Ozi Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Również jestem zwolennikiem zapięcia "DD". Początkowo nie miałem pojęcia jak to poprawnie zapiąć :buttrock: Największą zaletą jest to, że można regulować paski w dowolnym momencie. Pozdrawiam Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 bez kombinowania przy zapieciu żeby to przedłużyć pasek czy też skrucić. mam ustawione pod siebie odpowiednio i nie musze wcale zmieniać przy zatrzasku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulasXT Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Siema nurtuje mnie takie pytanie dlaczego kaski enduro mają taka a nie inna budowę czyli ten charakterystyczny daszek i mają google a nie szybke jak np integral. Czy może mi to ktoś wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Października 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Daszek pełni wiele funkcji - od osłaniania oczu przed gałęziami, lecącymi spod kół jadącego przodem motocyklisty kamieniami, po osłonę przed słońcem (nie da się komfortowo jechać na enduro bez kasku z daszkiem, wierz mi). Gogle gwarantują ścisłe przyleganie do ciała i dobrą osłonę oczu i nosa (polecam zakup gogli z osłoną nosa). Łatwo je zdjąć, wyczyścić z zewnątrz i wewnątrz (trzeba uważać, aby nie zarysować delikatnej od wewnątrz szybki). Ponadto plastik stosowany w goglach gwarantuje niemal w 100 procentach, iż nie pęknie gdy trzaśnie w nie naprawdę mocno jakiś przedmiot - kamień itd. Nie wiem, co Cię jeszcze interesuje... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 zapomniałeś jeszcze o parowaniu :flesje: propo łamliwości to próbowałem złamać gogle, ni uja , nie da się :bigrazz: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coker Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Siema nurtuje mnie takie pytanie dlaczego kaski enduro mają taka a nie inna budowę czyli ten charakterystyczny daszek i mają google a nie szybke jak np integral. Czy może mi to ktoś wyjaśnić? Koleżko przeczytaj ten wątek od początku to wszystkiegoo sie dowiesz. Czytasz ostatnią strone i sprowadzasz dyskusję do początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Co myślicie o tym kasku? Mieliście może z nim do czynienia?? http://moto.allegro.pl/item796872917_kask_...duro_cross.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Tani shit... Skorupa z ABS, to nie zapewnia dobrej ochrony głowy. Szyba w kasku enduro jeśli chcesz latać w terenie też się nie nadaje. Lepiej kup coś np z HJC za tą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Generalnie podoba mi się pomysł, ale w przypadku gdzie szybę można łatwo zdjąć i założyć gogle tylko że ten typ jest zazwyczaj cięższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sniper77 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 (edytowane) Witam serdecznie. Polecę wam jeden kask, a przy okazji zrobi mi się reklama. Kask firmy Nitro- partia malowana na zamówienie(matowy), ale nie się liczy w kasku najbardziej... Z resztą widać jaki jest. Wygodny z fajnym wyprofilowaniem na gogle, żeby nie spadały. Wentylację ma dobrą, także głowa nie kiśnie. Materiały? Wydaje mi się, że użyte są dobre, lecz sam na szczęście nie miałem okazji sprawdzenia wytrzymałości. Jeżeli ktoś jest zainteresowany innymi modelami to zapraszam do zadawania pytań. Cenę dałem jak za chinola, bo w zimę niestety kaski się słabo sprzedają, także tym bardziej warto się nad nim zastanowić. POZDRAWIAM MOTOMANIAKÓW ! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=821965308 :notworthy: Edytowane 20 Listopada 2009 przez Sniper77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
james5 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć, szukałem lekkich kasków MX/Enduro i stoję przed wyborem Acerbis Steel Carbon albo Airoh Aviator 2.2. Oba są w podobnej cenie (przynajmniej na allegro) i oba są bardzo lekkie. Może ktoś miał/ma okazję użytkować któryś z nich, to chętnie bym przeczytał jakiegoś opinie: jak się nosi, jaka wentylacja itd. Za każdą opinię dziękuję. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez james5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi