Filip VF 750 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 odpowiedzcie na moje ostatnie pytanie które padło przed wywodami na temat mechaników ze wsi posiadających własną krowe. . . i daje wam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 ale to moze byc krowa mechanika i pojdzie to na jego konto.... zaraz bedziemy sie musieli przerzucic na rozmowe przy piwie bo nas pioterk stad wyrzuci razem z krowa:) bez obawy, nie wyrzuci ponieważ jest to kolejna dyskusja dobrego mechanika samochodowego któremu wydaje się, że sobie poradzi z silnikiem motocyklowym tak po prostu z marszu.Różnic jest za dużo aby je wymieniać kolejno a w tym dziale możemy jedynie podpowiedzieć gdzie, co i jak sprawdzić ale nie jak naprawić wyeksploatowany bardzo wysilony silnik. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 jak przypasuje to bym wymienil, sa niedrogie z powypadkowych bo ogolnie sie nie psuja, bawie sie w sprzedawanie porozbieranych silnikow a przez 5 lat z vfrki sprzedalem tylko skrzynie biegow... a jakbym nie rozebral to sprzedal bym Tobie dzis kompletny.. albo zamienil na krowe... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 w sumie powiem, że przykro mi to słyszeć bo wiem że wszystko sie da tylko nie wiadomo w którym momęcie człowieka zniszczą koszty nawet kiedy w grę wchodzi jedynie koszt samych części.. ..Jdeyną rozsądną możliwością w takim razie jest założenie silnika od modelu vfr po 86 roku. . . Ponoć pasuje beż większych przeróbek (więcej dłubania przy elektryce co też nie jest wesołe) ale silnik rc24 na kołach zębatych zamiast łańcucha nie powiem zachęca, niby z opinii silnik pozbawiony większych wad. Wypowiedzcie się tylko jeszcze co sądzicie na ten temat i odpuszczam. Kolega mechanik z Mielca robił takiego składaka 20 lat temu.Da się tylko po co Ci silnik mocniejszy o 23 kM w ramie która nie radzi sobie z ostrą jazdą na oryginalnym silniku? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip VF 750 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 skoro uważacie ze mam 2 lewe ręce i mieszacie w to jakąs niewinna krowe to nie pozostaje mi nic tylko podziękować za rady ...PS Nie mówiłem że jestem alfą i omegą z mechaniki tylko że po prostu nim jestem żebyście nie rozmawiali ze mną jak z totalnym laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Piotrek, to jest VF750F, wiec sobie radzi.Napisalem ci wyraznie jak ten silnik naprawic - dobre uzywki glowice, najlepiej ze Stanow bo tam motocykle maja male przebiegi+ nowe lancuchy rozrzadu z napinaczami z ostatniej produkcji i silnik gra a bucy..Tyle ze finansowo nie wiem czy nie tanszy bedzie silnik starej VFR, trzeba popatrzec na Ebay amerykanski, niemiecki i angielskii porownac.Pisze zeby kupowac z zagrranicy jako ze w Polsce wszystko bedzie wyeksploatowane i do tego nieprawidlowo serwisowanea ten silnik tego nie znosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruss0906 Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Witam, mam pytanie, powiedźcie jaka musi być przerwa na zaworach, nigdzie nie mogę wyszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 https://www.louis.de/rund-ums-motorrad/bike-datenbank/honda-vf-750-f-interceptor/rc15/0302?list=d1e74a3c72022b19a76d438bacbb157e 0,13 ssące 0,13 wydechowe Fajna stronka kiedyś była vf750fd.com nie wiem czy jeszcze działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi