ruthi7 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam!Czy ustawianie zaworo w fazer 600 jest az tak kosztowne?Ile placiliscie za ta usluge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Jak masz ich 16 na plytkach i jeszcze np trzeba zdjac walki to mysle ze to niewysoka cena. Adam M. Edytowane 12 Marca 2007 przez Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Ja płaciłem 150, ale regulacja jest na śrubach. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Mój boże ludzie! Ja rozumiem ze na płytkach sie ciezko ustawia ze trzeba zdjac wałe to juz w ogóle ale na srubacha płacic 150zł jak wpadniesz do mnie to ci w ciagy 10 minut to zrobie a zapłacisz 50zł! Pozdro A juz najlepiej to nauczyc sie samemu to jest diecinnie proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Z Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Jak w ciągu 10min zdejmiesz zbiornik, filtr powietrza, często chłodnice, dekiel i ustawisz luz 16 zaworów i potem zdążysz to wszystko zamontować to dobry jesteś. :rolleyes: Ja za 16V w R4 na płytkach biorę 150zł i uważam że jest to bardzo niska cena. 300zł to wcale nie jest wielkie zdzierstwo, przy tym naprawdę jest kupe roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Mój boże ludzie! Ja rozumiem ze na płytkach sie ciezko ustawia ze trzeba zdjac wałe to juz w ogóle ale na srubacha płacic 150zł jak wpadniesz do mnie to ci w ciagy 10 minut to zrobie a zapłacisz 50zł! Pozdro A juz najlepiej to nauczyc sie samemu to jest diecinnie proste! Uważaj bo wpadnę :icon_mrgreen: Po regulacji, dwóch mechaników składało go w 15 minut, a Ty sam zrobisz w 10 minut ? Pozdr. Edytowane 13 Marca 2007 przez bodek_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisYZF Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) A ile wobec was moze mnie kosztowac regulacja zaworow w r4 20v? yzf 750r Edytowane 13 Marca 2007 przez kisYZF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Wiec tak w kawasaki gpz 600 za duzo zabawy nie ma! Co do r6 zgodze sie ze zanim sie graty rozbierze to troche trwa a w ogóle ustawianie na płytkach tez nie jest szybkie! Czas 10 minut był podany na oko tyle zajmuje mniej wiecej to u mnie w gpz 1000Rx a tez mam 16v tyle ze na młoteczkach! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Normalna cena to 150 zł. Mój mechanik za tyle ustawia i wszyscy moi kumple (ci co jeżdżą na 4T) płacą zazwyczaj 120 - 170 zł więc 300zł to chyba coś przy dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 150 zł + płytki to jest moja cena, za 50 złociszy to mi by się nie chiało do garażu zejść, 300 zł to normalna cena dla serwisu żyjącego z napraw i regulacji. Ludzie mamy XXI wiek, kupujecie motocykle za kilkadziesiąt tysiaków i narzekacie, że trzysta złotych to dużo, wszyscy chcą żyć godnie za godne pieniądze, mechanikom też się coś od życia należy za ręce po łokcie w smarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 nawet jakby godzine to robil to zarabia na tym 300zl jakby ktos to robil raz na tydzien, czyli poswiecal temu zajeciu 4 godziny miesiecznie to spokojnie zarobilby tyle co nauczyciel pracujacy na pelnym etacie a ze Ci tylka sie nie chce ruszyc za 50zl do garazu, to raczej kwestia tego ze masz za duzo kasy.osobiscie w RENOMOWANE servisy nie wierze, bo samochod nawet w salonie mi spaprali kilka razy, z czego raz z ich winy naprawa kosztowala mnie dodatkowo 2,5tys + rolka ktorej nie trzeba bylo wymieniac wiec radze kupic zgrzewke, zaprosic kolege ktory sie zna i zrobic to samemu :P plusy : zaoszczedzisz pieniadze; jak jestes kumaty to sie sam nauczysz to robic i bedziesz mogl na to podrywac panienki minusy : stracisz na zgrzewke browaru (ale pewnie jednego z tego tez wypijesz) no i pobrudzisz sobie rece fakt ze ja mam 2 zawory na srubkach, ale nie uwazam ze liczba zaworow komplikuje robote, jedynie ja wydluza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Niech piekarz piecze chlep, nauczyciel uczy, a mechanik naprawia nasze\wasze sprzęty. Chcesz być od wszystkiego to będziesz do niczego w każdej z dziedzin.Zakup narzędzi kilka tysięcy złotych, specjalistyczny sprzęt kilkadzesiąty tysięcy złotych, wynajęcie lokalu minimum tysiąc złotych miesięcznie, nie mówiąc o innych kosztach stałych; robiąc za przysłowiową flaszkę (50 zł to dwie flaszki) inwestujący w warsztat do końca życia nie doczeka się zwrotu kapitału, nie mówiąc o utrzymaniu rodziny.10 tysięcy za metr kwadratowy mieszkania we Wrocławiu to jest przegięcie pały, a nikt nie narzeka i interes się kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 180 + 30pln za płytki zapłaciłem w serwisie Yamahy we Wrocku więc 300 za samą regulację to raczej dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ja za regulacje zaworow w GSie zaplacilem 180zł + 60zł za płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 a ze Ci tylka sie nie chce ruszyc za 50zl do garazu, to raczej kwestia tego ze masz za duzo kasy Ja też za tyle bym nie zrobił regulacji płytkowej, a nie powiem żebym miał nadmiar kasy. Wiedza i umiejętności kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi