Arma87 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam taki problem w sumie to kolega ma. Ma yamahe tdr 125 i ma problem z blokujacym sie kolem tzn. jak jedzie to czuje opór moto ciezko jedzie. Po jezdzie tarcza jest strasznie goraca, rozbieralismy zacisk i nie ma zadnej korozji i niczego więc wiecie moze dlaczego tak sie dzieje. Moze to problem z pomopa hamulcowa ??????Prosze o odpowiedzi !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam taki problem w sumie to kolega ma. Ma yamahe tdr 125 i ma problem z blokujacym sie kolem tzn. jak jedzie to czuje opór moto ciezko jedzie. Po jezdzie tarcza jest strasznie goraca, rozbieralismy zacisk i nie ma zadnej korozji i niczego więc wiecie moze dlaczego tak sie dzieje. Moze to problem z pomopa hamulcowa ??????Prosze o odpowiedzi !!!!!A sprawdzaliscie stan klocków(czy zdzieraja sie równo czy nie) jakie są oraz czy przypadkiem tarcza nie ma bicia,bo moze chodzi na boki i przez to moze blokuje,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 tarcza może być krzywa./pozatym nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 moze masz za dużo płynu hamulcowego, po jezdzie i kilku hamowaniach płyn zwiększa swoją objętość w wyniku czego cylinderek może lekko wywierać nacisk na klocek, który trze o tarcze.Jeśli na samym początku jazdy już się tak dzieje to zużyte klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 jak tloczek plynnie chodzi i odbija(wnioskuje ze tak, bo go rozbieraliscie) to znaczy ze to tarcza jak dzieje sie to od niedawna (i nie jest wynikiem jakies kolizji), to wez suwmiarke, zmierz grubosc tarczy i sprawdz z danymi wybitymi na tarczyjesli zmierzona wartosc bedzie mniejsza niz na tarczy to tak czy siak trzeba bylo zmienic tarcze (i tu bedzie mogl Twoj kolega sie pocieszyc :lalag: )a w tym przypadku pewnie sie powyginala na skutek zbyt wysokiej temp pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja mam jeszcze pytanie czy kolo sie blokuje caly czas czy np po wcisnieciu hamulca pierwszy raz?? Qmpel mial podobnie - rozebral caly uklad, zlozyl, wymienil plyn i bylo OK. Tylko jemu sie to dzialo po wcisnieciu hamulca - lekka blokada. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 radził bym sprawdzic łożysko moze to w nim tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 ja tak mialem w simaku tylko ze tam jest beben blokowalo mikolo od tak bo klocki sie posypały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 a czy na dźwigni ma jakikolwiek luz ? od tego bym zaczął sprawdzać Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arma87 Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) tak wogole to klocki sa juz w nim do wymiany i tarcza jest juz dosyc mocno zuzyta . Blokuje mu sie wtedy gdy nacisnie hamulec.Aha jeszcze jedno pytanie bo ma ja na module zblokowana ile taki moduł moze kosztować; chociaz dziwi mnie to ze na luzie sie wkreca na 12 tys obrotow, moze to tylko chodzi o ten zawor ssący. Jak wiecie jak to badziewie odblokować to pisac Edytowane 15 Lutego 2007 przez Arma87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 tak wogole to klocki sa juz w nim do wymiany i tarcza jest juz dosyc mocno zuzyta . Blokuje mu sie wtedy gdy nacisnie hamulec.Aha jeszcze jedno pytanie bo ma ja na module zblokowana ile taki moduł moze kosztować; chociaz dziwi mnie to ze na luzie sie wkreca na 12 tys obrotow, moze to tylko chodzi o ten zawor ssący. Jak wiecie jak to badziewie odblokować to pisacPewno moduł jest ok skoro do 12 tys kręci musi jeszcze popatrzyć przy tym zaworze bo on sporo osłabia moto,a co do hamulca to musi wymienic tez zużyte cześci i wtedy powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 koło blokuje dlatego ze na dźwigni nie ma luzu, dźwignia lekko wciska tłoczek i koło jest przyhamowane, zrób luz na dźwigni i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Ziele90 toz autor napsial ze tarcza jest gorąca...czytaj dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Jest to chyba zawór wydechowy, a nie ssacy i instrukcje ustawień zaworu znajdziesz tutaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...ndpost&p=861053 Także radze wymienić tarcze i klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Jest to chyba zawór wydechowy, a nie ssacy i instrukcje ustawień zaworu znajdziesz tutaj http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...ndpost&p=861053 Także radze wymienić tarcze i klocki zawór ssący też jest > membrana, ona też może być blokowana Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi