thefex Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 potwierdzamLUX i Kuźnia to bdb firmy, mam komplet plaskich i nasadowych LUXa - super sprawa Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 co do Topexa to też zauważyłem że się strasznie poprawili, w sierpniu zakupiłem grzechotkę 1/2 cala to od Stanleya różniła się praktycznie tylko napisami i rękojeścią . Wytrzymałość też jest ok, prawie na niej wisiałem i nie przeskoczyła :crossy: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Z tym topexem to nie przesadzajcie.Rzeczywiscie, teraz te narzedzia wygladaja o niebo lepiej niz kiedys ale czy sa rzeczywiscie trwale?Trzeba bedzie poczekac kilka lat zeby to stwierdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 hmmm... ostanio ogladałem klucze covala albo cowala... wyglajaa niebo lepiej niz kuźnia stestuje jutro 13 płaską to cos powiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Mam klucz dynamometryczny który działa jak należy dopiero od wartości około 87Nm a moto ma niższe wartości ah to aluminium :-) widziałem takie fajne małe klucze dynamometryczne od niskich wartości około 40Nm na bajzlu w łodzi za około 150zł Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunia Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Pozwolę sobie odświeżyć trochę temat i zapytam co sądzicie o takim kluczu : http://www.allegro.pl/item196778014_klucz_...0_nm_f_vat.htmlMa ktoś , używa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja używałem identycznego do skręcania tt. Wsio fajnie łatwo sie nastawia itp itd Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 a jak z jego dokladnoscia? ja mam podobny to mi oszukuje o -20Nm za podona kase go kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam.Ja z czystym sumieniem mogę polecić narzędzia firmy CRAFTSMAN.Są solidnie i dobrze wykonane, (ręczne mają dożywotnią gwarancję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRedzio Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam,używał ktoś narzędzi firmy Hans - link? Chce sobie skompletować porządny zestaw narzędzi i przyszła kolej na klucze dynamometryczne. Forum przejrzałem i przekonałem się do zakupu dwóch kluczy: 1. 1/4 ok 5/6-25/302. 1/2 max 25/30-1xx Na pierwszy ogień idzie "mniejszy", moje typy: Jonnesway 6-30Nm 200złTengtools 5-25Nm 150złHans 5-25Nm 130zł Zastanawiam się, czy nie warto się skusić na ten klucz Hans'a. Ciężko spotkać się z jakimikolwiek opiniami na temat tej firmy (1 pozytywna via google groups). W teorii jest to firma produkująca narzędzia na potrzeby zastosowań profesjonalnych, więc IMHO warto się zainteresować, miał ktoś styczność? Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez CBRedzio Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Witam,używał ktoś narzędzi firmy HansUżywałem, głównie nasadek do pneumatyka i płaskich, mogę polecić jako b.mocne i dobrze wykonane, cena też jest raczej niska, polecam jeszcze Yato, Jobi (bardzo dobre płasko-oczkowe), oraz Honniton, natomiast klucze Stanley uważam za przereklamowane i nie warte swojej ceny, nasadki się rozciągają i niszczą łby śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 A co sadzicie o dynamometryku Porxxon Industries zakres 5 - 30 Nm ? Tolerancja niby 3. Moge go kupic za dobre pieniadze, a jest mi akurat potrzebny. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 A co sadzicie o dynamometryku Porxxon Industries zakres 5 - 30 Nm ? Tolerancja niby 3. Moge go kupic za dobre pieniadze, a jest mi akurat potrzebny. Całkiem niezłe. Można poleccić. Chce sobie skompletować porządny zestaw narzędzi i przyszła kolej na klucze dynamometryczne. Forum przejrzałem i przekonałem się do zakupu dwóch kluczy: 1. 1/4 ok 5/6-25/302. 1/2 max 25/30-1xx Na pierwszy ogień idzie "mniejszy", moje typy: Jonnesway 6-30Nm 200złTengtools 5-25Nm 150złHans 5-25Nm 130zł Nie wiem stary, ale osobiście nie pakowałbym się w dynamometryki kosztujące 130 zł. Mój mały klucz 5-50 na 1/4 firmy Stahlwille kosztował około 800 zł. Niedawno poprzedni właściciel dał go w Niemczech na sprawdzenie, czy nie ma odchyłów od normy - i wyszło idealnie (test kosztował ok 10 euro, dla ciekawości). A pamiętaj, że w tańszych kluczach samo pozostawienie na dłuży czas napiętej sprężyny potrafi dramatycznie rozregulować narzędzie. Nie mówię rzecz jasna, abyś kupował klucz za 800 zł, ale celuj może w już w joneswaya, to dobra firma, ew dołóż do Hazeta, KS Toolsa, KingTony lub Betę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Całkiem niezłe. Można poleccić. No i takie odpowiedzi lubie, lece w tygodniu do gericke po jakies ciuchy to zaraz wezme klucz. P.S. Chodzi o ten klucz: http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...54¤cy=PLN Pozdro Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez zielorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Chodzi o ten klucz: http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...54¤cy=PLN Mógłby mieć wyższą wartość górną, 30 to trochę mało, ale do motocykli może dać radę.Poza tym musisz zaopatrzyć się w dobrej jakości przejściówkę na 1/2. Dobra wiesz ile kosztuje... Do stówki,. np Hazeta. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi