Storm007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 no wiec regulator mam r 302 ... tak jak w prawie każdej kasce .. zarówki ok wszystkie wdedług instukcji nie sa za mocne.. zumny lut raczej nie ... nowa instalacja połozona jest .. szczotki tez bo pradnica dopiero robiona i wszystko jak trzeba ,, więc albo regulator ...? albo akumulator .. bo wczoraj jak go podładowałem trochę to sie skórw.. zagotował w środku ładowania wiec to może tez jest winne./??Zagotowal sie podczas ladowania z prostownika czy po przez ladowanie przez pradnice? Jaki miales ustawiony prad ladowania? moze za duzy. ? Skad wiesz na pewno ze nie szczotki skoro ich nie widac? szczotki miales dotarte do komutatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 szczotki sa w porządku pradnice dopiero rozbierałem i przegladałem wszystko . akumulator zagotował sie przy ładowaniu protownikiem . w końcu i tak i tak nie powinno sie to dziać . nie wiem kupie chyba now ako ale sprawdze najpierw ten regulator jescze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 szczotki sa w porządku pradnice dopiero rozbierałem i przegladałem wszystko . akumulator zagotował sie przy ładowaniu protownikiem . w końcu i tak i tak nie powinno sie to dziać . nie wiem kupie chyba now ako ale sprawdze najpierw ten regulator jesczeJaki miales ustawiony prad ladowania? Moze za duzy, powinno byc 1/10 pojemnosci akumulatora. Jesli ladujesz zwyklym prostownikiem samochodowym bez regulacji pradu ladowania to zawsze zagotujesz akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 A sprawdzałeś czy komutator nie ma "bicia", to klasyczna usterka przy rozbieraniu i składaniu prądnicy, osie wirników są bardzo miękie, jeśli robi się to młotkiem to duża szansa na wykrzywienie go.Najlepiej składać wszystko na prasce ręcznej, a rozbierać ściągaczami.Miałem podobny przybadek, jak umyłem komutator lub prysnąłem wd40, to na kilkanascie kilometrów ładowanie było.Łatwo to poznać po komutatorze, w większej części będzie miedziany a na jakimś fragmencie czarny - czyli ma "bicie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 komutator jest wytarty równomiernie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 chopy to śą te głebokie miski? warto było by załozyć taka miskę do k 750 .słyszałem że olej jest wtedy lepiej chłodzony .... http://allegro.pl/show_item.php?item=28411...82+wys%C5%82any. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 chopy to śą te głebokie miski? warto było by załozyć taka miskę do k 750 .słyszałem że olej jest wtedy lepiej chłodzony ....http://allegro.pl/show_item.php?item=28411...82+wys%C5%82any. Tak to są tzw. głębokie miski do rusłanów i olej szybciej się chłodzi, tylko jedna wada jak dla mnie w teren to troszkę nie bardzo się nadają, z uwagi iż jak ją założysz to zmniejsza się prześwit pod motocyklem :icon_mrgreen: . A wracająć jeszcze mauser do twojego problemu z ładowaniem prądnica 6v ma 65W policz ile bierze oświetlenie wat i ile zostaje na zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Miska po prawej jest najniższa tzn nie najgłębsza i ta się świetnie nadaje. A w teren? Lepiej uwalić żebro z takiej misy niż przedzurawić metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 każda prądnica ma 65wat czy występują mniejsze motozgrzyt? jescze jedno pytanie co powiecie na temat tych tłoków warto je brać zcy to nieznane zródło?http://allegro.pl/item284069885_m_72_k_750...szlif_inne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Miska po prawej jest najniższa tzn nie najgłębsza i ta się świetnie nadaje. A w teren? Lepiej uwalić żebro z takiej misy niż przedzurawić metalową. Wieksze prawdopodobienstwo jest zachaczyc ta obnizana aluminiowa niz blaszanka. Zalozylem sobie obnizana i za kazdym razem w terenie dostaje stresa czy nie zachacze gdzies. Z blaszanka nawet o tym nie myslalem. Zastanawia mnie tylko czy w zime znow nie bedzie zbyt intensywne chlodzenie i silnik bedzie nie dogrzany.każda prądnica ma 65wat czy występują mniejsze motozgrzyt? jescze jedno pytanie co powiecie na temat tych tłoków warto je brać zcy to nieznane zródło?http://allegro.pl/item284069885_m_72_k_750...szlif_inne.htmlStarsze wersje emek mialy chyba jeszcze 45W albo 55W jesli sie myle niech ktos poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Krótka prądnica w M-72 miała 45W; Wracając do pytania o tłoki - czy ktoś spotkal się z takimi - http://moto.allegro.pl/item285368720_m_72_...per_tloki_.html ??Pytam z czystej ciekawości. Dziwi mnie troszkę wycięcie płaszcza od dołu i brak jednego pierścienia; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Paolo pierwszy raz widziałem takie tłoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Krótka prądnica w M-72 miała 45W; Wracając do pytania o tłoki - czy ktoś spotkal się z takimi - http://moto.allegro.pl/item285368720_m_72_...per_tloki_.html ??Pytam z czystej ciekawości. Dziwi mnie troszkę wycięcie płaszcza od dołu i brak jednego pierścienia;Sądząc po grubości płaszcza, jakości odlewów przy czopach na sworzeń oraz ogólnego wygladu to mogą pochodzić z jakiejś sprężarki.Na motocyklowe nie wyglądają. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 a ja jescze raz wrócę do pytania w sprawie tłoków bo nikt mi na nie nie odpowiedział..http://allegro.pl/item284069885_m_72_k_750...szlif_inne.html co o nich myslicie warto je wziąc?proszę odpowiedzcie jak najszybciej gośc napisał mi że kupił je na ukrainie i sa produkcji rosyjskiej.co o nich sądzicie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) a ja jescze raz wrócę do pytania w sprawie tłoków bo nikt mi na nie nie odpowiedział..http://allegro.pl/item284069885_m_72_k_750...szlif_inne.html co o nich myslicie warto je wziąc?proszę odpowiedzcie jak najszybciej gośc napisał mi że kupił je na ukrainie i sa produkcji rosyjskiej.co o nich sądzicie.?mauser - wiesz ile jest tematów w których omawiane były rosyjskie/ukrainskie tłoki? Może byś tak przeczytał trochę . Nie powiem że lepsze będą z brązu ^^, ale tak to są tłoki z Charkowa . Natomiast te które zamieścił Paolo350 to rzeczywiście są tłoki WZM . Stare tłoki do dolniaków w ogóle miały trzy pierścienie . Edytowane 17 Grudnia 2007 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi