Skocz do zawartości

DZIS PYTANIE-DZIS ODPOWIEDZ

granat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

xD Czekałem aż komuś się skojarzy.

http://img444.imageshack.us/img444/8890/obraz005em8.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/678/obraz008yi3.jpg - i tutaj od górnej strony na zdjęciu robimy podtoczenie tak by schowała się weń czołowa powierzchnia uszczelnienia . Na foto jeszcze nie wytoczona dziś nie miałem czasu .

Fakt trochę radykalnie potraktowałem uszczelnienie ale to dlatego że obudowy które wykorzystuję to stare modele trudne do zdobycia i stąd moja niechęć to wszelkich ingerencji w ich już wiekową bryłę . Nawet przy takim rozwiązaniu druga krawędź uszczelniająca nie ma szans na współpracę ale już to że sprężynka nie spada przy zakładaniu na miejsce współpracy z zabierakiem to ogromny postęp . O materiale i wykonaniu symerka nie wspominając :cool:

Czy ma ktoś może pomysł na uwspółcześnienie tłumienia olejowego w zawieszeniu emki? Chodzi oczywiście o zastosowanie jakiegoś zamiennika (dającego się dostosować) od innego ale może nie bardzo drogiego motocykla . Prośba o podsunięcie pomysłu .

Ok - u mnie sprawa wałka zamknięta - rozstrzygnęły się moje wątpliwości co do tego jaki zakładać.

Dzisiaj kupiłem oryginalny wałek do K-650 - z wyjściem na ręczny zapłon. Jak skompletuję resztę części to montuję silnik według oryginału......

Jul - dzięki za odpowiedź.

Paolo a Masz możliwość precyzyjnego pomierzenia krzywek? Myślę,że było by to przydatne,aby wiedzieć jaka jest ich wysokość w nowym wałku? Napewno będzie jeszcze nie jedno pytanie o to.Jak sądzisz?

Wiecie dotychczas wszystko co kupowałem było bez zarzutu. A tu co dostalem dzisiaj, niby kolanka z łączeniem od Pana HARTMANA. I powiem tyle, jakbym nie znał się na medycynie to bym nie brał się za leczenie ludzi.

Kolanka są dobrane z dobrego materialu , fakt, grube solidne ale są amatorsko wygięte, padaczka, widać nagnioty od maszyny zaginającej, ja myślałem że to jest pełen profsjonalizm a to marna amatorszyzna.

Reklamowac nie wiem czy będe zobacze jak będą leżeć na motorze, ale myśle że pana Hartmana niedlugo nawiedze.

pytanie numer 1 czy jesli będe chciał w kasce z krótka rama zamontować skrzynkę ze wsteka to musze:

-skrócic wał napedowy?, wyciagnąc silnik ? czy da rade wstwic bez odkręcania go? pytanie numer 2

Czy mw 750 posiada inna ramę wózka bocznego rama w kaśce czy dnieprze?

tak

rama od MW 750

http://www.ural.cz/download/katalogy/katal...ie/img00088.jpg

rama kaski

http://www.ural.cz/download/katalogy/katal...ie/img00057.jpg

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

Wojt@s zwrócił uwagę na drobne szczegóły . Owszem nie jest to hd ani Japonia nie dziwi więc fakt , że to tylko wygięte rury . Gorzej ,że często zdarzają się takie które ni cholery nie pasują . I tutaj obydwaj wiodący producenci dają ciała po równo .

pytanie numer 1 czy jesli będe chciał w kasce z krótka rama zamontować skrzynkę ze wsteka to musze:

-skrócic wał napedowy?, wyciagnąc silnik ? czy da rade wstwic bez odkręcania go? pytanie numer 2

Odnośnie pierwszego to nie musisz wcale wyjmować silnika przy wkładaniu skrzyni . Możesz ściągnąć ramę ^^ . Tak wałek trzeba skrócić .

Odnośnie drugiego to zastanów się jak jest przenoszony napęd na koło przy ramie kaczkowej . Nad kołem zapasowym, górą?

Edytowane przez prince

Dla mnie to nie jest mały szczegół prince

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ddaa8c5fc73733c4.html

Ja wiem że może jestem doczepliwy, ale jak ja coś robie w serwisie to by mi było wstyd takie krzywizny wypuścić. Hartman nie jest tani, pozatym co polacy gorsi od OCC?:)

jak bedziesz wsteka wkładał w krótka rame, czyli orginał od kasi, to bedziesz musiał zakombinowac z zabierakiem i rama, trzeba cos tam szlifnąc itd, mam to rozrysowane na orginalnej ruskiej instrukcji która i ty mógłbys kupic "motocykli ural dniepr, eksploatacja remont"oczywiscie wszystko w cyrylicy to kosztuje ok. 30zł i jest naprawde dobra pozycja, wiec jak kupisz zobaczysz na str.97 jest rysunek jak co podciac zeby wlazło:-)