ural_zgora Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Mowisz o tym sprzęcie??http://img210.imageshack.us/img210/8087/dsc01098nl1.jpg Nie, emka Dzikiego jest czarna (no i silnik jest oryginalny). Jezeli ktos byl na ostatnim Woodstocku to moze widzial ... PS. Nakrecil ktos z posiadaczy ruskich zaprzegow grubo ponad 100.000 km swoim sprzetem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armando763 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 pytanie ba ja swiezy w temacie rusków - czy jest jakas róznica miedzy dyfrem od dniepra a kaska czy uralem? a pytam dlatego ,ze chciałem w agromie zakupic simmeringi na wałek ataku a pan sprzedawca powiedział mi ze to nie simmeringi tylko uszczelniacze i unas tego nie robia :biggrin: .znalazłem goscia co ma orginalne ale mowi ze do kasi i nie wie czy pasują do dniepra, sa jakie zamienniki macie jakies numery? bo na sowiet ...... nic niema do dniepra.Z gory dzieki za pomoc :banghead: ps. za te niby orginały chce po 15 zeta za sztuke to chyba drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Simmering wałka to 49,5x33,8x8 mm (taki dziwny wymiar), i na Soviet-Moto są takowe (w zakładce z częściami do Kaśki), ale można je dostać normalnie w sklepie. Zdaje się, że jedynym uszczelniaczem, jakiego nie kupisz w "Agromie" jest uszczelniacz kołnierzowy - ale u handlarzy są cały czas dostępne;A co do "zamienności" - to zdaje się, że "bebechy dyfra" pasują do wszystkich ruskich maszyn - tylko obudowy się troszkę różnią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Bebechy z dyfra wraz z obudową pasują zamiennie kaśka - dniepr, nie wiem jak z falbaną uralowską, nie mówiąc ze obudowa dyfra od nowego urala jest całkiem inna (na allegro ostatnio widziałem), A simery o wymiarze zewnętrznym 49,5 jeszcze nie nie spotkałem w zamiennikach, mozliwości są dwie przetoczyć na wymiar 50 i z zamiennikami nie ma już problemów lub kupić simer 50 i lekko zeszlifować. A propo jeździ ktoś na plastikowych kolach rozrządu w kaśce? jak z wytrzymałością tych kół? Edytowane 12 Stycznia 2008 przez motozgrzyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Motozgrzyt raz widziałem te koła, poprostu kołnierz zabkowany jest wykonany z plastiku, ma niby to ciszej chodzić ale jakość hmmmm.... Teraz pytanie i mam nadzieje ze ktoś podoła odpowiedzi:- sprężyny zaworowe: długość i moment ugięcia??Jakby ktoś to miał to stawiam browara na zlocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armando763 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 dzieki panowie za odpowiedz ,ze na sowiet-moto sa simmeringi do dyfra to wiedziałem ale nie byłem pewny czy kaska i dniepr to to samo wiedz wolałem spytac bo jak pisałem zaczynam zabawe z ruskami i mole mam doswiadczenie co do ich budowy.JESZCZE RAZ :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Kaśka i dniepr to jest to samo, no prawie to samo (kaśka jest ładniejsza i lepiej wykonana), ale wszystkie części są zamienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Teraz pytanie i mam nadzieje ze ktoś podoła odpowiedzi:- sprężyny zaworowe: długość i moment ugięcia??Jakby ktoś to miał to stawiam browara na zlocie:) ale do czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 raz widziałem te koła, poprostu kołnierz zabkowany jest wykonany z plastiku, ma niby to ciszej chodzić ale jakość hmmmm.... No właśnie też widziałem, ale mi chodzi czy na tym ktoś jeździ i jak się to sprzawuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ural_zgora do k-750:) zapomnialem napisać, chociaż można było w profil loooknać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) ural_zgora do k-750:) zapomnialem napisać, chociaż można było w profil loooknać.Chcesz zrobić spręzyny, czy co?I co do wykonania dużego koła rozrządu to nie ma znaczenia czy się widzało czy nie , bo maja różnych producentów . Jak się zaczniemy rozpisywać co kazdy gdzieś widzał ,albo nie daj boze jeszcze gdzieś słyszał to może stron nie wystarczyć :clap: Edytowane 13 Stycznia 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam taki zamiar:) mam kogoś kto by się tego podjął tylko potrzebna długość i moment ścisku/nacisku. W serwisówce powinno być tylko u mnie tego nie ma, jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Mam taki zamiar:) mam kogoś kto by się tego podjął tylko potrzebna długość i moment ścisku/nacisku. W serwisówce powinno być tylko u mnie tego nie ma, jakby ktoś mógł pomóc byłbym wdzieczny.No to pomogę ci mam nadzieję wybijając ci takie pomysły z głowy . Nowe sprężyny są na rynku i nie spotkałem się jeszcze z tym żeby oryginalna sprężyna zaworowa pękła czy w inny sposób zawiodła .Dlatego też są bardzo tanie . Nie traktujmy zbyt dosłownie twierdzenia że motor radziecki należy zbudować od nowa . Edytowane 13 Stycznia 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzykrzy Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 http://groups.msn.com/b-CozzIV/m72blueprints.msnwTu są wymiary do M-72.......... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Wiecie coś może o osobie handlującej ruskami z Siedlec. Bo już coś sobie upatrzyłem u niego z kompletem dokumentów , tylko wypadało-by coś wiedzieć o nim. Może kolejne k-750 zagości w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi