Irish Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam przymierzam sie do zakupu jednego z tych kaskow.Czy ktos moze uzywa ktoregos z nich i moze cos o nich powiedziec poradzic co wybrac lub moze polecic cos innego. Latam cruiserem czy taki bedzie pasowal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) tu masz małą recke longway'a http://forum.scigacz.pl/about5313.html&highlight= dodane:to nie moje dzieło, za błędy i nieprawidłowości nie odpowiadam. :lapad: Edytowane 10 Maja 2007 przez kenji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Jedna mała uwaga do tej mini-recenzji: zgodnie z prawem nie wolno jeździć kaskiem z otwieraną przyłbicą w pozycji otwartej. Można tak tylko na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 nie zgodnie z prawem ale z zaleceniem/nakazem/zakazem producentaw kodeksie drogowym nie ma nigdzie napisane że nie możesz jechać w otwartym kasku :buttrock: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 a tak w temacie to longway jest calkiem calkie. dobrze wykonany, solidne zamki, tapicerka bardzo dobrej jakosci. kask stosunkowo cichy. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 A ja bym miał odmienną opinie co bart_b .Miałem taki kask przez pół roku. Nie poleciłbym go jako dobry kask.Głośny ,ciężki ,zawiasy sie luzują i czasem zacinają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 potwierdzam opinię markoma13 - miałem ten kask: głośny, zawiasy sie luzują i podnoszona szczęka sama opada na dół. Co do rhyno - nie wiem, mam justissimo caberga i w zasadzie ma tylko jedną wadę - jest głośny. Ale wszystkie szczękowce tak mają...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hahacz Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Mój ojciec ma Rhyno i wg. mnie to nie jest mistrzostwo świata, chociaż za tą cenę... Przede wszystkim jest dość duży i dziwacznie wygląda, blenda nie pasuje wszystkim (zachodzi na nos) <- trzeba przymierzyć. Co do wykonania: plastik "miękki", uszczelka pod szybką ma za zadanie raczej "wyglądać" na uszczelkę niż uszczelniać cokolwiek. Jest dość głośny (ale to jak wspomniano normalne w szczękowcach ) i przede wszystkim... ostro paruje. W tym stylu jest fajny kask: Airoh Mathisse z blendą, może nieco droższy ale myślę że możę być OK. Mam Airoh SV55 i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter74 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Mam Rhyno i mogę potwierdzić to co napisli już moi przedmówcy. Kask jest głośny (jak każdy szczękowiec), wizjer paruje, a uszczelka wizjera za dobrze nie uszczelnia, chyba, że to kwestia regulacji. Ja nie regulowałem jeszcze tego wizjera, więc nie wiem. Odnośnie mechanizmu zamykania można powiedzieć, że jest dobry. Duży plus za to, że przycisk otwierania szczęki jest z przodu, na zewnątrz kasku. Do wnętrza nie można się przyczepić. Jest wygodne. Są mejsca na uszy, więc nic nie uwiera i nie uciska. Wnętrze kasku jest wyjmowane, więc idzie je łatwo wyczyścić, co też jest plusem. Kolejnym jego plusem jest wbudowany wizjer przeciwsłoneczny. Tutaj już chyba nie muszę pisać, że jest to bardzo przydatna sprawa. Cena kasku też jest jego atutem, bo nie jest wysoka jak za kaski szczękowe ze zintegrowanym wizjerem przeciwsłonecznym.Podsumowując, mogę powiedzieć, że kask ten był bardzo dobrym wyborem. Jeżeli dzisiaj ponownie miałbym kupować kask, to znowu wybrałbym Rhyno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irish Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Wielki dzieki za pomoc kask juz kupilem, wybor padl na caberga jak narazie zrobilem w nim tylko 10 km.Pierwsze wrazenia : jest dosc glosny, szybka mocno nie parowala ale byl bardzo cieply dzien, garnek dosc wygodny i ma swietna widocznos. Faktem jest ze kask jest z dosc miekiego materialu wiec stad moje pytanie czy to nie jest aby niebezpieczne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hahacz Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Faktem jest ze kask jest z dosc miekiego materialu wiec stad moje pytanie czy to nie jest aby niebezpieczne ?? Testy na homologację musiał jakoś przejść... ale komfortu psychicznego nie poprawia raczej. No i nie jest to super-sportowy garnek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ja się przymierzałem do kasku AGV (cena :flesje: ) ale jak ma się rozlatywać i zacinać to chyba sobie odpuszczę. No chyba, ze ktoś napisze coś pozytywnego (ze ma taki garnek już 5 lat zrobił 100000km i nic mu się nie zacina i nie psuje :clap: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Jeśli można to proszę użytkowników tegoż kasku o parę słów czy warto wydać na to ok 500pln czy lepiej wybrać Caberg Rhyno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InfernoRider Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Tutaj fotki AGV'a http://w2.bikepics.com/pics/2007%5C03%5C14...829313-full.jpg http://www.wp1052628.wp084.webpack.hosteur...gsilveropen.jpg A tutaj opinie - google.pl >>> Szukajcie a znajdziecie ;) http://grupy.scigacz.pl/agv,longway,kontra...90,2007_05.html pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandit22 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Dzięki jest to jakiś krok do przodu.. niestety wypowiedzi niektórych panów żenujące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi