ptostu mysle, ze rusek nie jest dla wszystkich :icon_mrgreen:

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

Ja dnieprem robilem 340 km na 19 l paliwa z tego wychodzi prosty rachunek ze spalal 5,6 l na 100 km z koszem na dyfrze 9 z szybka czworka. predkosc przelotowa w granicach 75km/h przy obrotach silnika okolo 2700obr/min. trasy rzedu kilku setek km pokonywal bez "remontu". fakt ze moja polowa zdazyla sie wyspac zanim dotarlem z tarczyna nad mamry ale to juz inna historia

no no temat jak kij w mrowisko hehehehe

jak ktos kocha swego rusa to i do afryki zajedzie!!!

calkowicie popieram Gosie rusek nie jest dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jedynie jazda z wozem moze byc troszke menczaca na dalsze trasy

a co do przerobki rusa na inny silnik to dla mnie profanacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Widzialem kiedys ruska z silnikiem od tico i instalacją gazową w koszu. Paliwa na pewno dużo nie żarło i kopyto tez mialo (przy raptownym starcie zaprzęgu przednie koło podnosiło). Ale chodziło to okropnie - co to za praca silnika i równie okropnie wygląda. Później wkleje zdjęcie

Edytowane przez Puzel

Miał butle gazową w koszu? to jest maszyna ze Szczecina, "fetorsów" i ma silnik od Suzuki chyba... 3 garowy..

byl o nim artykul.

Ale chodziło to okropnie - co to za praca silnika i równie okropnie wygląda.

i dlatego trzeba sobie dac siana...

co to za rusek, ktorego dzwiek przypomina trzesienie wiadrem z srubek?

rakity chca z w skorze rusa robic? niech robia.. sovietem juz nie bedzie.

Goska

Kurde "twardości" nauczyłem sie już przy Junaku no i nadal hartuje się :icon_razz: . Żeby nie to, to Junak dawno zawitałby na allegro :) Nie żeby sie psuł ciągle :P .

Edytowane przez GaCek

Kurde "twardości" nauczyłem sie już przy Junaku no i nadal hartuje się wink.gif . Żeby nie to, to Junak dawno zawitałby na allegro wink.gif Nie żeby sie psuł ciągle cool.gif .

no i sam sobie odpowiedziales na to pytanie :P

a najawazniejsza jest k***a zaprawa :)

pod dachem "cierpliwosc"..

Goska